[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - LET Access Series

Malesian Ainil Bakar venyi EVLI Ladies Finnish Openin voittoon

Malesian Ainil Bakar nappasi EVLI Ladies Finnish Openin voittoshekin. Kuva Juha Hakulinen.

Sanna Nuutisen hyvät peliesitykset toivat tällä kertaa kolmannen sijan.

Suomen tämän kauden merkittävin naisten golfkilpailu, EVLI Ladies Finnish Open, päättyi Malesian Ainil Bakarin (par) voittoon. Hill Side Golfin kentällä Vihdissä pelatussa kilpailussa parhaaksi suomalaiseksi sijoittui Sanna Nuutinen (+2), joka oli hienosti kolmas. Myös Anna Backman (+4) ja Oona Vartiainen (+5) ylsivät kymmenen parhaan joukkoon.

Vahvan LETAS-kauden pelannut <a href=Sanna Nuutinen oli kotikisassa komeasti kolmas. Kuva Juha Hakulinen." width="630" height="420" />

Vahvan LETAS-kauden pelannut Sanna Nuutinen oli kotikisassa komeasti kolmas. Kuva Juha Hakulinen.

Nuutisen kolmas sija ei tullut hopeatarjottimella, vaan se vaati kovaa keskittymistä lauantain kierroksella. Raju puuskittainen tuuli piti pelaajat varpaillaan koko päivän ajan.

”Sai olla koko päivän todella skarppina mailavalintojen kanssa. Löin palloa todella hyvin tänään, se oli ehdoton vahvuuteni. Sitten kun oli vastatuulta, löin vähän rauhallisempia lyöntejä isommalla mailalla. Kokonaisuudessaan haasteellinen päivä, ja hyvällä lyömisellä pärjäsin sitten näinkin hyvin. Koko kilpailua kun ajattelee, niin pikkuisen paremmalla puttipelillä olisin voittanut tämän”, päätöspäivän parhaan kierrostuloksen 71 pelannut Nuutinen puntaroi.

Voittajan tyylinäyte. Kuva Juha Hakulinen.

Kilpailun voittotaistelu oli myös todella jännä, eikä Bakarin voitto tullut sillä helpoimmalla kaavalla, sillä malesialainen laittoi pelin jännäksi viimeisen reiän tuplabogeyllaan. Se antoi Itävallan Sarah Schoberille (+1) sauman venyttää kilpailun ratkaisua uusintarei’ille, mutta Schoberin par-putti 18. reiällä lipui hiuksenhienosti reiän ohi. Voitto oli Bakerin ensimmäinen sitten vuoden 2013, jolloin hän juhli ykköstilaa Aasian-kiertueella.

”Edellisestä voitosta oli niin pitkä aika, etten edes muistanut, mitä palkintojenjaossa kuuluu sanoa”, Bakar nauroi. ”Päätösreikä ei ollut sellainen, mitä sen piti olla. Mutta se riitti voittoon, se riittää.”

Bakarin voiton perusta oli vahva puttipeli. Hill Siden kentän loistokuntoisilla greeneillä hyvät puttaajat pääsivät oikeuksiinsa.

”Kenttämiehet olivat laittaneet liput todella hankaliin paikkoihin heti ensimmäisellä kierroksella. Mutta puttasin koko viikon todella hyvin, ja kun pallo vieri viheriöillä tasaisesti, lopputulos oli hyvä. Tykkäsin muutenkin kentästä todella paljon, se on yksi LETAS-kiertueen parhaista”, ensimmäistä kertaa Suomessa pelannut voittaja ylisti.

Kovassa tuulessa pelatun päätöskierroksen kahdella bogeylla aloittanut Bakar oli alkukierroksesta Schoberin takaa-ajajana, mutta osat vaihtuivat kierroksen keskivaiheilla, jossa Schober teki bogeyt väylille 9 ja 10, sekä tuplabogeyn väylälle 12. Kärkeen päästyään Bakar ei enää luopunut paikastaan. Kärkiryhmän kolmas pelaaja, Oona Vartiainen, ei saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa päätöspäivää, vaan hänen tulokseksi kirjattiin lopulta 78 lyöntiä. Se ei räväkkää turkulaista tyydyttänyt.

Oona Vartiaisen kilpailu päättyi mollivoittoisiin tunnelmiin. Kuva Juha Hakulinen.

”Harmittaa niin paljon, että naurattaa. Ei voi edes kiukutella. Peli sakkasi toisen kierroksen puolivälissä, enkä saanut sitä kulkemaan kunnolla enää sen jälkeen. Tiedän mistä se teknisesti johtuu, mutta en saanut sitä korjattua tuolla kentällä. Mutta jäi tästä kilpailusta silti paljon käteen. Ensimmäinen päivä oli esimerkiksi todella hyvä. Ja täällä on aina todella kiva pelata”, seuraavaksi Saksassa naisten Euroopan-kiertueen kilpailussa pelaava Vartiainen lohduttautui.

Amatöörinä pelaava <a href=Anna Backman voi olla tyytyväinen 7. sijaan ammattilaisten seassa. Kuva Juha Hakulinen." width="630" height="420" />

Amatöörinä pelaava Anna Backman voi olla tyytyväinen 7. sijaan ammattilaisten seassa. Kuva Juha Hakulinen.

Kilpailun kärkitiloja hätyytellyt Anna Backman ei ollut seitsemänteen sijaan kovinkaan tyytyväinen. Enemmänkin oli tarjolla.

”Pettynyt fiilis on tällä hetkellä. Ehkä tämä viikon päästä tuntuu jo paremmalta. Mutta kilpailun huono lopetus harmittaa”, 75 lyönnillä viimeisen kierroksen kiertänyt lukiolainen harmitteli.

”Kun vertasin omaa peliäni noiden ammattilaisten peliin, ei siinä suurta eroa ole. Ei vaadi enää paljoa, että pystyy taistelemaan kärkisijoista heitä vastaan”, kahden viikon kuluttua legendaariseen Duke of York -kilpailuun Englannissa osallistuva Backman kertoi.

EVLI Ladies Finnish Open sai pelaajilta ansaitsemaansa suitsutusta. Hill Side Golf & Country Clubin Valley-kenttä oli upeassa kunnossa koko kisaviikon ajan, ja vapaaehtoisia oli varmasti riittävästi hyvän golfkilpailun läpiviemiseksi.