Kim Koivu saavutti suomalaisten 15. turnausvoiton Challenge Tourilla. Tähän hän ylsi nopeammin kuin yksikäään kotimainen pelaaja ryhdyttyään ammattilaiseksi.
Amatöörigolf | Kilpagolf | Kotimaa |
18.8.2016

Kim Koivu johtaa Erkko Trophya

Ennakkosuosikit Kim Koivu (-5) ja Matias Honkala (-1) ovat niiden seitsemän pelaajan joukossa, jotka pelasivat erittäin tuulisena päivänä alle parin Talin kentän. Naisten kisan keulapaikalla on Jenna Mäihäniemi (+1).

St.Laurence Golfia ensimmäistä kautta edustavat Kim Koivu (-5) ja Dominic Jones (-3) ovat Erkko Trophyn kärkiparina avauspäivän jälkeen. Kova tuuli piti tulostason vain kohtuullisena. Vain seitsemän pelaajaa 84:sta alitti parin.

”Päivä oli minulle erinomainen, löin hyviä draiveja. Pelissä ei ollut heikkouksia”, kertoi Koivu, joka karsiutui edellisvuotisessa kilpailussa.  Torstaina hän teki seitsemän birdietä ja kaksi bogia.

Koivu oli illalla yhdessä muiden Season Golf Academym oppilaiden kanssa rangella vetämässä pitkää harjoitusta yhdessä valmentaja David Silvan kanssa.

”Lyön uudestaan niitä lyöntejä, jotka kierroksella jäivät kaivamaan mieltä. Valmentajan apu on minulle tavanomaista tärkeämpi, David on ammattimies, jonka asenne työhönsä on todella kova”, Koivu jakoi kunniaa Silvalle.

Matias Honkala ei saanut vielä isoa vaihdetta päälle Erkko Trophyssa.

Matias Honkala ei saanut vielä isoa vaihdetta päälle Erkko Trophyssa. Kuva Juha Hakulinen

Juniorien Ryder Cupiin nimetyn Matias Honkalan ( 70,-1) esitys oli vaihteleva. Viiden birdien lisäksi korttiin merkattiin peräti neljä bogia.

”Kova tuuli toki häiritsi peliä. Olen suhteellisen tyytyväinen peliin. Ensimmäisellä kierroksella pitää huolehtia myös siitä, että ei pelaa itseään ulos kisasta”, jaetulla viidennellä tilalla oleva Honkala painotti päivänsä jälkeen.

Matias Sipponen (LG) teki hole-in-onen kentän seitsemännellä reiällä. Eagelin määrä oli ennätyksellisen alhainen, holari mukaan lukien kolme. Kaksi muuta tulivat ensimmäisellä reiällä ( par-5).

Naisten kilpailussa tulostasoon vaikutti miehiä enemmän tuulen lisäksi märkä kenttä.

”Huomasin vasta nyt, kuinka harvoin naiset yltävät Talissa par-viitosilla kahdella päälle. Märällä kelillä vain harvan pituus riittää. ”, puntaroi sisarellaan Katrilla caddienä ollut CT-pelaaja Teemu Bakker.

Jenna Mäihäniemi on pelannut vahvan kauden, kirkkain kruunu on toistaiseksi SM-kulta Tawastissa pidetyissä kisoissa. Kuva Juha Hakulinen

Jenna Mäihäniemi on pelannut vahvan kauden, kirkkain kruunu on toistaiseksi SM-kulta Tawastissa pidetyissä kisoissa. Kuva Juha Hakulinen

Jenna Mäihäniemi pelasi viimeiset seitsemän reikää yksi alle ja nousi tuloksellaan 72(.+1) peräti kolmen lyönnin johtoon ennen viiden pelaajan ryhmää, johon kuuluvat Daniella Barrett, Hannele Mikkola, Ella Salminen, Kiira Riihijärvi sekä Iida-Lotta Juura.

”Oma pelini ei missään nimessä ollut sillä tasolla, kuin olisin toivonut. Lopussa olin onneksi terävänä, se antoi perjantaille hyvän lähtökohdan”, Mäihäniemi analysoi.

Kisasta jäi viimehetkellä pois neljä ulkomaalaista pelaajaa. Kun myös ainoa naisvieras keskeytti avauskierroksella, mukana on vain 12 ulkomaalaista. Paraskin näistä on kärkikymmenikön ulkopuolella, joten todennäköisyys kahdelle suomalaisvoitolle on varsin suuri.

 

 

 

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.