26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pebble Beach houkuttelee – kestääkö lompakko?

Knockin' on heavens door. Pebble Beachin portit aukeavat, jos on valmis maksamaan tarpeeksi paljon. Kuva Juha Hakulinen.

Kierros yhdellä golfmaailman legendaarisimmista kentistä ei ole halpaa lystiä.

Monilla golfareilla on unelmissa pelata jossain vaiheessa elämäänsä joku maailman huippukentistä. Näiden unelmakohteiden joukkoon kuuluu ehdottomasti myös Pebble Beach Golf Links, joka on monissa äänestyksissä valittu maailman parhaiden golfkenttien joukkoon.

Pari tuntia San Franciscosta etelään sijaitseva Pebble Beach on Montereyn niemimaan kuuluisin golfkenttä, jossa on pelattu monia major-turnauksia, ja se isännöi vuosittain myös PGA Tourin AT&T Pebble Beach Pro-Am -kilpailua.

Pebble Beach on siinä mielessä upea bucket list -kohde, että sinne on tavallisen golfarin mahdollista päästä pelaamaan, toisin kuin esimerkiksi Augusta Nationaliin. Mutta rahaa Pebble Beachiin meneminen vaatii – ja paljon.

Pebble Beachin hinnastoa vilkuillessa hikikarpalot nousevat otsalle: greenfee on 525 dollaria. Jos uskaltaa tutkia hinnastoa yhtään pidemmälle, selviää, että greenfeen lisäksi vieraalta veloitetaan golfautosta 40 dollaria. Caddien tai forecaddien palkkaaminen pelinautinnon lisäämiseksi nostaa kierroksen hintaa vielä 50-100 dollarilla.

Jos hinnat eivät pelästytä, ja haluaa silti lähteä kokemaan Pebble Beachin komeuden, on matkassa silti vielä pari mutkaa. Ajanvarauspolitiikka eroaa nimittäin siitä, mihin Suomessa ollaan totuttu. Jos ei majoitu Pebble Beach Resortissa, tiiaikaa pääsee varaamaan vasta edellispäivänä. Peliajan saaminen huhtikuusta marraskuulle ajoittuvan high seasonin aikana voi olla vaikeaa, jos pelaajia on enemmän kuin yksi.

Tyynen valtameren rannalla sijaitsevan Pebble Beachin 18. reikä on tarjoaa upeat puitteet kierroksen päätökselle. Kuva Juha Hakulinen.

Mutta ajanvarausongelman saa ratkaistua majoittumalla Pebble Beach Resortissa, sillä resortin asukkaat saavat varata tiiaikoja jopa 18 kuukautta etukäteen. Mutta tässä kohtaa kannattaa lukea pienellä painettu teksti: jotta pääsee pelaamaan nimenomaan Pebble Beachin kentän, resortissa pitää majoittua vähintään kaksi yötä. Ja heinäkuun 27. päivän ja joulukuun ensimmäisen päivän välisenä aikana majoittumisen minimivaatimus on nostettu kolmeen yöhön.

Tässä vaiheessa greenfeestä perittävä 525 dollarin maksu alkaa asettua oikeisiin mittasuhteisiin, sillä halvin yö Pebble Beach Resortissa maksaa 790 dollaria. Se tarkoittaa majoittumista kuuden kilometrin päässä sijaitsevassa The Inn at Spanish Bay -hotellissa. Jos taas haluaa majoittua Pebble Beachin kentän lähellä, niin halvimmillaan se onnistuu 900 dollarilla per yö.

Eli, jos haluaa jo Suomesta lähtiessä olla varma, että pääsee pelaamaan unelmiensa golfkierroksen ensi vuoden U.S. Open -kentällä Pebble Beachissä, siitä joutuu tähän aikaan vuodesta maksamaan noin 3 000 dollaria. Mutta jos on valmis ottamaan riskin, ja kokeilee tiiajan varaamista vasta edellisenä päivänä, niin voi selvitä 600 dollarin laskulla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)