16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kullo houkuttelee huippukuntoisella kentällään

Elokuun lopulla Finnish Openia isännöivä Kullo on tarjonnut omille ja vieraspelaajille koko kauden pelielämyksiä lähes virheettömän kuntoisella kentällään.

Pääkaupunkiseudun itäpuolella sijaitsevistä golfkeskuksista Kullo on jo usean vuoden ajan kerännyt sulkia hattuunsa kentän huippukunnon vuoksi heti keväällä.

Kerran jokeri, aina jokeri. Arto ”Mamba” Malinen saa vuosittain kutsun Pena Openin lisäksi Kullooseen juurrutettuun Jokerit Golfiin.

Kullo on isännöinyt kauden avauskilpailuna käytävää Finnish Junior Tourin avauskilpailua kolmasti peräkkäin. Joka ainut kerta kentän valmius on mykistänyt etenkin vieraspelaajat.

”Kyllä meidän väittämä on ollut, että keväisin Suomesta ei ole löytynyt parempikuntoista areenaa. Eikä kukaan ole poikkipuolista sanaa tähän sanonut”, määrittää toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissinen.

Tiistaina ja keskiviikkona olosuhteista saivat nauttia 70- ja 75-vuotiaat miehet omissa SM-kisoissaan. Aiemmin kesällä midit ratkoivat Kulloossa reikäpelimestaruuksiaan.

Elokuun lopulla Kullossa pelataan Nordic Leagueen lukeutuva ammattilaisten Finnish Open.

”Finnish Open tuli meille lähes bonuksena, melkeinpä työnnettynä Golfliiton taholta. Uskon, että pitkäaikainen hyvä kunto oli tärkeä vaikutin. Haluamme jatkossa profiloitua entistä vahvemmin myös kisakenttänä”, Nissinen jatkaa.

Kulloossa on vieraillut 2004 myös Annika Sörenstam, joka elokuussa 2004 pelasi näytösottelun Minea Blomqvist-Kakkoa vastaan.

Olli-Pekka Nissinen johtaa Kulloon toimintaa jo neljättä kautta.

”Laadukkaiden hoitotoimenpiteiden johdosta kentän kunto pitää pitkälle syksyyn. Markkinointi ja puskaradio ovat vilkastuttaneet vieraspelaamista etenkin kuluvalla kaudella. Ja edellisten vuosien hyvien kokemusten johdosta meille tulee paljon uusintakävijöitä. Luonnollisesti tavoitteemme on myös saadaa osasta osakkeenomistaja tai pelioikeuden vuokraajia ”, Nissinen muistuttaa.

Greenfeen hinta on arkisin 60 euroa ( heinäkuussa 55), osakkaan vieraana se laskee merkittävästi. Pysyväistarjouksena on yhteistyökumppani Mercedes – Benzin avainten esittäjälle kaksi greenfeetä yhden hinnalla.

Pena Open kauden hauskin tapahtuma

Kullo Golfin pitkäaikaisiin osakkaisiin lukeutuva Pentti Virta on järjestänyt jo 2000-luvun alkupuolelta ”leikkimielisen” kilpailun, jossa normaalien sarjojen lisäksi on erikoiskisana mm. nivel – ja löylykauhadraivereilla suoritettavat avaukset.

Eino Grön, Pentti Virta, Seppo Kolehmainen ja Heikki Parkatti muodostivat sunnuntaina Pena Openin kuumimman ryhmän.

”Halusin kehittää kisan, jossa pelaajat kohtaavat uusia haasteita ja kokevat yhdessä”, Virta kertoi sunnuntaina isännöidessään jälleen kerran loppuun myytyä yli sadan pelaajan kisaansa, joista merkittävä osa oli muiden kenttien jäseniä. Kisa käytiin Suomi 100 vuotta / Pena Open 15 vuotta teemalla.

Erikoiskilpailuista omalaatuisimpiin kuului ”lähimmäksi valkoposkihanhen sulkaa päätynyt pallo.”

Hanhensulkia Kulloossa riittää etenkin seitsemännen väylällä sekä viheriön ympäristöstä.

Hanhien suosikkiväylä on kentän seitsemäs, joen kahta puolta kulkeva par nelonen.

Kullo on kentän, rangen ja klubitalon sekä siltä avautuvien näkymien osalta tasokas golfkeskus. Tunnustusta se ansaitsee erityisesti hyvin suunnitelluista ja huippukuntoisista viheriöistään. Ulosmenon väylillä ja siirtymillä on muutama kova nousu, jotka koettelevat etenkin iäkkäämpien pelaajien kestävyyttä.

Tämän kesän kunnossaan se on yksi niistä vierailukohteista, joka kannattaa käydä päivittämässä tai korkkaamassa pelattujen kenttien listaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje