[10][12]
Ajankohtaista

Jim Furyk uusinnan kautta PGA Grand Slamin voittajaksi

Vihreä takki Augustasta huhtikuussa on luonnollisesti Trevor Immelmanin uran suurin saavutus © Getty Images

Jim Furyk sai villin kortin PGA Grand Slamiin, voiton myötä 600.000 dollaria ja pinkin takin &copy Getty ImagesUSA:n Jim Furyk sai tehdä ylitöitä saavuttaakseen major-voittajien kisan PGA Grand Slamin ykköstilan. Bermudalla pidetyssä kisassa toisen kierroksen jälkipuoliskolla Furykin ainoa vastus oli Padraig Harrington Retief Goosenin tehtyä 12:lla triplabogeyn ja menetettyä pelin hienon toisen kierroksen alun jälkeen. Harringtonilla oli mahdollisuutensa, hän johti vielä ennen viimeistä, mutta ei onnistunut tekemään helpolla 18:lla Furykin tavoin birdietä. Uusinnan ensimmäisellä reiällä Furyk teki vakuuttavan komean eaglen joka oli koko kisan kolmas. Lyhytllyöntiseksi tituleerattu Furyk oli tehnyt myös kisan ensimmäisen avauspäivän kymmenennellä reiällä joka sekin oli par-viitonen. Harringtonille tappio uusinnassa oli toinen perättäinen, viimevuonna Angel Cabrera nousi tasoihin kahdella viimeisellä birdie-eagle lopetuksella ja kukisti irlantilaisen uusinnassa. Retief Goosen sijoittui kolmanneksi, jo avauspäivänä mahdollisuutensa menettänyt Trevor Immelman oli neljäs. PGA Grand Slam, tulokset 1. Jim Furyk 68-68, voitti tekemällä uusinnassa eaglen. 600.000 dollaria 2. Padraig Harrington 68-68, 300.000 dollaria 3. Retief Goosen 70-71, 250.000 dollaria 4. Trevor Immelman 76-69, 200.000 dollaria

Jim Furyk ja Padriag Harrington PGA Grand Slamin k&#228,rjess&#228,

Padraig Harrington vastaanotti PGA Player of the Year pokaalin &copy Getty ImagesKovaksi yltynyt tuuli vaikeutti tuloksen tekoa Mid Ocean Golf Clubilla Bermudassa kun major-voittajat pelasivat avauskierroksensa. -Olosuhteet muuttuivat kuin taikaiskusta lähtiesssämme kierroksella. Harjoitusaluiella oli vielä täysin tyyntä, kuvaili Jim Furyk päivää. ”Kuokkavieraana” mukaan päässyt Jim Furyk teki päivän ainoan eaglen ja johtaa yhdessä Padraig Harringtonin kanssa tuloksella 68, kaksi alle. Harrington sai tiistaina mieluisan viestin, hänet valittiin PGA:n vuoden pelaajaksi USA:ssa pisteytyksen perusteella. Eurooppalaisista vain Nick Faldo (1990) on aiemmin yltänyt samaan. -Minulla oli alkuun suuria vaikeuksia saada pitkissä puteissa pituutta kohdalleen, onneksi paluuputit upposivat hienolla prosentilla, irlantilainen iloitsi. Viimevuotisessa kisassa kakkoseksi uusinnan jälkeen jäänyt Harrington on omien sanojensa mukaan tekemässä jo svingimuutoksia kaudelle 2009, tästä johtuen peli ”ei ole aivan parhaassa kunnossaan”. Keskiviikkona pelattavalla toisella kierroksella ennuste on se, että muut osallistujat, Retief Goosen (70) ja Trevor Immelman (76) jäävät sivurooliin Harringtonin ja Furykin välienselvittelyssä. Immelman sotki pelinsä kuuden reiän jaksossa (11-16) jotka hän pelasi kuusi yli. Koko kauden heikosti pelannut Goosen puolestaan löi varsinkin loppukierroksella vaatimattomasti ja manaili mikrofonin välittämänä pelin jälkeen suoritustaan useaan otteeseen todeten, ”bad, real, real bad finish”. Goosen jätti kierroksestaan itselleen kovin negatiivisen muistitahran, tuosta tilanteesta voittoon nouseminen vaatisi melkoista muutosta toiselle kierrokselle.

