Kotimaa |
17.5.2018

Nyt pelaamaan! Kenttien kunto viime vuotta selkeästi parempi

Pelaaja Ensin -kyselyn antama palaute on kenttien osalta mairittelevaa, viheriöt ovat monin paikoin jo loistokunnossa.

Golfliiton Pelaaja Ensin -kysely vahvistaa sen, minkä moni harrastaja on jo kuluneella kaudella ehtinyt havaita: kenttiemme kunto on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen hyvä.

Runsasluminen talvi on suojannut kenttien ruohopeitettä hyvin ja ehkäissyt etenkin jääpoltteen syntymistä. Toisaalta ennätyksellisen lämmin toukokuu on luonut heinäkasvien kasvulle erinomaiset olosuhteet ja samalla kuivattanut kenttien maapohjaa vauhdilla.

Pelaaja Ensin -kyselyyn on tullut jo runsaasti palautteita eteläisimmän Suomen kentiltä. Vastaukset rajataan Golfliiton aluejaon mukaisesti. Etelä-Suomen, Lounais-Suomen ja Uusimaan alueella vastauksia on tullut niin paljon, että arvosanat alkavat olla mielekkäitä tilastollisen tarkastelun kannalta. Muiden alueiden osalta pelikausi on vasta alussa, eikä vastauksia siksi ole tullut vielä riittävästi.

Nevaksen Rapu-kentän 5. viheriö ei juuri jättänyt parantamisen varaa testikierroksella 15.5.

Kyselyssä kohta, ”Viheriöt ja nurmipinnan tasaisuus, pallo vierii niin kuin pitääkin”, koskee suoraan kentän kuntoa ja erityisesti viheriöitä. Kohdan arvosana oli jo 16. toukokuuta 6,6, kun se vuosi sitten oli toukokuun osalta 5,4.

Lämmin kevätsää parantaa olosuhteita koko ajan, joten on perusteltua olettaa, että arvosana tulee entisestään nousemaan päivä päivältä.

”Vastauksia tuli eilenkin yli 150 ja parhaina päivinä niitä tulee satoja päivässä, joten arvosanoissa tämä näkyy”, sanoo Golfliiton seurakonsultti Aarno Nordqvist.

Arvosanoja Pelaaja Ensin -kysely
16.5.2018 toukokuu 2017
Uusimaa 7,4 6,6
Lounais-Suomi 6,5 5,3
Keski-Suomi 5,4 4,5

Jääpoltteelta säästytty

”Kenttien kunto on aika vaihteleva. Kuitenkin niin, että viime vuonna isompi osa kentistämme oli jonkinlaisissa vaikeuksissa, ja nyt on vähän toisin päin, iso osa on pärjännyt paremmin”, sanoo Golfliiton kenttäasiantuntija Jari Koivusalo.

Kun viime vuonna monien kenttien riesana oli jääpolte, ei se kuluvalla kaudella juuri kenttämestareita kiusaa. Paikoitellen, tyypillisesti mm. kaksitasoviheriöiden alemmalla tasolla, poltetta toki on esiintynyt.

Tänä vuonna osa kentistä on sen sijaan kärsinyt lumihomeesta. Sekä lumihome että jääpolte ovat kentille ilkeitä ja epämieluisia seuralaisia, mutta lumihome on sentään sikäli armollisempi, ettei se välttämättä tapa koko ruohokasvustoa niin kuin jääpolte yleensä tekee.

”Ennuste on huomattavasti parempi kuin viime vuonna. Viime vuonna vaurioituneita alueita ei meinattu saada kasvuun, kun lämpöä ei ollut. Nyt on lämpöä ja jos kastelu pelaa, saadaan vielä tällä hetkellä huonokuntoiselta näyttävät viheriöt kasvatettua kuntoon aika pian”, Koivusalo rohkaisee.

Kommentit

Kävin pari päivää sitten Hyvigolfissa. Ei voi sanoa samaa, osa griineistä aivan surkeita ja väylät puoliksi paljaita.
Onneksi oli siirtosääntö niin kuin siellä on kuulemma joka kesä Juhannukseen saakka…

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.