Ruununmyllyn koulun neljäsluokkalaiset iskivät palloa Tawast Golfin rangella.
Kotimaa | Uutiset |
24.5.2012

Juniorivärväystä kantahämäläiseen malliin

Tawast Golfissa on juniorityö kunniassa, mutta seura haluaa mitä ilmeisimmin löytää pian uusia kykyjä. Tavoite paljastui keskiviikkona, jolloin läheisen Ruununmyllyn koulun kaikki luokat saivat kutsun tulla kokeilemaan lajia. Tutustuminen koski 314:ää oppilasta, jotka kävivät aamukahdeksasta lähtien kuuden tunnin ajan testaamassa pallon lyömisen riemua. Yhtä aikaa eivät kaikki luokat sentään valloittaneet Tawastin rangea, vaan bussi kuljetti koululta paikan päälle 50 oppilasta kerrallaan. Ryhmät jaettiin seuran junioriohjaajien toimesta kolmelle eri rastille, jossa perehdyttiin puttiin, chippiin ja svingiin. Keskipäivän koitettua, paikalle saapuivat koulun nelosluokkalaiset. Opinhaluiset lapset saivat odotella tovin malttamattomina, kunnes käsky kävi omalle rastille. Puttigriiniltä svingiohjaukseen rientäneet tytöt ja pojat olivat saaneet jo välitunnilla vinkkiä, että ”svingi on parasta”. 4 A -luokan opettaja Ari Kalliosaari komensi kaikki riviin kuuntelemaan, mitä rastin ohjaajilla Aku Myllymaalla ja Toivo Pönnillä oli tästä osa-alueesta kerrottavaa. Muutamien ydinasioiden ja esimerkkien jälkeen palloja lyötiin parin kanssa vuorotahtiin. Yksi ryhmän innokkaimmista lyöjistä oli Riku Hamari, joka ei pitänyt kokemustaan lainkaan hassumpana: ”Kyllä tätä voisi alkaa harrastaa, olen saanut jo monta hyvää lyöntiä”, ensimmäistä kertaa eläessään golfmailaa hetkeä aikaisemmin pidellyt Hamari sanoi. Hamarin aikaisempi kesälaji oli jalkapallo, mutta nyt sille voisi etsiä uuden vastineen: ”Jääkiekko on ykkösharrastukseni. Olen kuullut, että moni NHL-ammattilainen harrastaa golfia”, Hämeenlinnan Pallokerhon E-junioreiden pelaaja mainitsi. Ohjauksen jälkeen kaikki oppilaat saivat kotiin vietäväkseen Tawast Golfin junnuryhmien kesän harjoitusaikataulut. ”Toivottavasti jotkut nyt tarttuisivat haaviin ja tulisivat juniorikursseille”, seuran toiminnanjohtaja Lauri Manninen sanoi. ”Tämä oli onnistunut päivä. Vastaavanlaista tutustuttamista ei tietääksemme ole Suomessa ennen toteutettu. Halusimme antaa kaikille lähitienoon lapsille mahdollisuuden päästä kokeilemaan golfia – ja nyt se on tehty.” Hattulassa vastaveto

Hämeenlinnan naapurikunnassa, Hattulassa on tulevana lauantaina myös junioripäivä. Hattula Golfin järjestämä ilmainen tutustuminen alkaa klo 10, ja se on avoin kaikille junioreille. Kaksituntinen tapahtuma järjestetään kenttäalueella, jonka aikana väylät pidetään muilta suljettuna. Hattulan junioripäivän vetonauloiksi on hankittu ammattilaispelaaja Toni Karjalainen sekä huippukiekkoilijat Ville Viitaluoma ja Marko Luomala.

Marko Kuivasaari

Teksti: Marko Kuivasaari

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Olen samaa mieltä Pertsan kanssa. Tosi hienoa että joku viitsi tällaista elintärkeää ruohonjuuritason toimintaa tehdä! Golf tarvitsee ja tulee tarvitsemaan lisää pelaajia ja helpoiten ne varmaankin löytyvät junnuista ja naisista (=perheistä).

Golf tarvitsee ehdottomasti tällaista toimintaa lisää! Eikö tämä olisi yksi Golfliitonkin keskeisiä tehtäviä, vähintäänkin tukea tällaista toimintaa rahallisesti? Tawastille 10 pistettä ja se kuuluisa papukaijamerkki!

Oma kommentti