16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Bisnesgolf taas vahvassa myötätuulessa

Audi Businessaamun kauden 2017 finalistit matkasivat Golf Peraladan maisemiin Espanjaan.

Golf on joustava työkalu asiakassuhteiden hoitamisessa ja verkostoitumisessa.

Kiinnostus golfia kohtaan kasvoi räjähdysmäisesti 1980-luvulla. Lumipalloa oli omalta osaltaan pyörittämässä isommaksi Suomen Golfliiton, Kauppalehden, SKOP-pankin ja muiden kumppaneiden yhteisenä ponnistuksena toteutettu Business Golf Open.

Jo liikkeelle vuonna 1983 lähdettäessä mukaan saatiin noin 200 joukkuetta, ja määrä sen kuin kasvoi. Parhaimmillaan mukaan alkukarsintoihin lähti yli 600 kahden hengen joukkuetta.

Golfista tuli merkittävä verkostoitumisen väline niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissakin. Samalla golf kasvoi kiinni monen yrityksen kulttuuriin. Muut lajit saattoivat vain sivusta katsoen ihmetellä golfin uudenlaista läpimurtoa.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen nostetta ei enää samassa määrin ollut. Uutuuden viehätys oli kadonnut. Liekki alkoi hiipua, ja viimeinen Business Golf Open pelattiin kesällä 2005. Vuosikymmenen lopun finanssikriisi heijastusvaikutuksineen näytti jonkin aikaa viilentävän golfin ja liike-elämän välejä entisestään.

2010-luku on osoittanut, että yhteiselolle on edelleen hyvät edellytykset. 144 joukkueen mittelönä käynnistyvä Audi Businessaamu on yksi Otavamedian vahvoista golfbrändeistä, ja viime vuonna Finnish Tourin yhteistyökumppaneiden kesken aloitettu Pro-Am Cup on sekin osoittautunut toimivaksi konseptiksi. Listaa voisi halutessaan jatkaa hyvinkin pitkään. Monelle yritykselle golfin merkeissä tapahtuvat asiakaskohtaamiset ovat oleellinen osa säännöllisesti toteutettavaa suhdetoimintaa.

Veikkaus on kutsuun perustuvissa tapahtumissa ollut suurin ja kaunein Vierumäellä pitkään järjestetyllä Ryder Cup -henkisellä Veikkaus Golf Openillaan. Ohjat siirtyivät välillä Urheilusanomille, mutta Veikkaus on jälleen palannut omalle paikalleen. Jos joku mielii pistää paremmaksi, saa yrittää tosissaan.

Tunnelma kaikki kaikessa

Golftoimialan aitiopaikalla FGMA:n ja SGK:n toiminnanjohtajana äskettäin aloittanut, golfjärjestöjen keskinäistä yhteistyötä koordinoiva Antti Hiltunen pitää yritysgolfin tulevaisuuden näkymiä hyvinä. Hiltunen on itsekin mukana tapahtumia tuottavassa yrityksessä.

”Jo jonkin aikaa on näyttänyt siltä, että yritykset haluavat taas panostaa tapahtumiin enemmän. Osittain kyse on varmaankin suhdanteista. Kun yrityksellä menee hyvin ja tunnelmat ovat korkealla, golfin viemään aikaan suhtaudutaan huomattavasti suvaitsevammin kuin taloudellisesti kireämpinä aikoina.”

Millainen sitten on hyvä golfkentällä järjestetty yritystapahtuma? Hiltunen nostaa tunnelman ykkösasiaksi.

”Veikkaus on onnistunut siinä erinomaisesti. Golfpäivään ei ole haluttu tuoda väkinäisesti mitään erikoista, vaan kaikki tapahtuu iloisesti ja silti tosissaan, ja golfin parhaiden perinteiden hengessä.”

Golf auttaa lujittamaan henkilökohtaisia suhteita

Ei ole välttämättä sattuma, että arviolta noin 90 % Fortune 500 -listalle päässeiden suurimpien yhdysvaltalaisyritysten toimitusjohtajista pelaa golfia, vaikka tehokkuuden ja multitaskingin vaatimukset ovatkin osaa nuorista yritysjohtajista lajista vieraannuttaneet. Monelle kohtaamiset golfkentällä ovat avanneet ovia omalla uralla eteenpäin.

Mahdollisuus henkilökohtaiseen tapaamiseen ja elämysten jakaminen yhteisen harrastuksen parissa voivat lyödä alkutahdit aiemmin muodollisen suhteen kehittymiselle kohti pitkäaikaista ystävyyssuhdetta. Sitä paitsi yhteisestä harrastuksesta on iloa silloin, kun on mietittävä esimerkiksi pienen lahjan valitsemista golfympyröissä tutuksi tulleelle liikekumppanille.

Kannattaa myös muistaa, että golf voi vahvistaa siteitä myös oman yrityksen sisällä, ei pelkästään yritysten välillä. Sitä paitsi golf on mitä parasta terveysliikuntaa työkyvyn säilymisen ja virkistäytymisen näkökulmasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)