23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Arctic Golfista tuli Santa Claus Golf

Joulupukki kävi testaamassa nimikkokenttänsä valkiot. Kuva: Inka Porttila

Seuran nimenmuutosta juhlistettiin Santa Claus Golf Tournamentilla, jonka kunniavieraina olivat Joulupukki ja USGA:n Mike Davis.

Rovaniemellä jo yli 30 vuotta toiminut Arctic Golf Finland on vaihtanut nimensä Santa Claus Golfiksi. Nimenmuutosta juhlistettiin viikonloppuna kaksipäiväisellä Santa’s Snow Golf Tournamentilla. Santa Claus Golfiksi ristitty talvigolfin paratiisi sai Rovaniemelle myös kunniavieraan, USGA-pomon Mike Davisin.

“Golfissa on kyse siitä, että nautitaan. Mikä olisikaan parempi tapa, kuin pelata eksoottisen lumen keskellä. Taidan jopa viedä tämän mukanani Jenkkeihin, josko sielläkin saataisiin aikaiseksi lumigolfkenttä” Mike Davis kertoi innoissaan lyöntiensä lomassa.

Davis sai myös kunniatehtävän Santa Claus Golfin hyväntahdonlähettiläänä sekä kannatusjäsenenä.

“Joululla, joulupukilla ja golfilla on yhteistä se, että vietetään aikaa ystävien kanssa”
–Joulupukki

Rovaniemi on virallinen joulupukin kotikaupunki, ja oli vain luonnollista, että nimi muutettiin sitä vastaavaksi. Aasian matkailun kasvaessa nimi löytää paremmin matkailijoiden huulille.

“Myös matkailun ja turismin kannalta Santa Claus Golf edustaa hyvin uutta nimeämme. Olemme joulupukin ystäviä” kertoo Santa Claus Golfin toimitusjohtaja Pia Lillberg.

Päätöspäivänä kisakentillä nähtiin myös golfista nauttiva joulupukki.

“Joululla, joulupukilla ja golfilla on yhteistä se, että vietetään aikaa ystävien kanssa”, joulupukki sanoi talvigolfkierroksensa keskeltä.

Vuonna 1986 perustettu Arctic Golf aloitti toimintansa niin ikään talvigolfilla. Myöhemmin mukaan tulivat yöttömän yön golf sekä kesägolfkentät.

Talvigolfilla on yhä kannattajajoukko seuran omien jäsenten keskuudessa. Santa’s Snow Golf Tournamentissa osallistujien ikähaitari pyöri kolmestakympistä kahdeksaankymmeneen. Keväthangilla viheriöt muuntautuivat valkioiksi ja kärryt pulkiksi. Peliä pelattiin oransseilla palloilla toppavaatteiden kera.

Sunnuntaina pohjoisen keli antoi parastaan, ja talvigolfista päästiin nauttimaan kantavien keväthankien päällä. Mailan osuessa palloon lumi pöllähti näyttävästi ikään kuin ilmassa olisi leijaillut tuhansia pieniä timantteja – Lapin eksotiikkaa parhaimmillaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje