26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kakkoslajina golf...

Anssi Kankkonen pelasi viimeisen kisansa ET:lla vuonna 2002 Madeiralla © Getty Images

Monet mainetta saavuttaneet golfarimme ovat siirtyneet viheriöille saavutettuaan menestystä muissa lajeissa. Ohessa kotimaisiin mestareihin rajoitettua poimintaa…

1. Anssi Kankkonen

Makuasia oikeastaan kumman Anssi Kankkonen aloitti ensin, mäkihypyn vai golfin. Isä Veikko ”Viki” Kankkonen oli ehtinyt mäkiuransa lopettaa ennen Anssi koulunkäynnin alkua. Anssi hyppi kuitenkin menestyksekkäästi kansallisella huipulla mäkeä, oli juniorien MM-kisoissa pisteilla ja voitti Japanissa kansainvälisen kisan. Siirtyi lopullisesi golfiin 80-luvun lopulla, voitti amatöörien SM-kultaa Siilinjärvellä 1991 ja pelasi jo seuraavalla kaudella ensimmäisenä suomalaisena (yhdessä Mika Piltzin kanssa) Euroopan Touria.

Veikko Kankkonen

Edellisen isä, olympiavoittaja, 60-luvun suuria suomalaisia kaikki urheilulajit huomioiden. Veikko Kankkonen sykähdytti mäkihypyssä ja aloitti golfin 60-luvulla nousten varsin nopeasti jopa kärkikymmenikköön maassamme. Hätyytteli ehdotonta kärkeä jopa yleisissä sarjoissa 70-luvun loppupuolella. Parhaat saavutukset seniorien sarjoista joissa voitti mestaruuksia. ”Viki” toimi myös jonkinaikaa golfvalmentajana Lahdessa ja nuorten maajoukkueissa.

Veikko Niemikorpi

Kaikkien aikojen paras jääpalloilija Suomessa. Liikunnan lehtori on menestynyt myös jalkapallossa, kaukalopallossa sekä maahockeyssa joista kaikista SM-mitaleja. ”Vetsa” on Keimolan kasvatteja golfissa, seuran pitkäaikainen kapteeni. Siirryttyään ikämiessarjoihin näytti heti kovan kilpailijaluonteensa ja voitti 55-vuotiaiden mestaruuden. Omien sanojensa mukaan ikuinen urheilija jolla on asenne kohdallaan.

Henrik Lindfors

Henrik Lindfors oli nuoruudessaan Suomen nopeimpia miehiä, finalisti 100 metrillä Kalevan Kisoissa. Saavutti myös keilailussa paljon ennen hurahtamistaan golfiin. Golfissa parhaat saavutukset 35-vuotiaiden mestaruus sekä joukkuemestaruuksia Sarfrvikin riveissä.

Juha Kiviharju

Jalkapallokenttien armoton työmyyrä divaritasolta. Aloitti golfin vasta kolmikymppisenä mutta on kehittynyt ihailtavalla tavalla. Espoon Golfseuran jäsen menestyi amatöörinäkin nousten maajoukkueeseen. Siirtyi pelaavaksi ammattilaiseksi lähes nelikymppisenä. Suoritukset eivät välttämättä häkellytä mutta tuloksentekotaito on kadehdittavalla tasolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje