Tuoreet Finnish Tour -voittajat Emmi Jalkanen ja Juhana Kukkonen olivat yhtä hymyä palkintojenjaossa. Kuva Juha Hakulinen.
Kilpagolf | Uutiset |
9.9.2017

Juhana Kukkonen ja Emmi Jalkanen Luukin sadekisan voittajat

Sekä Kukkonen että Jalkanen saavuttivat uransa avausvoitot Finnish Tourilla.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden toiseksi viimeinen osakilpailu Suur-Helsingin Golfin Luukin kentällä typistyi kovan sateen takia kahden kierroksen kilpailuksi. Kilpailun voittajiksi julistettiin kilpailua perjantain jälkeen johtaneet Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen ja Nokia River Golfin Emmi Jalkanen. Molemmille ykköstila oli ensimmäinen Finnish Tourilla.

Miesten kilpailun voittanut Kukkonen pelasi torstaina ja perjantaina kierrostulokset 65–67 (-8). Voittomarginaali kotikentällään pelanneeseen Mikael Salmiseen oli vain yksi lyönti. Kolmannen sijan yhteistuloksella -6 jakoivat Tuomas Salminen, Peter Puhakka, Riku Mattila, ja kilpailun paras amatööri Eetu Isometsä.

Kukkosella olisi ollut pelihaluja vielä lauantainakin, mutta usean tunnin ajan jatkunut kova vesisade teki Luukin kentästä pelikelvottoman. Kärkiryhmä ehti pelata kolme reikää, ennen kuin peli keskeytettiin.

”Harmittaa, kun ei päässyt pelaamaan. Oli peli niin hyvässä kunnossa, että oli täydet mahdollisuudet voittaa, jos oltaisiin päästy tänäänkin pelaamaan. Mutta hyvältä tämä uran ensimmäinen Finnish Tour -voitto silti tuntuu”, hän myönsi.

Vesisade oli pelaajien kiusana Luukissa. Lopulta kenttä oli niin märkä, ettei kilpailua pystytty viemään sunnuntain aikana läpi. Kuva Juha Hakulinen.

Kukkosen kausi ei ole sujunut aivan odotusten mukaisesti, ja hän on tehnyt muutoksia myös valmentajarintamalla.

”Kesän alussa oli melkoinen aallonpohja. Sellaista kasikymppistä pukkasi tulemaan. Eikä oikein mikään osa-alue toiminut. Nyt on uusi valmentaja, Juha Kuiri, ollut kuukauden ajan. Paljon on treeniä takana. Alkaa homma taas toimia”, Kukkonen kertoi tyytyväisenä.

Miesten kanssa samassa sarjassa pelanneista naisammattilaisista korkeimmalle lopputuloksissa ylsi Espoo Ringside Golfia edustava Krista Bakker. Hän jakoi 11. sijaa yhteistuloksella -4.

Naisten kilpailussa Jalkasen lisäksi palkinnoille ylsivät Ålands Golfklubbin Emma Lindman (+3) ja Rauma Golfin Ella Salminen (+4).

Jalkaselle uran avausvoitto Finnish Tourin kilpailuissa maistui todella hyvältä.

”Vähän samanlaiset tunnelmat kuin Juhanalla, että olisi tehnyt mieli pelata. Mutta käy se näinkin. Kaksi päivää oli kyllä todella hyvää golfia. Ja tänäänkin pelasin hyvää golfia viisi reikää, mitkä ehdittiin pelata ennen keskeytystä”, Jalkanen sanoi.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi huipentuu ensi viikolla, jolloin on ohjelmassa finaalikilpailu Vuosaari Golfissa. Kukkonen ja Jalkanen lähtevät finaaliin hyvällä itseluottamuksella hakemaan jatkoa voittoputkelleen.

”Samanlaista peliä vaan. Nyt tietää, että pystyy pelaamaan sinne pariin tai alle. Otetaan sieltä se toinen voitto sitten”, Jalkanen suunnitteli.

Vuosaaren finaalikilpailu käynnistyy torstaina.

 

Lähde: FT:n tiedote

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.