23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosella kalavelkoja maksettavanaan Saksan ET-kilpailussa

Mikko Ilonen saa torstaina vastaansa Bad Griesbachin Resortissa käynnistyvässä ET:n reikäpelikilpailussa Ranskan Matthieu Pavonin.

Open Championshipin vuonna 1999 voittaneen Paul Lawrien isännöimä kisa on pelattu kahdesti aiemmin Skotlannissa. Nyt yhteistyökumppani löytyi Saksasta.

Ottelut käydään Bernhard Langerin suunnittelemalla, Franz Beckenbauerin nimeä kantavalla kentällä, jolla pelattiin mm. 2015-2016 Porsche  European Open.

Kaaviossa on 64 pelaajaa. Finaaliin yltävät pelaavat neljän päivän aikana kuusi ottelua Voittajan osuus miljoonan euron potista on noin 170 000 euroa.

Ensimmäisellä kierroksella putoavat jäävät ilman palkintorahaa, 32:n joukkoon selviäville luvassa on 16 000 euroa. Edelliskaudella Mikko Ilonen voitti avauskierroksella ja putosi toisella.

Matthieu Pavon osui kultasuoneen Scottish Openissa, jossa kolmas tila tuotti 383 000 euroa ja varmisti työpaikan pääkiertueelle myös vuodeksi 2018. Kuva getty images

Matthieu Pavon pelasi upean kauden 2016 Challenge Tourilla sijoittuen seitsemän kertaa kymmenen joukkoon. Pääkiertueelle päästyään 24-vuotias nuorukainen ei ole ujostellut. Ansiolistalla on jo kolmannet sijat Skotlannista sekä Portugalista, Nordea Mastersissa Ruotsissa ranskalainen oli kuudes.

World Rankingilla sijoitus on 139:s, Ilosen tuorein rankkaus on 326:s.

”Tavanomaisesta poikkeava viikko on edessä. Kerrasta poikki systeemi on aika raaka. Toisaalta pitää vaan voittaa kanssasi pelaava kaveri, yksi kerrallaan. Kisatunnelmasta voidaan tuskin puhua. Rauhallinen tapahtuma on luvassa. Kenttä on kovin vihreä, sateita on ollut täälläkin”, Mikko Ilonen luonnehti tulevaa tiistai-iltana.

Supertähtiä ei ole mukaan saatu, mutta rivissä on runsaasti rutinoituneita pääkiertueella voittaneita pelaajia.

Ryder Cupissa ovat Lawrien lisäksi taitojaan näyttäneet mm. Nicolas Colsaerts, Jamie Donaldson, Victor Dubuisson, sekä kuluvalla kaudella Marokon kisan voittanut Edoardo Molinari.

Voittoa puolustaa Englannin konkari Anthony Wall, joka saavutti uransa toisen ykköstilan 16 vuotta ensimmäisen jälkeen.

Voittotaistossa samalla kentällä jo vuonna 2015

Ilosella on kokemusta viikonlopun kisakentästä Porsche European Openista vuodelta 2015. Hän oli ennen viimeistä viittä reikää vain kolmen lyönnin päässä lopullisesta voittajasta Thongchai Jaideesta.

Yli viheriön lentänyt avaus par-kolmosella 14:s toi korttiin tuplabogin.  Pelivire hävisi, Ilonen pelasi viisi viimeistä kahdeksan yli parin ja putosi sijaluvulle 44:s.

Edellinen kisa heinäkuun lopulla ( Porsche European Open) päättyi päivän parhaaseen tulokseen 65 (-7), jonka avulla hän nousi tuloslistalla kahdeksanneksi.

ET:n Race to Dubai-listalla Ilosen sijoitus on 136:s (144 172 euroa)

Torstain peli Ilosen ja Pavonin välillä käynnistyy kello 14.55 Suomen aikaa. Ottelun voittajalla on edessään perjantaina kaksi peliä mikäli voittokulku jatkuu.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje