[10][12]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Kim Koivulle ja Rosa Rantaselle reilut voitot Erkko Trophyssa

Erkko Trophy 2016 -voittajat Rosa Rantanen ja Kim Koivu. Kuva Juha Hakulinen.

Kun kilpailun voittomarginaali on kuusi lyöntiä, voidaan sanoa voiton menneen oikeaan osoitteeseen. Näin kävi lauantaina päättyneessä Erkko Trophyssa, kun sekä Kim Koivu että Rosa Rantanen voittivat sarjansa ylivoimaisesti. Koivun voittotulos oli -8, Rantasen +3.

Suomen kärkiamatööreihin lukeutuvan Kim Koivun Erkko-voitto ei ollut mikään iso yllätys, sillä hän lähti kilpailuun yhtenä ennakkosuosikkina. Aivan omaan tavoitteeseensa Koivu ei voitosta huolimatta yltänyt.

”Melkein pääsin tavoitteeseen. Yritin pelata kaikki kierrokset kuutosella alkavalla numerolla, mutta se ei aivan onnistunut. Mutta olen oikein tyytyväinen”, kierrostulokset 66–70–69 pelannut Koivu kertoi.

<a href=Kim Koivun draivit kulkivat Talissa. Kuva Juha Hakulinen." width="630" height="420" />

Kim Koivun draivit kulkivat Talissa. Kuva Juha Hakulinen.

”Pelin kulmakivi tällä viikolla oli hyvä draivaaminen. Löin tosi paljon väyläosumia, ja jos en osunut väylään, se oli sitten aivan väylän reunassa. Väyläosumien merkitys korostui tällä viikolla, kun raffit olivat aika pitkiä. Eikä voinut vain lyödä rautaa tiiltä, silloin olisi jäänyt liian pitkä matka greenille. Sillä tyylillä ei näitä kisoja voiteta”, Koivu paljasti menestysreseptinsä.

Palkintojenjaossa St. Laurence Golfin väreissä pelaava Koivu kiitti niin Talin kenttähenkilökunnan, valmentajansa David Silvan kuin tärkeimmät tukijansakin.

Tuomas Nukari lähestymässä Talin päätösviheriöitä. Kuva Juha Hakulinen

Koivun kanssa viimeisessä ryhmässä lauantaina pelannut Tawast Golfin Tuomas Nukari (-2) sijoittui kilpailussa kakkoseksi kuusi lyöntiä Koivulle hävinneenä. Tappio ei kuitenkaan latistanut hämeenlinnalaisen mieltä.

”Kaksi ensimmäistä kierrosta pelasin hyvin, mutta tänään oli hieman tahmeaa. En kyllä pystynyt haastamaan Kimiä tämän päivän kierroksella, kaveri painoi omilla luvuillaan. Vähän vaikeampi jakso ollut tässä takana, joten tähän pitää olla tyytyväinen”, Nukari myönsi reilusti.

Päätöspäivänä nähtiin myös isoja nousuja tuloslistalla. Kolmannelle sijalle nousseet Lauri Malinen ja Sami Välimäki (par) pelasivat molemmat kierrostuloksen 65. Se ei kuitenkaan ollut päivän paras noteeraus, sillä Hollannin Pierre Verlaar (+2) täräytti tauluun 64 lyönnin kierroksen, joka siivitti hänet jaetulle kuudennelle sijalle. Kilpailun viides oli Matias Honkala yhteistuloksella +1.

Rosa Rantanen uransa tähän asti arvokkaimman voittopokaalin kanssa. Kuva Juha Hakulinen

Rosa Rantasen (+3) voittoa Erkko Trophyssa tuskin kovin moni osasi ennustaa. Tällä kaudella melko vaisusti pelannut Rantanen ei ole aiemmin urallaan päässyt Erkossa edes cutista läpi, mutta tällä kertaa hän purjehti suvereeniin voittoon kierrostuloksin 76–69–71. Tunnelmat olivat sen mukaiset.

”Kyllä tämä oli minun paras kilpailuni ikinä. Tosi hyvä fiilis tällä hetkellä. En edes oikein tiedä, miten tämä näin hyvin kulki. Ensimmäinen päivä oli vaikeaa, mutta sen jälkeen se parani. Ei tuntunut missään vaiheessa miltään ihmeelliseltä, mutta en myöskään tehnyt mitään isoja virheitä”, Rantanen pyöritteli sanojaan.

Uransa viimeisen Erkko Trophyn pelannut Rantanen käänsi voiton jälkeen katseet jo ensi viikolla Hill Side Golfissa, Vihdissä pelattavaan Euroopan haastajakiertueen osakilpailuun.

”Se on varmasti minulle se kauden päätapahtuma. Kenttähän on ihan erilainen kuin täällä, eikä tällä lyömisellä siellä pärjää. Mutta olen treenannut paljon Hill Sidessa ja hyvillä fiiliksillä lähden sinne pelaamaan”, Rantanen sanoi.

Naisten kilpailun kakkossijalle nousi Aura Golfin Daniella Barrett (+9), joka kiersi päätöskierroksen 71 lyönnillä. Kilpailun kolmanneksi sijoittui Rauma Golfin Ella Salminen (+11).

Suomen kilpagolfkesä jatkuu ensi viikonloppuna pelattavalla Letas-kilpailulla, joka kokoaa maamme kärkinaiset Vihtiin. Elo-syyskuun vaihteessa on ohjelmassa Finnish Open, joka pelataan Ahvenanmaalla. Kilpailu kuuluu myös yhteispohjoismaiseen Nordic Liigaan.