[11][15]

[11][15]
Kilpagolf - Nordic League

Oliver Lindell kärkitaistossa Finnish Openissa

Kuluvalla kaudella jo SM-kultaa voittanut Oliver Lindell (-59 tavoittelee kauden kolmatta Nordic Leaguen kisan ykköstilaa Ahvenanmaalla pelattavassa Finnish Openissa. Porvoolaisen edellä on ennen päätöspäivää Tanskan Jesper Lerchedahl (-7) sekä kaksi ruotsalaispelaajaa.

Nordic Leaguen pistelistaa johtava Oliver Lindell (-5) on neljäntenä ja kaksi lyöntiä johdossa olevaa Tanskan Jesper Lerchedahlia (-7) jäljessä. Kärkikymmenikköön suomalaisista mahtuvat myös Joonas Granberg (-4) sekä Kalle Sneck (-3).

Ålandsbanken Finnish Openin viimeiseen päivään lähdetään erittäin tasaisista asemista. Yhteensä 13 pelaajaa on neljän lyönnin sisällä.

30-vuotiaan Jesper Lerchedahlin johtopaikka on melkoinen yllätys. Lähes kymmenen vuotta Nordic Leaguea pelannut juutti on lopettamassa uraansa ja siirtymässä työelämän palvelukseen golfin ulkopuolelle.

Mikael Lindberg voitti <a href=Oliver Lindellin Trummenäsissa pidetyn kilpailun uusinnassa aiemmin kesällä." width="2128" height="1416" />

Nordic Leaguen pistelistalla kymmenentenä oleva Mikael Lindberg voitti Oliver Lindellin Trummenäsissa pidetyn kilpailun uusinnassa aiemmin kesällä.

Ruotsin Mark Larsson (-6) ja Mikael Lindberg (-6) kirittävät häntä samassa ryhmässä.  Avauspäivän jälkeen johtopaikkaa jakanut Lindberg aloitti toisen päivän hurjasti, kahden reiän jälkeen hän oli kierrostaan kolme alle ja kahden lyönnin johdossa. Viimeisellä kuudella Lindberg teki kolme bogia ja jäi takaa-ajajaksi.

Oliver Lindell (-5) on kuitenkin se pelaaja, jonka odotetaan tiukimmin tunkeutuvan voittotaistoon.

Perjantaina Lindell teki peräti seitsemän birdietä, mutta myös viisi bogia, joista neljä par-kolmosilla.

”Bogeja on kortissa aivan liikaa, pelini oli myös Tanskan ET-kisassa turhan epätasaista. Perjantaina lähden tietysti tavoittelemaan voittoa. Se vaatii onnistunutta ja ehjää kierrosta, moni kärkimies kykenee tekemään kovan tuloksen”, Lindell ennakoi.

Voittaja kuittaa 50 000 euron palkintopotista 9 000 sekä neljä maailmanlistan pistettä, joita jaetaan viidelle ensimmäiselle. Mikäli Lindell on viiden parhaan joukossa, hän nousee ensimmäistä kertaa urallaan World Rankingilla 400 ensimmäisen joukkoon.

Kilpailussa selvisi jatkoon 62 pelaajaa, näistä 21 on suomalaisia. Perjantaina pelaajat lähtevät kierrokselleen kolmen ryhmissä ykköseltä ja kympiltä. Viimeinen ryhmä lähtee matkaan klo 10.00, joten kisa päättyy klo 15.00 mennessä, jollei jouduta uusintaan.