23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

5 000 puttia vuorokaudessa – Nokialla tehdään hyvää ME-kokeella

Kimmo Sirainen (vas.) ja Tero Kokkonen tempaisevat jälleen hyvän asian puolesta.

Pystyisitkö upottamaan viisituhatta 4,57 metrin (15 jalkaa) puttia vuorokaudessa? Sitä Kimmo Sirainen ja Tero Kokkonen yrittävät perjantaina Nokia River Golfissa – ja tempauksen tarkoitus on jälleen hyvä.

Kimmo Sirainen ja Tero Kokkonen tunnetaan golfalalla valtakunnalliseksi laajentuneen 24h Junnugolfille -tapahtuman käynnistäjinä. He järjestivät vuonna 2013 silloisella kotikentällään Vammalan Lakeside Golfissa tempauksen, jossa he pelasivat golfia vuorokauden putkeen ja keräsivät pareja ja birdiejä tekemällä rahaa seuran junioritoimintaan. Potti nousi lopulta yli 10 000 euroon.

Nyt Sirainen ja Kokkonen tempaisevat jälleen. Kaksikon uusi tempaus kestää jälleen vuorokauden, mutta liikuntaa on luvassa vähemmän.

Siraisen ja Kokkosen tavoitteena on upottaa 4,57 metrin eli viidentoista jalan etäisyydeltä mahdollisimman monta puttia yhden vuorokauden aikana. Kaksikon urakka alkaa perjantaina klo 18 ja jatkuu yhtäjaksoisesti 24 tunnin ajan.

Tarkoituksena on vahvistaa paikallista yhteisöllisyyttä, karistella golfin elitististä leimaa ja rikkoa lajien välisiä rajoja.

Tempaus on osa Nokia River Golfin tapahtumarikasta viikonloppua, jonka kantavana teemana on hyväntekeväisyys.

Nokia River Golf on haastanut nokialaiset ja muut pirkanmaalaiset tuomaan liikuntaan liittyviä tavara-, väline- ja vaatelahjoituksia golfklubille, josta ne lahjoitetaan Hope-yhdistyksen Tampereen osastolle. Hope toimittaa lahjoitetut tavarat edelleen Pirkanmaan alueen vähävaraisille perheille.

”Samalla tempauksen tarkoituksena on vahvistaa paikallista yhteisöllisyyttä, karistella golfin elitististä leimaa ja rikkoa lajien välisiä rajoja”, Nokia River Golfin toimitus-/toiminnanjohtajana työskentelevä Kimmo Sirainen sanoo.

Nokia River Golfissa pelataan viikonlopun aikana myös seuran mestaruuskilpailut. Lauantaina Riverissä järjestetään lisäksi kello 12 ja 16 välisenä aikana avoimien ovien päivä, jonka ohjelma on suunnattu erityisesti lapsille ja nuorille.

Kuusitoista puttia minuutissa

Siraisen ja Kokkosen tempauksen päätarkoituksena on hyväntekeväisyys, mutta samalla kyse on hauskasta ja vaativasta ennätyskokeesta. Sirainen ja Kokkonen saavat nimittäin nimensä Guinnessin kuuluisaan ennätystenkirjaan, mikäli 5 000 upotetun putin raja ylittyy.

Haaste tulee olemaan kivenkova. Viidentuhannen putin upottaminen tarkoittaa, että joka minuutti olisi upotettava keskimäärin noin kolme ja puoli puttia. Aivan läpihuutojuttu reiän löytäminen ei lähes viiden metrin etäisyydeltä ole. PGA Tourilla viidentoista jalan päästä upotetaan keskimäärin 22 % puteista.

Vuorokauden yhtäjaksoinen puttiurakka on fyysisesti vaativa koettelemus.

Jos vuorovedoin putteriin tarttuva kaksikko siis puttaa yhtä hyvin kuin PGA Tourilla, minuutissa on lyötävä palloa keskimäärin 15,8 kertaa eli noin neljän sekunnin välein. Jos upotusprosentti on huonompi kuin maailman johtavalla ammattilaiskiertueella, palloja on lähetettävä liikkeelle vielä tiheämpään tahtiin.

Vaikka käveltävät kilometrit jäävät vain murto-osaan 24h Junnugolfille -tempaukseen verrattuna, vuorokauden yhtäjaksoinen puttiurakka on fyysisesti vaativa koettelemus. Staattinen etukumara asento laittaa erityisesti alaselän lihakset melkoiselle rasitukselle. Lepovuorot on käytettävä tehokkaasti hyväksi omasta puttivuorosta palautumiseen ja seuraavaan valmistautumiseen.

Vaativan tavoitteen saavuttamista helpottaa kuitenkin se, että ainakin puttigriinin kallistukset tulevat kaksikolle vuorokauden aikana tutuiksi.

”Loppukauden skineissä tulen olemaan pitelemätön”, Sirainen vannoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje