16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Korhonen taistelee kentällä – toinen suomalainen kisaa ET:n Fantasy Racen voitosta

Suomalainen Risto Valkonen jännittää tavallista enemmän tällä viikolla pelattavaa Dubain finaalia. Valkonen on joukkueellaan ”Eddie the Eagle” koko kauden kestävässä, Euroopan kiertueen Fantasy Race -kilpailussa neljäntenä ennen loppuhuipennusta.

Valkonen on kerännyt 41 844 780 pistettä. Piikkipaikkaa pitävä Ingmar Bergman on jo tavoittamattoman tuntuisessa 2,5 miljoonan pisteen johdossa, mutta kakkossijaan on matkaa vain puolisen miljoonaa pistettä.

Pelin idea on yksinkertainen: joka viikko pelaaja valitsee kuusi pelaajaa, joiden ansaitsemat pisteet hän tienaa joukkueelleen. Kapteeniksi valitun pelaajan pistesaldo tuplataan.

”Muistaakseni olen mukana nyt neljännen kerran. Meillä on oma ’private league’, eli peliin osallistumisen pihvi on oikeastaan pelata toisiamme vastaan. Joka vuosi meillä on pieni veto siitä, kuka on paras Fantasyssa. Voittaja saa palkintona seuraavaksi kaudeksi birdie-pullon täytettä”, Valkonen kertoo.

Korhosen voiton Itävallassa osasin ennustaa nappiin.

”Meitä on muutama kaverus, jotka golfataan kaikki Peuramaalla ja kisataan myös tässä fantasy-golfissa. Seuraamme kaikki European Touria ja erityisesti suomalaispelaajia, ja keskustelemme näistä asioista myös kentällä. Fantasy-peli toimii lisämausteena. Pelissä on siis mukana yhteisöllinen ulottuvuus. Tarkoituksena ei ainakaan alun perin ollut pärjätä kansainvälisessä kisassa, vaan ainoastaan omia pelikavereita vastaan.”

Menestyminen ei ole ihan helppoa, sillä jo viime kaudella mukana oli yli 20 500 pelaajaa. Keskimäärin pelaajat ovat keränneet noin 23,5 miljoonaa pistettä, eli melkein puolet vähemmän kuin Valkonen.

”Yritän pitää sinivalkoiset silmälasit poissa päästä, mutta suomalaisia tulee ehkä silti valittua useammin kuin kannattaisi. Tosin Korhosen voiton Itävallassa osasin ennustaa nappiin”, hän kertoo.

Francesco Molinarin ansiosta varmaankin olen pelin kärkipäässä. Hänen isot voittonsa kesällä toivat minulle paljon pisteitä.

Fantasy race -peli toimii erinomaisesti, mutta palkintojen ilmoittamisen Euroopan kiertue on jättänyt viime tippaan – tai siis ennen Dubain finaalia ne eivät vielä ole tiedossa. Viime kaudella voittajaa muistettiin Titleistin rautasetillä, jonka lisäksi palkintopöydällä oli golfbägiä ja Titleistin Pro V1 -palloja vuoden tarpeisiin.

”Kyllähän sitä tulee tiiviimmin seurattua, kun on pieni, vaikkakin leikkimielinen, panos mukana. Tämä peli on mielestäni erittäin hyvä markkinointitempaus European Tourilta.”

Pitkäaikainen seuraaminen ja golftausta ovat mitä ilmeisimmin toimineet Valkosen menestyksen kulmakivenä, sillä ajallinen uhraus peliin ei vaikuta erityisen suurelta.

”Tavallisesti joukkueen kokoamiseen menee 5–10 minuuttia. Pari viikkoa sitten, kun huomasin olevani kärkipäässä, olen käyttänyt vähän enemmän aikaa tilastojen tutkimiseen ennen kutakin kisaa. Tutkailen golfaajien sijoituksia 4–5 viimeisimmässä kisassa ja tarkistan European Tourin sivuilta, miten edellisen vuoden kisa samassa paikassa meni. Satsaus on nyt ehkä 15 minuuttia. Parhaat valinnat tulee ehkä silti tehtyä fiilispohjalta.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje