16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Elina Nummenpää hikoilee LPGA Tourin karsinnoissa

Kaikkien neljän suomalaisen rattaissa on ollut Kaliforniassa pelattavassa kisassa kahden ensimmäisen päivän aikana soraa. Elina Nummenpää kuvaa helteisiä maisemia Kiviset ja Soraset sarjan kaltaisiksi.

Elina Nummenpää (149) on Rancho Miragen kentillä pelattavassa kisassa puolimatkan krouvissa sijaluvulla 149.

Kisaa johtava Sarah Shmelzel (134) ja kärkikymmenikkö ovat jo liian kaukana tavoitettaviksi. Neljän kierroksen jälkeen 90 parasta saa paikan toiseen karsintavaiheeseen. 99 pelaajaa on pelannut väliin 134-146, joten Nummenpäällä on kirittävää.

<a href=Linda Henrikssonin on laitetava jalka kaasulle selvitäkseen viimeiselle kierrokselle. Kuva LET/Tristan Jones." width="505" height="337" />

Linda Henrikssonin on laitetava jalka kaasulle selvitäkseen viimeiselle kierrokselle. Kuva LET/Tristan Jones.

Linda Henriksson (150) ja Emily Penttilä (150) ovat myös veitsi kurkulla, Viivi Nuorti (79) jätti kisan kesken.

Kolmannella kierroksellakin pitää jo nousta, sillä päätöskierrokselle jatkaa 130 pelaajaa.

”Kisakentät eroavat hieman toisistaan, samoin viheriöiden nopeudet. Yhteistä on se, että täällä on todella kuuma, varjossa yli 40 astetta. Parkkipaikalla tuntui siltä, että asteita oli noin 80”, Nummenpää kuvaili tilannetta ennen kisaa.

Poiketen normaalista pelaajilla on kentällä autot käytössään.

”Se helpottaa jonninverran. Energiaa pitää säästää, pitkiä harjoitusjaksoja rangella ei ole järkeä pitää. Maisemiltaan tämä seutu tuo mieleen The Flintstones-sarjan ( Kiviset ja Soraset), karua ja kuivaa.”

Nummenpää on pelannut ammattilaiseksi siirtymisensä jälkeen Euroopan pääkiertueella 31 kisaa, joista on yksi top 10-sijoitus. Kuluvalla kaudella kategoria on niin alhainen, että paikka on auennut vain yhteen kisaan.

Syyskuussa 33 vuotta täyttävä Aura Golfin kasvatti haluaa kuitenkin mitata rajojaan valtameren takana. Tukena ja caddienä on avomies Janne Mommo, joka on hakenut paikkaa ET:n karsinnoista 13 kertaa.

”Karsintoihin lähdin koska haluan päästä pelaamaan maailman parhaalle kiertueelle. Karsintojen jälkeen kausi LET:llä jatkuu omalta osaltani ehkä muutamalla kisalla, mahdollisesti pelaan joitain kisoja myös LETAS-kiertueella”, Nummenpää kertoo jatko-ohjelmastaan.

Paige Spiranac on rakentanut itsestään yhden naisgolfin seuratuimmista brändeistä. Kuva Getty Images)

Paige Spiranac on rakentanut itsestään yhden naisgolfin seuratuimmista brändeistä. Kuva Getty Images)

Karsinnoissa on mukana mukana myös Paige Spiranak, joka toimii sosiaalisessa mediassa paitsi oman persoonansa kautta, myös Gold Digestin edustajana. Kahden kierroksen jälkeen myös Spiranakin (150) jatkopaikka on vaakalaudalla.

LPGA:n karsintojen toinen vaihe pelataan lokakuussa. Noora Tamminen pääsee maailmanlistan sijoituksensa vuoksi mukaan tähän vaiheeseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    MarX says:

    Pessimisti ei pety.

    Koitetaan maailman kovimmalle kiertueelle mukaan, mutta alemmillakaan tasoilla ei menestystä ole liiemmin tullut.

    Mitäköhän tässä ei tavallinen penkkiurheilija ymmärrä… Se että Letas / LET tasolla oltaisiin kärjessä, voisi antaa olettaa menestystä tai edes korttia maailman naistenpääkiertueelle.