23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Salibandyn harrastajat kisaavat Pickalassa

Miko Kailiala (vas.) ja lajin legendoihin kuuluva Miko Kohonen mittailivat taitojaan Bro Hoff Slottin kisakentällä.

EräViikingien maajoukkuepelaaja Miko Kailiala (HCP 4,2) tarttui golfmailan varteen samoihin aikoihin ensimmäisellä luokalla kuin oppi lukemaan. Pickalan Parkilla 29.7. pidettäviin Magical Golf-kisoihin hän lähtee tavoitteenaan voitto tasoituksettomassa sarjassa.

Salibandya pelaajat, valmentajat, tuomarit ja muuten lajin parissa toimivat pitävät oman golftapahtumansa heinäkuun viimeisenä perjantaina kello 10.00 yhteislähtönä Pickalan  Park-kentällä Siuntiossa.

Tasoituksettoman sarjan lisäksi pelataan tasoituksellinen pistebogeykisa. Ikäluokittain palkintoja on luvassa pojille 35+, 45+ ja 55+.

”Salibandy ja golf ovat toisiaan hyvin tukevia lajeja. Tämän kisan henkiinherättäminen pienen tauon jälkeen on upea asia. Erityisesti toivon, että saisimme myös runsaasti naisia mukaan”, pohtii Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi, joka siviilityönään on Golf Talman toimitusjohtaja.

Pickala Park on Pohjoismaiden suurimman golfkeskuksen ns. kisakenttä, joka isännöi vuonna 2015 18-vuotiaiden poikien EM-kisat.

Pickalassa järjestetään vuosittain kymmeniä yritysten ja yhteisöjen tilaisuuksia. Kaudella 2015 <a href=Mikko Ilonen ja Timo Rauhala olivat vieraina Audin golfpäivässä." width="505" height="337" />

Pickalassa järjestetään vuosittain kymmeniä yritysten ja yhteisöjen tilaisuuksia. Kaudella 2015 Mikko Ilonen ja Timo Rauhala olivat vieraina Audin golfpäivässä.

Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat myös Suomen Golfliitto sekä Golfpiste.

”Golf yhdistää lähes kaikkien urheilulajien harrastajia. Salibandya pelaaville golf on jo nyt luontainen liikunta-ja urheilumuoto. Toivon, että tämän kisan ja kenttien järjestämien harjoitus-ja tutustumistapahtumien kautta salibandyseurojen jäsenet löytäisivät tiensä viheriöille”, liputtaa Golfliiton toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet kilpailuun löydät TÄÄLTÄ. Ilmoittautumisaika päättyy 22.7.

Miko Kailiala on Aura Golfin kasvatti

Liedosta kotoisin oleva 23-vuotias Miko Kailiala on pelannut salibandya pääsarjatasolla TPS:ssa, SSV:ssa ja tulevalla kaudella seurafuusion myötä jäsenmäärältään maailman suurimmassa seurassa, EräViikingeissä.

”Golfkentälle menin ensimmäisen kerran pikkunaperona kaverin ja hänen isänsä kanssa Turussa. Aura Golf on edelleen kotiseurani. Turun Sanominen golfkoulussa kävin kahtena kesänä ja sain perusopit. Peli vei heti mukanaan, mökilläkin oli mailat ja pallot mukana. Junnuvuosina olin AG:n junnuryhmissä ja pelasin varsin paljon. Salibandystä on pelisilmän ja hyvän koordinaation johdosta tietysti apua golfissa.”

”Viimeisten kausien aikana pelaaminen on ollut vähäisempää. Kilpailuhenkisyys syttyy kuitenkin aina kun tartun mailanvarteen. Kilpailen nykyään vähän, tämä salibandyväen oma kisa on ehdottomasti minulle kauden päätavoite viheriöillä. Vaikka lyön palloa pitkälle, chipit ja putit ovat vahvuuksiani”, Kailiala kertoo.

Kesäkuussa Kailiala pääsi pelaamaan yhdessä Mika Kohosen kanssaTukholman kupeessa sijaitsevalle Bro Hoff Slottin Stadium Courselle, joka on rankattu Pohjoismaiden parhaiden joukkoon.

”Upea kenttähän se on. Minulla oli henki päällä, 11:n reiän jälkeen olin kaksi yli, peli kulki. Sitten tuli hirmuinen sademyrsky ja peli katosi, tulos jäi tekemättä”, hän muistelee.

Ennen Pickalan golfkisaa Miko Kailiala tavoittelee Portugalissa opiskelijoiden maailmanmestaruutta Suomelle leipälajissaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje