23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nähdäänkö ET:llä jälleen uusi ruotsalaisvoittaja?

Jens Dantorpin paras sijoitus tällä kaudella on 16. sija Intiasta. Sunnuntaina hän tavoittelee uransa ensimmäistä ET-voittoa. Kuva Getty Images.

Scottish Openia johtava Jens Dantorp ei ole koskaan voittanut European Tourilla. Sunnuntaina hänellä on mahdollisuus lunastaa todellinen jättipotti.

Ruotsin Jens Dantorpin unelma uran ensimmäisestä European Tour -voitosta on yhden kierroksen päässä. Dantorp pääsee lähtemään kärkipaikalta rahakkaaseen Rolex Seriesiin kuuluvan Scottish Openin päätöspäivään, mutta helpolla ruotsalainen ei voittopokaalia pääse nostelemaan. Dantorpin johtotulos on -13, mutta vain lyönnin päässä on peräti kuusi pelaajaa – Ryan Fox, Scott Hend, Matthew Fitzpatrick, Marcel Siem, Alexander Björk ja Rickie Fowler – kärkkymässä miljoonan euron ykköspalkintoa.

Dantorpin lauantainen urakka alkoi hieman yskähdellen, ja kolmen reiän jälkeen tuloskortissa oli bogey-birdie-bogey. Se ei kuitenkaan kaksinkertaista Challenge Tour -voittajaa hämmentänyt.

”Ei se niin huono alku ollut. Minulla oli pari hyvää paikkaa, mutta en vain saanut putteja sisään. Pysyin kuitenkin kärsivällisenä, ja annoin mennä. Ja oli hienoa lopettaa vahvasti”, 68 lyönnin kierroksensa kolmeen perättäiseen birdieen päättänyt Dantorp kertoi.

Tuulensuunta oli kääntynyt yön aikana täysin päinvastaiseksi, mitä se oli kahtena ensimmäisenä päivänä ollut. Se laittoi pelaajat kovaan testiin ensimmäisellä puolikkaalla, mutta toisaalta jälkimmäinen yhdeksikkö muuttui eilistä helpommaksi. Dantorp ja kumppanit joutuivat pelaamaan kieli keskellä suuta, eikä kahden ensimmäisen päivän kokemuksista ollut juurikaan apua.

”Se oli kuin olisimme pelanneet eri kenttää. Tuuli puhalsi aivan eri suunnasta.”

Suurimman hyödyn takaysin myötätuulesta otti Uuden-Seelannin Ryan Fox, joka pelasi viimeiset kuusi reikää viisi alle parin.

ET-tasolla voitosta pelaaminen on Dantorpille uusi kokemus, mutta erittäin mieluinen sellainen.

”Odotan innolla huomista. Toivotaan, että pysyn kärjessä”, hän sanoi.

Lauantai oli synkkä päivä kilpailua kahden kierroksen jälkeen johtaneelle Robert Rockille. Kaksi ensimmäistä päivää lähes täydellistä golfia pelannut Rock pelasi tuloksen 76 (+6), joka syöksi hänet kauas kärkikamppailusta. Rock ei tehnyt torstaina ja perjantaina yhtään bogeya, mutta lauantaina niitä tuli senkin edestä: viisi bogeya ja yksi triplabogey.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje