16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfmessut täynnä tarjouksia

Uutuustuotteet ovat esillä, kauppaa käydään kuitenkin pitkälti green feen, pelioikeuksien sekä valikoimasta poistettavien mailojen, kenkien ja asusteiden kohdalla.

Hyvin yleinen keskustelunaihe näytteilleasettajien ja messuvieraiden keskuudessa perjantaina  oli arvuuttelu tulevan golfkauden käynnistymisen ajankohdasta. Edelliskaudella startti venyi vaikean kevään takia melkoisesti viimeisten vuosien keskiarvosta.

Runsas lumipeite ja maaliskuun alkupuolen kovat pakkaset ovat viivästyttämässä käynnistyvän kevään golfstarttia, joka on luonnollisesti myrkkyä lajin kannalta elintärkeän indikaattorin, pelattujen kierrosten määrän kannalta.

Messujen avauspäivän kävijämäärässä tai yleisessä ilmapiirissä tämä ei kuitenkaan näkynyt.

Helsingin messukeskuksessa on viikonloppuna  tarjolla pitkälti saman oloinen kattaus palveluja kuin aiempina vuosina.

Uutuusvälineet ovat testattavissa rangella, kilpailuja järjestetään lähipeliradoilla sekä simulaattoreissa.

Golfliikkeiden myynnistä valtaosa kohdistuu valikoimasta reiluin alennuksin poistettaviin mailoihin, kenkiin ja asusteisiin.

Kotimaisten kenttien green fee –ja pelioikeuspaketit myydään jo ennen kauden alkua yllättävinkin aggressiivisin, huokein hinnoin.

Suomen golfmessut ovat perinteisesti kiinnostaneet ulkomaisien golfkohteiden edustajia. Tarjonta on varsin kattavaa myös kotimaisten matkanjärjestäjien toimesta.

Golfliiton osastolla on infoa tarjolla sen ja yhteistyökumppaniensa palveluista.

Äidin kanssa ensikosketus golfiin. Golfliiton messuosastolla on varsin toimiva rata aloittelijoille.

Messuille kannattaa tuoda viikonloppuna myös ensiaskeleitaan tapaileva harrastaja. Tutustumisradan pelaamisen yhteydessä myös jo pelanneet voivat osallistua arvontaan, jossa on palkintona kaksi luksusmatkaa Dominikaaniseen Tasavaltaan.

Ohjelmassa on mm. Antti Vaalaksen ja Timo Rauhalan opetusklinikoita, tuote-esittelyjä, sekä paneelikeskusteluja. Etelä-Afrikan leiriltä palannut Oliver Lindell kertoo tunnelmistaan kauden alla sunnuntaina.

Golf Skyn osastolla suurin kiinnostus kohdistuu edellisvuoden kenkiin, mailoihin sekä asusteisiin.

Sekä kotimaisten kuin myös Viron kenttien osalta Golfmessut painottuvat entistä enemmän suoraan myyntiin. Nordcenterilla on yksi isoimmista osastoista, jossa markkinoidaan pelioikeuksia messujen aikana hintaan 775 euroa,  tutustumiskierrosta Fream -kentälle sisältäen lounaan (45 euroa).

Nordcenterin osastolla on messujen aikaan huutokaupattavana Ping Anser putterin 50-vuotisjuhlamalli, jota on tehty vain 1000 kappaletta. Lähtöhinta oli perjantaina 1000 euroa.

Esillä ovat myös Nordcenterin korkean profiilin golfmyymälä ja fitting center, jota pyörittää Mika ”Vili” Viljamaaa, sekä Nordcenterin kentän ympäristössä myynnissä olevat asunnot.

”Me haluamme Nordcenteriin lisää pelaajia ja asukkaita. Markkinointityötä tuotekokonaisuutemme tunnetuksi tekemisessä on tehtävä jatkuvasti”, painottaa toimitusjohtaja Markku Valo.

Golfliiga käynnistyy 17 osakilpailun voimin. Kotimaisen finaalin parhaat matkaavat lokakuun lopulla Malesiaan. Kiertueesta lisätietoa messuilla jakavat Krista Bakker sekä Olli Palkamo.

Golfliigasta lisätietoa löytyy osoitteesta www.golfliiga.fi

Kilpailumäärällä mitattuna Suomen suurin hyväntekeväisyystapahtuma Naisten Pankki Open pelataan jo seitsemännen kerran. Osakilpailuja on peräti 25. Edelliskaudella rahaa naisten ammattiin kouluttautumiseen kerättiin 33 000 euroa.

´Rauni Suhonen kertoo messuilla Naisten Pankki Openin kaudesta 2018.

Vihti Golfissa vaihtui lokakuussa vetäjä. 23-vuotias Sami Varelius nostettiin toiminnanjohtajaksi, Golfyhtiön omistajaperheen Janne Uotila jäi pois operatiivisesta toiminnasta.

Vihti on avannut kenttänsä perinteisesti ensimmäisten joukossa. Tämä on tarkoitus tulevallakin kaudella, mutta  ajankohta venyy….

”On tuo avaaminen mennnyt meilläkin pahimmillaan huhtikuun toiselle puoliskolle. Toivottavasti niin ei käy nyt”, Janne Uotila mietti.

Totta se on, kun seinällä niin lukee, osoittavat Janne Uotila (vas.) ja Sami Varelius (oik.)

Vihti Golfilla on todellinen shokkitarjous messujen aikana. 18 reiän green fee maksaa kaudelle 2018 ilman aikarajoitusta 9,99 euroa!

”Myimme samaa tuotetta joulukalenterimme yhteydessä lähes 7 000. Kysyntä on täälläkin ollut hurjaa. Eiköhän tämä ole Suomen kaikkien aikojen huokein tarjous kierrosmaksun osalta”, Uotila aprikoi.

Kotimaan kenttien lisäksi mainosrumpua ja tarjouksia kävijöiden edessä lyövät tiskiin mm. suomalaispelaajista suurimman tulovirran saavat Viron kentät

Pietarin Gorki Golf sekä edelliskesänä avattu Peterhof,  ovat paitsi toistensa kilpailijoita, myös parivaljakko, joka houkuttaa Venäjälle entistä enemmän vieraspelaajia.

Liettuan golfkeskus sijaitsee Vilnan ympäristössä.  Maa viettää 100-vuotisjuhliaan ja kentät hyödyntävät tätäkin markkinoinnissaan

Mindaukas Glinskis, Migle Banyte ja Harri Ahtiainen houkuttelevat Vilnan yhteistostolla suomalaisturisteja ja syöttävät paikallista juustoa.

European Centre Golf, Vilnius Grand Resort ja The  Capitals Golf markkinoivat Vilnaa yhteisvoimin. Omia pelaajia on yhteensä vain 600, kierroksia kentillä pelattiin kaudella 2017 noin 30 000, joten tilaa on.

”Vilna on tyylikäs ja rikkaan historian omaava metropoli, jossa hintataso on hyvin huokea. Toisistaan poikkeavat luonnikkaat kentät sekä suorat lennot ovat muut valttikorttimme”, Capitals Golfissa golftoiminnoista vastaava Harri Ahtiainen mainostaa.

Golfpisteen etukortin ja Mastercard yhteistyö toimii erinomaisesti vuodesta toiseen.

Golfpisteen Gold Mastercard -korttia esitellään ja myydään messuilla viikonloppuna. Perjantaina osastolla oli hyvä vipinä ja kauppa kävi erinomaisesti.

Lassi Tilander pyysi ystäväänsä Seppo Palmista muistelmateoksensa kirjoittajaksi. Parivaljakko on istunut asian tiimoilta jo 30 tuntia.

Lassi Tilander ja Seppo Palminen suuntaavat pian messujen jälkeen Tunisiaan pelaamaan ja valmistelemaan golfsanaston kääntämistä Helsingin slangiksi.

”Lassilla on ihan uskomattoman paljon tarinoita ja ällistyttävä  muisti. Tarinaa riittää loputtomiin. Tämä on Suomessa ainutlaatuinen hanke golfin osalta, olen etuoikeutettu ja innoissani kuin pikkupoika. Matkaa on vielä pitkälti  julkaisuun, ja  kliffaa tässä on, että kumpikaan meistä ei vielä tiedä, mikä on lopputulos. Paljon on erilaisia tulokulmia”, Seppo Palminen pohti messuosastollaan.

Kirjan on suunniteltu ilmestyvän tasan vuoden kuluttua pidettävillä golfmessuilla.

Golfmessut järjestetään 2.-4.3. 2018 Helsingin Messukeskuksessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje