[6][5]

Harrington par-3 kisan voittaja Augustassa

Augustan par3-kisa on leppoisa tapahtuma. Darren Clarken caddiena toimi oma poika Tyrone. © Getty Images

Tiger Woods saattoi tehdä viisaan tempun. US Mastersia edeltävä perinteinen par-3 kilpailu päättyi 9 reiän jälkeen tilanteeseen, jossa Tiger Woods, Padraig Harrington ja Eduardo Romero olivat tasatuloksessa 23 (-4). Woodsilla oli kuitenkin sovittu tapaaminen ja hän ei voinut osallistua play-offiin. Voiton vei lopulta Harrington kolmannella play-off reiällä. Miksikö Tiger teki viisaasti? Siksi ettei kukaan ole koskaan voittanut samana vuonna sekä par-3 että varsinaista kisaa par-3 kisan pelaamisen aloittamisesta v. 1960 lähtien… Kisassa tehtiin taas useita holareita. Puolustava Masters mestari Mike Weir oli yksi tekijöistä, muut olivat Phillip Price, Tiger Woods sekä Jay Haas. Kaikkiaan kisassa on tehty nyt 55 holaria, eli keskimäärin 1,25 holaria per kisa. Tämän vuoden kisa oli siis poikkeuksellisen ”holariherkkä”. Kisassa jaetaan palkinto voittajan lisäksi myös jokaisen reiän lähimmäs lippua lyöneelle pelaajalle, tässä tulokset: reikä-pelaaja-tulos 1-Nathan Smith-55cm 2-Mike Weir-Hole-in-One 3-Gary Player-35cm 4-Alex Cejka-25cm 5-Justin Rose-100cm 6-Craig Parry-105cm 7-Phillip Price-Hole-in-One 8-Jonathan Byrd-78cm 9-Tiger Woods-Hole-in-One Jay Haas-Hole-in-One Siitä voi joku laskea holarille taas yhden todennäköisyyden…