23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

GameBookin toimitusjohtaja: "Golf on yksi viimeisimmistä digitalisoitumisen kelkkaan hyppäävistä urheilulajeista"

Suomen ja Ruotsin Golfliittojen kanssa yhteistyösopimuksen tehnyt yhtiö saa työstettäväkseen laajoja kokonaisuuksia, joita se ryhtyy käsittelemään vaiheittain.

Suomalainen golfin teknologiayhtiö Golf GameBook kertoi tällä viikolla tehneensä yhteistyösopimuksen Ruotsin Golfliiton kanssa tavoitteena laajentaa ja uudistaa liiton digitaalista ekosysteemiä.

Tämä tekee siitä merkittävän toimijan pohjoismaalaisten lajiliittojen kumppaneiden joukossa, sillä yhtiö ilmoitti hieman aiemmin sopineensa yhteistyöstä myös Suomen Golfliiton kanssa.

”Suomen ja Ruotsin Golfliittojen päätös tehdä yhteistyösopimus kanssamme merkitsee molemmille liitoille merkittävää askelta matkalla kohti digitalisaatiota”, Golf GameBookin toimitusjohtaja Mikko Manerus sanoo.

”Kysymys on laajoista kokonaisuuksista, joita pitää käsitellä vaiheittain. Luonnollisesti molemmilla liitoilla on myös omat tarpeensa.”

Laajoista kokonaisuuksista Manerus mainitsee maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän, joka otetaan käyttöön vuonna 2020. Lajijärjestöillä on tällä hetkellä käytössään kuusi erilaista tasoitusjärjestelmää, joiden sulautuminen ei hänen mukaansa käy ihan hetkessä.

Suomen Golfliiton kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen keskiössä on uudistunut mobiilisovellus eBirdie, jonka kautta pelaajat saavat käyttöönsä myös Golf GameBookin. Myöhemmin tänä vuonna pelaajat voivat päivittää tasoituksensa suoraan GameBookin kautta.

”Aiomme lisäksi kehitellä eBirdien yhteyteen erilaisia palveluita sekä liitto- että kenttätasolla.”

Meidän tehtävämme on tehdä omilla ratkaisuillamme heidän harrastuksestaan mukavampaa.

Ruotsissa on puolestaan vastikään julkaistu ”Min Golf Bokning” -mobiilisovellus, jonka kautta voi varata lähtöajan kaikille ruotsalaisille golfkentille. Myös tästä sovelluksesta on mahdollisuus siirtyä suoraan Golf GameBookiin.

Golf Gamebook aikoo kehitellä Suomen Golfliiton mobiilisovelluksen eBirdien yhteyteen sekä liitto- että kenttätason palveluita.

Manerus muistuttaa, että golfin digitalisoituminen on vasta ottamassa tuulta purjeisiinsa.

”Golf on yksi viimeisimmistä urheilulajeista, joka hyppää digitalisoitumisen kelkkaan. Varttuneita harrastajia on varsin paljon, mikä tekee muutoksista hieman haasteellisempaa, mutta mikään ongelma se ei ole.”

”Vielä viisi vuotta sitten meillä ei ollut käsitystä tämän päivän teknologiasta. Nyt elektronisten laitteiden, kuten rannetietokoneiden ja mailoihin kytkettävien antureiden käyttö on alkanut lisääntyä. Tämä kaikki on normaalia kehitystä.”

Manerus pitää loppukäyttäjän kokemusta tärkeimpänä, koska ihmiset viime kädessä päättävät mitä halutaan.

”Meidän tehtävämme on tehdä omilla ratkaisuillamme heidän harrastuksestaan mukavampaa”, hän sanoo, ja lisää, että yhtiö vahvistaa toimintansa laajentuessa joukkojaan teknologisilla osaajilla.”

Sitä Manerus ei tässä vaiheessa halua arvioida, onko yhtiö mahdollisesti kiikaroimassa yhteistyötä myös muiden kuin Suomen ja Ruotsin kansallisten lajiliittojen kanssa. Päähuomio on nyt näiden kahden tarpeissa.

Mikko Manerus on vuodesta 2007 lähtien toimineen Golf GameBookin perustaja ja entinen ammattilaispelaaja. Hän ja yhtiössä aiemmin vaikuttanut Kalle Väinölä ideoivat viime vuosikymmenellä juniorigolfkoulun, ja lasten opettaminen on edelleen imatralaislähtöisen sydäntä.

”On mahtavaa katsella pienten junioreiden iloa, kun he omaksuvat uusia asioita. Heissä on myös lajimme tulevaisuus.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Möllikkä says:

    Linkki eBirdiestä Gamebookiin on tosiaan olemassa, mutta eipä tuossa osata edes siirtää seura- tai hcp tai muitakaan tietoja. Vielä en ole keksinyt mitä käyttöä mulla olisi Gamebookille.

    Kun sieltä löytyy paljon kenttiä, olisi kätevää jos niille voisi syöttää tuloksen, lähinnä ajattelen eurooppalaisia kenttiä. Suomalaisille pystyy nykyäänkin ilman Gamebookia.

    Kännykän räplääminen kentällä ei tunnu kovin mielekkäältä. Tulos menee kätevästi golf kelloon joten ei selviä mitä lisää Golfbook toisi.

    Jusa1st says:

    Hienoa että gamebook on saanut kanavat auki. Tuote on ollut kauan markkinoilla ja käyttäjiäkin, mutta ilmaisversiolla kai mennään aika monen taskussa. Toivottavasti golfliitto eivaan maksa kollektiivisesti asiakkaiden upgreidausta. Onnea premiumasiakkaiden hankinnassa!