Peter Erofejeff tähyää kohti Challenge Tourin villejä kortteja. Kaikki on vielä omissa käsissä. Kuva Juha Hakulinen.
Kotimaa |
13.9.2017

Finnish Tourin finaalissa on paljon panosta

Kokonaiskilpailun voittajat selviävät vasta Vuosaaren finaalissa. Kilpailussa ovat mukana myös Suomen parhaat naisammattilaiset.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi on finaalikilpailua vaille valmis. Vuosaari Golfissa käytävä finaali on ohjelmassa tällä viikolla, pelipäivät ovat torstaista lauantaihin. Kilpailussa on viime viikon tapaan mukana myös naisammattilaisia, jotka kisaavat samassa sarjassa miesten kanssa. Naisamatöörit pelaavat omaa kilpailuaan.

Finnish Tourin tämän kauden peleissä on ollut tavallista enemmän panosta, sillä kiertueen kolmelle parhaalle miespelaajalle on luvassa kahdeksan kutsua ensi kauden Challenge Tour -kilpailuihin. Kutsut on mahdollistanut Vierumäki, joka hallinnoi oman Challenge Tour -kilpailunsa kautta 50:tä villiä korttia CT-kilpailuihin.

Miesten rankingtilanne ennen finaalia on kärjen osalta vielä hieman avoinna. Kiertueen pistetilastoa johtava Mikael Salminen (822,33 pistettä) ja toisena oleva Lauri Ruuska (740) ovat jo varmistaneet sijoituksensa kolmen parhaan joukossa, mutta kolmantena oleva Peter Erofejeff (544) joutuu vielä hieman jännittämään oman sijoituksensa puolesta, sillä neljäntenä listalla oleva Niclas Hellberg (384) voi vielä nousta haastamaan Erofejeffiä. Tämä tosin vaatisi Hellbergin voittoa, ja Erofejeff jäämistä top 10:n ulkopuolelle. Miesten kilpailussa voitosta 200 rankingpistettä.

Noora Tamminen pelaa pitkästä aikaa Finnish Tourin kilpailussa. Kuva Juha Hakulinen.

Naisammattilaisten puolelta Vuosaaressa nähdään todella kovia pelaajia. Mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Noora Tamminen, Ursula Wikström ja Elina Nummenpää. Lisäksi ykköstiille astelevat jo viime viikon kilpailussa hyvin esiintyneet Krista Bakker ja Sanna Nuutinen. Näin kovat naispelaajat antavat varmasti tiukan vastuksen miehille Vuosaaren links-kentällä.

Naisamatöörien puolella rankingin ykköstilaan on vielä mahdollisuudet useammalla pelaajalla. Rankingin kärkikaksikko Ellinoora Moisio (121 pistettä) ja Anna Backman (108) ei ole Vuosaaressa mukana, joten Moision rankingvoiton pahimpina uhkaajina ovat viime viikolla Suur-Helsingin osakilpailun voittanut Emmi Jalkanen ((104,5) ja kokonaiskilpailun neljäntenä oleva Emilia Tukiainen (83). Myös Daniella Barrettilla (80) on vielä mahdollisuudet nousta kauden kuningattareksi, kun naisten osakilpailuissa voitosta saa 60 rankingpistettä.

Taistelu kiertueen voitosta käynnistyy torstaiaamuna kello 8.00.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.