Padraig Harrington tavoittelee PGA Grand Slamia Bermudalla

Padraig Harrington voitti 13 kuukauden aikana kolme majoria kuudesta mahdollisesta &copy Getty ImagesMajor-voitto tuo tullessaan paitsi rahaa ja kunniaa, myös kutsuja kisoihin ja kissanristiäisiin sekä luonnollisesti valtaisan median mielenkiinnon. Tämän on havainnut myös Padraig Harrington joka matkasi viikonloppuna kotisaareltaan Irltannista lomaparatiisi Bermudaan pelatakseen toistamiseen PGA Grand Slam of Golfissa. -Vaikka kyseessä on hengeltään kevyempi kisa, lähden ehdottomasti hyvin valmistautuneena ja voitto mielessä matkaan. Tämä ei ole mikään välipala, vaan kunnon kisa joka varmasti sytyttää, Harrington vakuutti Dublinissa yhteistyökumppaninsa Wilsonin tilaisuudessa. Mukana on neljä pelaajaa, Masters Tournamentin voittanut Etelä-Afrikan Trevor Immelman, British Openin sekä PGA:n valloittanut Irlannin Padraig Harrington ja erikseen kutsuttuina vuoden 2003 US Openin ykkönen Jim Furuk, sekä saman kisan sankari kausilta 2001 ja 2004, Etelä-Afrikan Retief Goosen. Tämänvuotinen US Openin ykkönen, seitsemän kertaa kahdeksalla osallistumiskerralla PGA Grand Slamin voittanut Tiger Woods ei kykene osallistumaan polvivammansa takia. Kilpailu pelataan 36 reiän lyöntipelinä idyllisen kauniilla, jo vuonna 1921 valmistuneella Bermuda Mid Ocean Clubilla, jossa viimevuonna voiton saavutti kolmen reiän uusinnan jälkeen Argentiinan Angel Cabrera ennen Harringtonia. Golf Digest on arvionut kentän 45:ksi parhaaksi USA:n ulkopuolella. Aiempina vuosina 1979-2006 kisaa on pelattu monilla eri kentillä. Kisan kahden kierroksen ennätys on 127 lyöntiä, tuolloin, vuonna 2002 Tiger Woods jätti seuraavaa pelaajaa kahden kierroksen kisassa hämmästyttävästi 14 lyöntiä. Phil Mickelson puolestaan loisti syksyllä 2004 toisella kierroksella. Hän pelasi sen tulokseen 59 lyöntiä, jota paremmin ei PGA Tourin virallisisissa kisoissa ole koskaan pelattu. Tämänvuotisesta kisasta voi veikkailla hyvin tasaista, Tigerin poissaolon myötä ylivoimaista suosikkia ei ole. Jim Furyk on osallistujista kokenein ja ainoa joka on jo voittanut PGA Grand Slamin &copy Getty ImagesPadraig Harrington on kahden perättäisen major-voittonsa takia ennakkosuosikki kilpailussa. Hän on myös ainoa joka on pelannut kilpaa Bermuda Mid Ocean Clubilla. Harringtonille osalilistumiskerta Grand Slamissa on toinen. PGA:n voiton jälkeeen irlantilaisen kuntokäyrä on ollut huolestuttavassa laskussa, hän ei ole elokuun alun jälkeen sijoittnut kertaakaan kymmenen joukkoon viidessä kisassaan. Lisäksi Ryder Cupissa Harrington oli Euroopan heikoin pelaaaja, kolme tappiota ja yksi tasapeli. Vain Ian Woosnam on eurooppalaisista onnistunut aiemmin voittamaan Grand Slamin. Harrington on maailmanlistalla tällä hetkellä osallistujista korkeimmalla, neljäntenä. –Jim Furyk voitti kisan vuonna 2003, osallistumiskerta on jo uran neljäs. 38-vuotias yhdysvaltalainen on ennakkoveikkauksissa Harringtonin selkeä ykköshaastaja. Hän lähti kauteen 2008 maailmanlistan kakkosena,mutta on pudonnnut 11:ksi. Lukuisista hyvistä sijoituksista huolimatta kauden voittosaldo näyttää nollaa. Ryder Cupissa Furyk oli hyvässä iskussa, Bermudalla hän haluaa varmasti saavuttaa kauden ensimmäisen voittonsa.

Trevor Immelman ja Retief Goosen kysymysmerkkein&#228,

Kilpailussa on vuosien varrella nähty monia yllätyksiä ja tilanteiden muutoksia. Tigerin saldo on musertava, seitsemän voittoa kahdeksalla kerralla. Vastaavasti esimerkiksi Jack Nicklaus ja Nick Faldo ovat jääneet voitoitta. Etukäteisarvioissa Etelä-Afrikan duo Immelman ja Goosen lähtee kisaan haastajina. Molempien paras vire on ollut kadoksissa, varsinkin Goosen on ollut vain varjo parhaista päivistään. Trevor Immelmanin Mastersin ykköstila oli varsin yllättävä. Kevään jälkeen etelä-afrikkalainen ei ole otsikoissa ollut, menesty s on jäänyt ohueksi, mutta Mikko Ilosen tavoin joulukuussa 29 vuotta täyttävä Immelman on vireen löytäessään tässä ryhmässä varmasti tiukasti kisaamassa voitosta. Immelmanin svingiä pidetään yhtenä maailman parhaista. Vain 178-senttinen, USA:han muuttanut Immelman lyö palloa ällistyttävän suoraan ja halutessaan pitkälle. Maailmanlistalla Immelman on 21:s. Immelman on kisan ainoa ensikertalainen. –Retief Goosenin kausi 2008 on ollut suuri pettymys. PGA Grand Slamiin hänet kutsuttiin vanhojen näyttöjen perusteella, sillä yhdessäkään kauden neljässä majorissa 39-vuotias Goosen ei ollut kymmenen joukossa. Maailmanlistalla sijoitus on valahtanut 45:ksi, parhaimmillaan hän on ollut kolmas. Goosenilla on varmasti Furykin tavoin kova halu näyttää osaamistaan joka on ollut piilossa. Edellinen voitto on niin kaukaa kuin helmikuultta 2007 jolloin Goosen voitti Qatarissa Euroopan Tourin kisan. Odotettavissa on maisemiltaaan komealla kentällä korkeatasoinen ja viihdyttävä kahden kierroksen kisa. Yleisö pääsee normaalia lähemmäksi pelaajia, kävelemään jopa väylille neljän hengen ryhmän perään. Palkintorahaa on tarjolla reilusti. Voittaja kuittaa 600.000 taalaa, kakkonen 300.000, kolmas 250.000 ja viimeinenkin 200.000. Urheilu+kanava näyttää kilpailun. Tiistaina lähetys käynnistyy kello 23.30 ja päättyy 02.00. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä neljän tunnin lähetys alkaa kello 24.00. Retief Goosen on ´pelannut kaudet 2007&2008 varsin paljon alle odotusten &copy Getty Images