Hanna Teerijoki on pelannut IFK:ssa jääpalloa ja voittanut seuran riveissä kaksi mestaruutta. IFK:n puheenjohtajan Rene Östermanin kotiseura on Kurk Golf.
Kotimaa |
30.9.2017

HIFK perustaa golfseuran- tavoitteena nousta Suomen suurimmaksi

Maamme tunnetuimpiin ja joukkuepeleissä menestyneimpiin seuroihin kuuluva HIFK ottaa lajivalikoimaansa golfin. Kotikentäksi tulee Paloheinä, jossa vaikuttanut Helsinki City Golf muuttaa nimensä HIFK Golf ry:ksi.

Maamme tunnetuimpiin ja joukkuepeleissä menestyneimpiin seuroihin kuuluva HIFK ottaa lajivalikoimaansa golfin.

Kotikentäksi tulee Paloheinä, jossa vaikuttanut Helsinki City Golf muuttaa nimensä Helsinki City Golf ry:ksi.

Yhdistyksen tavoite on kasvaa jäsenmäärältään Suomen suurimmaksi. Se keskittyy erityisesti junioritoiminnan edistämiseen. Tällä hetkellä jäsenmäärä on noin 1 100.

Seura on toimintansa alusta lähtien pyrkinyt madaltamaan golfiin tutustumisen ja harrastuksen aloittamisen kynnystä.

”Tunnemme olevamme etuoikeutettuja päästessämme mukaan Helsingin IFK:n laajaan yhteisöön. IFK kasvattaa entuudestaan jalkapalloilijoita, kiekkoilijoita, jääpalloilijoita, yleisurheilijoita, käsipalloilijoita, salibandyn pelaajia ja keilailijoita. Nyt golf uutena lajina avaa jännittäviä tulevaisuudennäkymiä”, kommentoi HIFK Golf ry:n johtokunnan jäsen Hanna Teerijoki.

Hanna Teerijoki on ollut vahvassa roolissa HIFK:n ja Paloheinän yhteistyöneuvotteluissa.

Teerijoki on edustanut Suomea kuudessa eri urheilulajissa. HIFK:ssa hän on voittanut pelaajana kaksi Suomen mestaruutta jääpallossa ja toiminut HIFK Bandyn miesten SM-sarjajoukkueen valmentajana kaudella 1993-1994.

Teerijoki työskentelee nykyisin golfopettajana. Hän on toinen HIFK Golf ry:n kotikentän taustayhtiön, Paloheinä Golf Oy:n perustajista.

”Haluamme kasvattaa HIFK Golfista monipuolisen, dynaamisen ja viihtyisän golfyhteisön. IFK:n sisältä löytyy hurjan paljon osaamista, mitä pystymme jakamaan eri lajien kesken. Golfin tulevaisuuden kannalta meille on tärkeää saada toimintaan mukaan paljon nuoria, ja pyrimme jatkossakin pitämään lajin aloittamisen kynnyksen matalana ”, Teerijoki sanoo.

Helsingin IFK:lla on tällä hetkellä viisi joukkuetta neljän lajin SM-sarjoissa ja seuran yksilöurheilijat ovat vuosikymmenten saatossa voittaneet satoja SM-mitaleita eri lajeissa. IFK on valtava helsinkiläinen yhteisö ja seuran eri joukkueilla on kuusinumeroinen määrä kannattajia. Golfin pariin laajentumiseen suhtauduttiin seurassa alusta lähtien erittäin myönteisesti.

”Tämä on IFK:lle loistava tilaisuus kasvaa ja tarjota yhteisömme jäsenille mahdollisuuksia harrastaa yhtä uutta lajia seuramme värien alla. Keskustelut etenivät nopeasti ja todella hyvässä hengessä, kun molemmilla osapuolilla oli aito halu yhteistyötäkin syvempään toimintaan. Toivotamme lämpimästi golfin tervetulleeksi IFK:n lajiyhdistykseksi”, kommentoi IFK ry:n puheenjohtaja Rene Österman

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Jutun otsikossa sanotaan että Hifk perustaa golf ry:n ja sitten itse jutussa että Helsinki City Golf muuttaa nimensä Hifkiksi. Onko City golfin jäsenistä yli 550 ääntä/äänestänyt nimen muuttamisen puolesta? jos näin on niin urheilubrändin markkinoijat voivat olla tyytyväisiä, vai perustetaanko uusi seura (ja citygolf sitten..?)

Onko tänään aprillipäivä? Ajattelin vaan että koska Vihreät alkavat kannattamaan ydinvoimaa… No, hifkin tekeminen on ollut yhtä vitsiä jo niiiiin monta vuotta että sopii hyvin kuvioon.

Käykää katsomassa ifkin kotihallissa heidän kannattajakuntaa. Ja noita sitten golfkentille! Laji alkaa muuttumaan fyysisempään suuntaan. Ei kiitos, lopetan lajin.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.