16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mutkamäen kautta viheriölle – Ski & Golfin SM-kisat pelattiin Vihdissä

Ski & Golfin Suomen mestaruuskisat järjestettiin Vihti Golfin maisemissa lauantaina. SM-kisojen parhaat jatkavat kauttaan Itävallassa kisattavissa MM-kisoissa toukokuussa.

Nopeasti sulavalle Vihti Ski Centerin kisarinteelle kokoontui viime lauantain puolen sataa osallistujaa ratkomaan paremmuutta perinteisessä Ski & Golf -kilpailussa, jossa paremmuus ratkaistaan suurpujottelulaskun ja golfkierroksen yhteistuloksen perusteella.

Kisat oli jouduttu siirtämään parilla viikolla alkuperäisestä, kun sitkeä talvi viivytti golfkentän sulamista. Rinteessä olikin vielä reippaasti lunta kisan aikana, mutta hissilinja oli jo laikukas. Niinpä aamu aloitettiin reippailulla, sukset olalle ja kiipeäminen huipulle starttiin. O

Rata oli hyvin suolattu ja se tarjosi tasapuoliset olosuhteet laskijoille. Navakka vastatuuli oli etenkin kevyempien laskijoiden lisähaaste radan alussa, mutta jyrkänteeltä päästiin jo kunnon vauhtiin. Ajat olivat keskimäärin hiukan alle 30s, nopeimmilla kisalaskijoilla luokkaa 22–25s.

Vauhdikkaan ratalaskun aika kerrottiin neljällä ja perään pelattiin täysi kierros golfia – ja kokonaispisteet olivat kasassa. Kenttä oli pelattavassa kunnossa, etenkin griinit jo vihreitäkin. Rulleja ei luonnollisesti juurikaan tässä vaiheessa kautta tule, mutta navakka myötätuuli heitti palloa välillä todella pitkälle. Puuskainen kova tuuli toi oman mausteensa ja näkyi tulostasossa. Ennakkosuosikit pitivät kuitenkin pintansa, edes maailmancupkonkari Jukka Leinon huippulasku ei riittänyt sekoittamaan pakkaa.

Yleisessä sarjassa Tuomas Korpi otti selkeän voiton. Korpi on scratch-pelaaja ja hiihtotaidot ovat peräisin Jyväskylän rinteiltä. Korpi lupasi tehdä paluun Ski & Golfin MM-karkeloihinkin muutaman vuoden tauon jälkeen.

Muut mitalisijat menivät master-kisoissa laskeville taitureille, jotka hallitsevat myös golfin single-händäritasolla. Master laskijat ottivat myös seniorisarjoissa kärkipaikat. Naisten sarjassa viime vuoden voittoa onnistuneesti puolusti Mico Wrede. Joukkuekissa voitto meni niukasti ex. maajoukkuelaskijoiden Leino&Nylander vahvistamalle joukkueelle.

Vihtiin ole saatu aikaiseksi kiva kisatunnelma sponsoroineen ja mainioiden kisakuulutusten kautta. Vihdin tiimi hallitsee hienosti sekä alppihiihdon että golfkisan järjestämisen.
Tulokset

MM-kisat tuttuun tapaa Itävallassa

Kansainvälinen kausi huipentuu Itävallassa toukokuussa. MM kisoihin Zell-am-Seehen Suomesta lähtee 10 hengen joukkue. MM-karkeloihin osallistuu 250 kilpailijaa ympäri maailman, mukana ollaan sekä joukkuekisoissa että lukuisien ikäsarjojen muodostamassa yksilökisoissa.

Tapahtuma on nelipäiväinen, todella ammattimaisella tavalla järjestetty elämys loistavine jäätikköratoineen ja trimmattuine tour-kenttineen. Kisa vetää puoleensa sekä huippugolfareita että entisiä tai jäähdytteleviä huippulaskijoita.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje