16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kenny Perry Memorialin ykkönen

Matthew Goggin ei viivytellyt eilen liian pitkään Muirfield Villagen griineillä. © Getty Images

Kenny Perry vastaanotti Memorial voittopystin Jack Nicklaukselta jo kolmannen kerran. &copy Getty Images Jack Nicklauksen isännöimä Memorial Tournament ratkesi vasta viimeisellä yhdeksiköllä. Vaikeaksi viritetty Muirfield Village –kenttä pitkine raffeineen ja liukkaine greeneineen piti pelaajat kurimuksessa ja voittotulos 8 alle parin oli kisan historian korkein. Kokemus oli valttia tällä kertaa, kun 47-vuotias Kenny Perry piti pintansa parhaiten, vältti virheet takaysillä ja voitti kahdella lyönnillä. Perryn päätöskierros sujui 69 lyönnillä. Voitto oli Perryn kolmas Memorialissa. Hänen lisäkseen vain Tiger Woods on onnistunut 23 kertaa pelatun kilpailun historiassa voittamaan kolme kertaa. Yhteensä Perryllä on nyt 10 voittoa PGA Tourilta. Kakkostilaa jakoivat kukin vuorollaan kierroksen aikana myös kärkitilaa hallussaan pitäneet Mike Weir, Justin Rose, Mathew Goggin ja Jerry Kelly. Kolme ensimmäistä kierrosta johtanut ja kolmen lyönnin johdossa päätöspäivään lähtenyt Goggin menetti johtonsa jo kierroksen alkuvaiheilla. Avausvoittoaan hakenut Goggin myönsi olleensa hermostunut. – Minulta meni 3-4 väylää ennen kuin rauhoituin, Goggin totesi. <a href=Justin Rosen vahvat otteet rapakon takana jatkuvat. &copy Getty Images">Perry sen sijaan oli viilipytty koko kierroksen ajan. Voitto tuli hyvään paikkaan, sillä Perry on ilmoittanut kauden ainoaksi tavoitteekseen selviytymisen syksyllä pelattavaan Ryder Cupiin. Kisa pelataan Perryn kotiosavaltiossa Kentuckyssä, Valhallan kentällä. Perry on niin keskittynyt Ryder Cupiin selviämiseen, ettei aio edes yrittää karsia US Openiin, koska ei pidä Torrey Pinesin kentästä. Perryn strategiana on keskittyä kilpailuihin, joissa hän kokee pystyvänsä menestymään. – Minun aikani on vähissä, syyskuu on jo nurkan takana. Ajattelin että ”nyt sinun täytyy saada jotain aikaiseksi ja pian”. Voitto täällä oli mannaa, sanoi Perry, joka nousi Ryder Cup –listalla viidenneksi ja on siis tällä hetkellä mukana joukkueessa. Perryn strategialle antoi lisäpontta USA:n Ryder Cup kapteenin Paul Azingerin lausahdus, jonka mukaan hänen joukkueeseensa on vaikea päästä, ellei voita vähintään yhtä kisaa kauden aikana. Memorial Tournamentin perustanut Jack Nicklaus ymmärsi tavallaan Perryä. – Minun tavoitteenani ei koskaan ollut päästä Ryder Cupiin vaan voittaa US Open. Mutta kisa pelataan Kennyn kotiosavaltiossa, joten sillä on erityinen merkitys hänelle, Nicklaus diplomatisoi. Voitosta Perry sai hieman päälle miljoona taalaa, joka nosti hänet rahalistalla viidenneksi. Lopputulokset »» SM (2.6.2008)

Mathew Gogginilla el&#228,m&#228,ns&#228, tilaisuus voittaa PGA Tourilla

Mathew Goggin malttoi chipata 14 reiällä takaisin väylälle eikä ottanut riskiä haastavasta paikasta. &copy Getty Images Muirfield Villagen kenttä on näyttänyt kyntensä Memorial Tournamentissa. Kolmen kierroksen jälkeen kierroskeskiarvo kaikkien pelaajien osalta on hyvin korkea 74,6. Yksikään pelaaja ei ole onnistunut pelaamaan jokaista kierrostaan alle parin. Parhaiten on pelannut toistaiseksi Australian 33-vuotias Mathew Goggin, joka hakee uransa avausvoittoa PGA Tourilla. Rahalistalla 78. majaileva Goggin on tilanteessa 8 alle parin (65-72-71) ennen päätöspäivää ja johtaa kolmella. Goggin on kisan ensikertalainen, eikä kukaan ole toistaiseksi onnistunut voittamaan kilpailua ensivisiitillään. Kakkostilaa jakaa tilanteessa -5 viisikko Mike Weir, joka pelasi päivän parhaan tuloksen 68, uransa avausvoittoa hakeva Justin Rose (68-73-70), kerran voittanut Matt Kuchar (68-72-71), yhdeksän kertaa voittanut ja tämän kisan kaksinkertainen voittaja Kenny Perry (66-71-74) sekä kaksi kertaa voittanut Jerry Kelly (66-72-73). Näistä kauden on parhaiten tähän mennessä pelannut Justin Rose, jonka kierroskeskiarvo on takaa-ajajien paras. – Olen todella ylpeä tavasta jolla pelasin tänään. Kenttä on todella vaikea. Yritin lyödä aggressiivisia lyöntejä koko ajan, Goggin kertoi kierroksen jälkeen. Goggin uskoo mahdollisuuksiinsa päätöspäivänä. – Tilanne on mielenkiintoinen, johdan kolmella, joten odotuksetkin ovat kovemmat, Goggin analysoi, luonnollisesti oletan voittavani tämän johdon turvin. – Tulee olemaan pitkä ja kova päivä, uusi tilanne minulle. Hauska päivästä tulee jos voitan, Goggin kertoi mietteitään päätöskierroksen osalta.

Major tunnelmaa Memorialissa

Kaksi kertaa kisan voittanut Kenny Perry jakaa kärkitilaa. &copy Getty Images Mathew Goggin näytti karkaavan omille teilleen Memorial Tournamentin toisen päivän alkurei’illä, kun australialainen teki viiden väylän aikana 4 birdietä ja oli jo tilanteessa 11 alle parin. Tämän jälkeen Goggin ajautui kuitenkin vuoristorataa tehden viimeisten 11 reiän aikana tuplan, viisi bogia ja kolme birdietä. Päivän saldo lopulta tasan par 72, joka riitti pitämään Gogginin kärkitilalla yhdesä kokeneen Kenny Perryn kanssa. Perry, joka on voittanut tämän kilpailun kahdesti aiemmin, pelasi tuloksen 71, tehden eaglen chippaamalla väylällä 15. Jerry Kelly on kolmantena tuloksella -6 ja Luke Donald neljäntenä (-5). Muirfield Villagen kenttä on viritetty todella haastavaksi, jo kierroskeskiarvo 75,86 kertoo paljon. Vain kolme pelaajaa alitti 70 lyönnin rajan, näistä Johnson Wagnerin 67:aa pidettiin todella huimana suorituksena. 20 pelaaja pelasi 80 tai enemmän, mm. major-voittaja Larry Mize peräti 88. Jatkosta putosivat mm. Ernie Els, Fredrik Jacobson ja David Duval, joka oli selvinnyt jatkoon ennen tätä jo 10 kertaa peräkkäin. SM

Matthew Goggin kuin kotonaan Memorialin liukkailla griineill&#228,

Ainakin Matthew Goggin viihtyi hyvin kentän kilvan kehutuilla griineillä. Siitä parhaana osoituksena on kierroksensa väylältä kymmenen aloittaneen Gogginin kentän etuysillä ottamat vaivaiset yhdeksän puttia. Gogginin kierroksen kohokohta ja paras pelastus olivat nelosella, bunkkerista sisään lyöty birdie ja viimeisellä reiällä muutamasta metristä, griinin ulkopuolelta upotettu par-putti. Australialaisen peli näytti tasapainoiselta ja viihdyttävältä jo tilanteessa kolme alle par’in, kunnes hän löysi nelosreiällä, bunkkeriupotuksen myötä, vielä vähän isomman vaihteen peliinsä. Neljä birdietä kuuden viimeisen reiän sisään pysäyttivät päivän birdiemittarin seitsemän kohdalle, oikeuttaen 33-vuotiaan pelaajan scoreen 65. Gogginin kokonaisputtimääräksi laskettiin kierroksella niukat 22. Jaetulla kakkossijalla olevalle Kenny Perrylle riitti myös eilen 22 puttia. Perryn kierroksen superhetki koitti väylillä 11-16, joilla hän teki kuusi peräkkäistä birdietä. Muirfield Villagen griinit jättivät kuitenkin pelaajille kaksisuuntaisen maun päivän päätteeksi. Näin kävi ainakin Shaun Micheelille (71), jonka reilu viisitoistametrinen birdieputti karkasi kymmenisen metriä väylän puolelle, tuloksena tuplabogey. 69 pelannut Robert Allenby äityi puolestaan kehumaan kentän griinejä vuolaasti. ”Parhaat griinit, joilla olen ikinä missään putannut. Voidaan verrata Augustaan, Royal Melbourneen tai mihin tahansa, nämä ovat parhaat.” Jaetulta kuudennelta sijalta löytyy fieldin parhaat eurooppalaiset, 68 pelanneet, Justin Rose, Luke Donald sekä Carl Pettersson. Kiertueen kärkipelaajista Ryuji Imada (75), Sean O´Hair (75), Boo Weekley (76) ja K.J. Choi (76) pettivät torstaina pahiten.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje