16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Miquel Angel Jimenez näytti nuoremmille mallia Sveitsissä

Seniorien kiertueita enimmäkseen pelaava Jimenez (64,-6) yrittää 53-vuotiaana rikkoa omaa ennätystään ET:n vanhimpana voittajana Omega European Mastersissa. Mikko Ilosen tulos oli 70.

Crans Sur Sierra Golf Clubilla tuloksen tekeminen vaatii malttia, tarkkuutta ja etenkin lähipelissä herkkiä käsiä.

Miquel Angel Jimenezilla on näitä kaikkia, sen lisäksi myös kokemusta Sveitsin osakilpailun voitosta. Hän oli paras 46- vuotiaana loppukesästä 2010. Toisella kierroksella espanjalainen iski tauluun tuloksen 61, joka oli tuolloin kymmenen alle parin.

Seitsemän vuotta myöhemmin Jimenez lukeutuu Champions Tourin tähtiin. Kuluvalla kaudella voittoja on yksi, kakkostiloja kaksi ja sijoittumisia kymmenen joukkoon peräti yhdeksän. Ansioitakin on kertynyt reilut 1,2 miljoonaa 50+ vuotiaiden kisoista, joten espanjalaisen viihtymisen valtameren takana ymmärtää hyvin.

European Tourilla Sveitsin kisa on kauden viides. Suuri yleisönsuosikki aloitti vaisusti, oli kahden reiän jälkeen yhden yli. Seuraavat kymmenen hän pelasi kuusi alle ja teki vielä 16:lla ( kentän 7:s) päivän seitsemännen birkkunsa.

Yhteistulos 64 oikeuttaa konkarin jakamaan kärkipaikkaa kun iltapäivän pelaajat ovat vielä kierroksellaan.

USA:n Daniel Im (66,-4)  teki European Tourin 999:n hole in onen, joten seuraavan ässän ympärille rakentuu tavallista leveämpi tarina. Kiertuetta on pelattu vuodesta 1972, joten vuosittain holareita on tehty keskimäärin 38,4.

Mikko Ilonen jätti lyöntejä viheriöille

Kaksi birkkua ja molempien perään bogeyt, 14 paria. Mikko Ilosen tulos 70 (par) jättää hänet keskiryhmään. Sijoitus on 57:s kierroksen ollessa vielä kesken.

Mikko Ilonen tarvinnee perjantaina tuloksen 69 tai parempi selvitäkseen viikonlopun kierroksille. Kuva: Getty Images.

Iltapäivän aikana selviää onko lahtelainen avauspäivän jälkeen cut-rajan (65:s sija) oikealla puolella.

”Oli hyvin rauhallinen kierros osaltani, hyvää lyömistä. Viheriöille olisi voinut jättää vähemmän lyöntejä. Toisaalta olin monesti väärällä puolella lippua. Jouduin puolustelemaan saadakseni kaksi puttia aikaan. Olosuhteet olisivat tarjonneet mahkut parempaankin. Perjantaina täytyy saada ”siimaa kiristettyä”, jotta saan tuloksen alkamaan kuutosella”, Ilonen summasi tuntojaan.

Perjantaina hän lähtee kierrokselleen kello 14.40

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje