16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Konnus-Golfin toiminta jatkuu uuden seuran kautta

Kenttäyhtiö ja Konnus-Golf ry eivät löytäneet yhteistä näkemystä tulevaisuuden suunnitelmille. Jatkossa golftoiminnasta Leppävirralla vastaa Golfliiton uusin jäsenseura Leppävirran golfseura ry.

Leppävirralla Pohjois-Savossa toimiva yhdeksänreikäinen Konnus-Golf jatkaa toimintaansa uuden seuran kanssa. Kenttäyhtiö ja vanha seura, Konnus-Golf ry, eivät päässeet yhteisymmärrykseen kotikenttäsopimuksen ehdoista, eikä uutta kotikenttäsopimusta täten allekirjoitettu.

Kun umpisolmu ei auennut, päätettiin perustaa uusi seura, Leppävirran golfseura ry. Se on merkitty yhdistysrekisteriin 4.10. ja Golfiitto hyväksyi sen jäsenekseen hallituksen kokouksessa 24.10. Uuden seuran jäsennumero on 132.

”Tavoite on muuttaa asentoa siihen suuntaan, että meillä on seuran kanssa yhtenevä marssijärjestys asioiden hoitamisen suhteen. Asioita pitää ajaa eteenpäin yhdessä”, kertoo kentän osakkeista noin 90 % omistava Jori Waissi.

Waissi omistaa myös kentän maa-alueen ja on vastannut suurelta osin kentän rakentamiskuluista.

”Enemmän tämä on periaatteellinen asia. Haluan, että toiminta menee eteenpäin ja että kenttää kehitetään tavoitteellisesti. En missään tapauksessa halua, että tämä kenttä täältä mihinkään häviää, vaan että se jatkaa toimintaansa”, Waissi sanoo.

Jo eläkkeellä oleva Waissi myös väläyttää, että jollain aikajänteellä uuden seuran olisi otettava kentän pyörittäminen vastuulleen. Ratkaisusta neuvoteltiin myös Konnus-Golf ry:n kanssa.

Vettä kentällä on viidellä väylällä.

Vettä kentällä on viidellä väylällä.

Konnus-Golf ry:n puheenjohtaja Jari Suhosen mukaan asiaan ei liity sen suurempaa dramatiikkaa. Kenttäyhtiön ja Konnus-Golf ry:n näkemykset ja tavoitteet tulevaisuudesta eivät vain olleet yhteneväiset.

”Intressit eivät vain kohtaa, ei tässä silti isoja erimielisyyksiä asiakysymyksistä ole. Tällä jäsenmäärällä seuralla ei ole mahdollisuutta kenttää ostaa tai vuokrata niillä ehdoilla, jotka meille on esitetty”, Suhonen kommentoi.

”Molemmilla tahoilla on pyrkimys pitää leppävirtalainen golf elossa ja viedä sitä rakentavassa hengessä eteenpäin. Konnus-Golfin syyskokouksessahan Jori Waissi ja hänen vaimonsa valittiin myös seuran kunniajäseniksi. Ilman heitä täällä ei kovin montaa golfaria olisi. Kaikki kunnia heille siitä”, Suhonen taustoittaa.

Vanhan seuran on tarkoitus jatkaa toimintaansa jossain muodossa ainakin vuoden ajan. Jäsenistöä ei haluta jättää tyhjän päälle ja yhdistyksen lakkauttaminenkin kestää aikansa.

Waissin mukaan pelaamisen kustannukset eivät tule nousemaan. Vanhan seuran 174 jäseneen ollaan yhteydessä lähiaikoina ja tavoitteena on, että heistä mahdollisimman monet siirtyvät uuteen seuraan. Suhonen ei usko, että tilanne vaikuttaa merkittävästi golfin harrastajamäärään alueella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje