26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Saksalaistoimittajat ylistävät Suomea golfkohteena – ”Golfkentät ylittivät kaikki odotuksemme”

Viikon mittainen roadtrip Etelä-Suomessa sai ympäri maailmaa golfkenttiä arvioineet toimittajat nostamaan maamme oman listansa kärkipäähän.

Vajaat seitsemän vuorokautta aikaa ja kuusi golfkeskusta kohteina. Alla Volkswagenin uuden karhea Arteon edustusauto kaikilla herkuilla ja tehtävänä  tuottaa laaja, kymmensivuinen artikkeli Suomesta golfkohteena.

Saksan suurin golfalan julkaisu Golf Magazin lähetti touko-kesäkuun vaihteessa Suomeen maan arvostetuimpiin alan toimittajiin lukeutuvan Reinhold Schnuppin ja urheilukuvaukseen erikoistuneen valokuvaajan Oliver Hardtin.

Oliver Hardt (vas.) matkusti Suomesta Saksan kautta Argentiinaan kuvaamaan maan kuuluisinta jalkapallovalmentajaa Cesar Luis Menottia.
Oikealla Reinhold Schnupp.

Golf Magazin on tehnyt samalla konseptilla 6-8 sivuisia artikkeleita mm. Ranskasta, Sveitsistä, Mallorcasta ja Dubaista.

”Nyt on aika esitellä Suomea, jonka tiedän kiehtovaksi kohteeksi saksalaisille golfareille”, perusteli vuonna 2009 useilla kentillä vieraillut päätoimittaja Detlef Hennies pyyntöään järjestää hyvä ohjelma toimittajilleen.

Aikataulun ja kulkupelinä olleen henkilöauton vuoksi kohteiksi valikoituivat HGK, Nordcenter, Aura Golf, Kytäjä Golf, Linna Golf ja Vierumäen Cooke Course.

Maailmanluokan kenttiä uskomattoman edullisin hinnoin

Reinhold Schnupp ja Oliver Hardt ovat intohimoisia golfareita, jotka tutustuivat kenttiin pelaten ne huolellisesti läpi yhdessä golfkeskuksen edustajan tai jäsenen  kanssa.

Kierroksen jälkeen Hardt lähti golfautolla hakemaan parhaita kuvakulmia kentästä, päivän aikana parivaljakko tutustui myös golfkeskusten muihin puitteisiin ja palveluihin.

”Kenttien taso yllätti meidät täydellisesti. En voinut mitenkään kuvitella, että Suomessa olisi näin näyttäviä kenttiä lay-outin ja visuaalisuuden osalta. Neljä parasta voi rinnastaa kaikkien parhaiden Manner-Europan kenttien joukkoon”, Schnupp ylisti ennen paluumatkaansa laivalla Helsingistä Travemundeen.

Nordcenterin kenttä ja näkymät saivat saksalaiset haltioihinsa.

”Minulla oli ennen Suomen matkaa hyvin vähän odotuksia golfin osalta. Mielipiteeni muuttuivat täysin. Saksalaisgolfareille maanne tarjoaa näkemämme perusteella käsittämättömän hyvään hintaan huippukokemuksia. En oikein ymmärrä, kuinka hintataso vuosimaksujen ja green feen osalta voi olla näin kohtuullinen”, Schnupp pyöritteli kateellisena päätään verraten kustannuksia Berliinin hintatasoon.

Nordcenterissa, Kytäjällä, Linna Golfissa ja Vierumäellä parivaljakko yöpyi resorteissa. Majoituspaikkana Helsingissä toimi Hotelli Hilton Kalastajatorppa sekä Turussa Scandic Hotel Julia.

”Näiltäkin osin tuotteet ovat erinomaisessa kunnossa. Jotta Saksasta saadaan golfareita ryhminä Suomeen, tarvitaan valmiita paketteja, joissa on pelien, kuljetusten ja majoituksen osalta kaikki järjesttynä.”

Vaikka saksalaiset eivät omaa lompakkoaan joutuneet vierailun aikana käyttämään kuin satunnaisesti, he kiinnittivät ravintolapalveluiden osalta huomiota hintatasoon.

”Kovin kallista. Näin oli sekä kentillä että kaupungilla. Suomalaisilla kentillä yleinen buffet lounaalla on hyvä ja edullinen. Saksassa syödään päivälläkin lähes poikkeuksetta annoksia, jotka teillä ovat meidän tottumuksiimme nähden varsin kalliita.”

Saksassa on Englannin jälkeen toiseksi eniten rekisteröityjä pelaaja Euroopassa , yli 600 000. Golfarien tietoisuus Suomesta matkakohteena on vielä olematonta.

Linna Golfin viheriöt olivat sunnuntaina hyvässä kunnossa, mutta leikkaamattomina tavanomaista hitaampia.

”Näkyvyys saksalaisessa mediassa artikkelimme avulla on hyvä startti. Tällaisia toivon teidän saavan lisää. Mikäli markkinat oikeasti kiinnostavat, yhteistyön rakentaminen golfmatkoja järjestävien toimistojen kanssa, sekä resurssien mukaan markkinointi ovat seuraavat askeleet.”

”Kirjoitan artikkelini lähes valmiiksi jo matkalla Helsingistä Travemundeen. Meille on luvattu tähän peräti kymmenen sivua, eikä sen täyttäminen tekstien ja kuvien kautta tule olemaan vaikeaa. Tulen nostamaan kotikentälläni Berliinissä esiin Suomen yhteisen matkamme kohteeksi”, Reinhold Schnupp totesi pariinkin otteeseen ennen laivaan nousuaan.

Golf Magazinen toimittajien  kommentit vierailemistaan kohteista:

HGK, Tali

”Klassisen vanhan klubin tyyliä puitteissa ja kentässä. Tuntui varsin kotoisalta, Talin tyylisiä golfklubeja on varsin paljon ympäri Saksaa.”

”Kenttänä miellyttävä, mutta ei mieleenjäävä. Isäntämmme Lassi Tilander tunsi hyvin myös Saksan golfin historiaa.”

Sunnnuntaina 84 vuotta täyttänyt Lassi Tilander (kesk.) esitelmöi vierailleen Saksan golfhistoriasta, eikä leuka painunut Talin kierroksella sitkeästä soketista huolimatta.

Nordcenter, Fream ja Benz

”Häkellyttävän komea kokonaisuus kenttien ja faciliteettien osalta. Toisella sijainnilla keskempänä Eurooppaa olisi useimmilla listoilla kärkipäässä.”

”Seitsemästä näkemästämme kentästä Fream ja Benz olivat ensimmäisiä kun listaan niitä kuvauksellisuuden mittarilla.” (Oliver Hardt)

Aura Golf, Ruissalo

”Tyylikkäät puitteet, siisti. Ensimmäisten väylien tammet ja par-kolmoset olivat näyttäviä”

”Kenttä ei kuitenkaan jättänyt suurempaa muistijälkeä.”

Kytäjä Golf, South East

”Ihastuin tähän resortiin ja kenttiin. Kauempaa katsottuna ne näyttävät varsin keskinkertaisilta, mutta tiiauspaikoilla ja väylillä havaitsee arkkitehdin ammattitaidon. Hienoja väyliä  ja maisemia etenkin toisen kentän, North Westin tiiauspaikoilla”

”Fantastinen majoitus järvenrannalla. Tämä on kohde, jossa voisin kaverieni kanssa viettää 3-4 päivää.”

Linna Golf, Hämeenlinna

”Kenttä soveltuu erinomaisesti nimenomaan harrastelijoille. Tilaa on riittävästi. Hyvät viheriöt”

”Tasokas kokonaisuus, kompakti. Loistava palvelu.”

Vierumäki, Cooke Course

”Layoutin ja pelattavuuden osalta aivan terävintä kansainvälistä huippua nimenomaan kisakenttänä olematta liian vaikea harrastajalle. Kentän kunto oli kuitenkin vaatimaton, joka pudottaa pisteitä.”

”Vierumäki vaikuttaa todelliselta urheilua ja liikuntaa harrastavan paratiisilta.”

Vierumäen Cooke sai vierailta kehuja layoutistaan.

Golfmagazin julkaisee artikkelinsa Suomesta golfkohteena heinäkuun lehdessään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    IsoPate says:

    Todella surkee juttu teiltä. Taas kerran todetaan, että eihän Duomessa
    kenttiä ole muualla kuin eteläsuomessa, eli Suomi on niin monille Helski ja muu Suomi.

      Teemu Tyry says:

      Kiitos kommentistasi IsoPate,
      Artikkelin sisältöä olen jäävi arvioimaan, mutta kenttien valinnassa aikataulu ei antanut kuminauhaa Helsingistä Turkua ja Vierumäkeä pidempiin kaarroksiin. Uskon kuitenkin, että saksalaisten vierailu ja artikkeli heinäkuussa tuovat goodwillia koko maan golfin ylle.

      Heinäkuussa Japanin Golf Digestin ryhmä tavoittelee maailmanennätystä Santa Claus Golf Clubilla Rovaniemellä. Tämän projektin toteutumiseen Golfpiste on nähnyt melkoisesti vaivaa jo nyt. Tästä aiheesta lisää lähempänä h-hetkeä.
      Joten eivät ihan kaikki projektimme kuitenkaan kohdistu kehäkolmosen sisäpuolelle.

      yt. Teemu Tyry