16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfarin yleisimmät selitykset 1. Putti....

Severiano Ballesteros, Euroopen Tourin hitain pelaaja on usein ajautunut erimielisyyksiin tuomarien ja pelaajien kanssa © Getty Images

Sergio Garcia, US Mastersissa ei uponnut &copy Getty ImagesGolfareilla, tasosta riippumatta on melkoinen kyky selitellä peliään ja suorituksiaan. Varsinkin silloin kun peli ei kulje. Selitykset voidaan karkeasti ottaen jakaa kahteen luokkaan. Niihin joilla ruoditaan koko kierroksen peliä, sekä toisaalta yksittäisten epäonnistumisten jälkeisiin filosofointeihin Ensimmäinen listamme on koko kierroksen mittaisen epäonnistumisen ruotimista…. 1.”Muuten meni hyvin, mutta putti ei toiminut. Löin tosi hyvin, mutta kylmenin putteri kädessä. Ainakin kymmenen puttia kierähti tai jäi ihan huulille…” Takuuvarma selitys jonka taakse on helppo piiloutua. Puttipelin soimaaminen on jotenkin turvallisempaa, se antaa ainakin itselle, ehkä myös kuulijalle kuvan että pelaaja osaa tärkeimmät osat, nyt oli vain huonoa tuuria..

2.L&auml,hipelis&ouml,ps&ouml,ilyt

Ernie Elsin herkät kädet eivät ole pelkästään lahjakkuutta &copy Getty ImagesJos putilla selittäminen alkaa maistua puulta, kannattaa kokeilla lähipelillä selittelyä. ”Ihan kivasti pelasin, tosi hyvin. Minä vaan en osaa tuota lähipeliä. Taas tuli ainakin kolme kertaa kaksi lähestymislyöntiä ja kolme puttia. Täysin kädetöntä söpsöilyä. Kun ei ole treenannut ei ole itseluottamustakaan”. ”Arvaa harmittaako 280 metrisen avauksen jälkeen lyödä 40 metrin matkalta keskelle bunkkeria? Pitäisi mennä treenaamaan mutta kun ei ikinä ehdi. Ja meidän kentän lähipelialuekin on niin pitkällä, sinnehän on klubilta toistasataa metriä ellei enemmänkin…”

3. P&auml,&auml, ei kest&auml, paineita

Padraig Harrington, harjoitusnarkomaani. Kakkostiloja on voittoihin nähden yli kaksinkertainen määtä &copy Getty ImagesLähes kaikissa golfareissa on aimo annos narsistia. Rangella, mielikuvissa ja mielikuvatreeneissä ei kukaan lyö huonosti, ei myöskään harjoituslyönnissä joka usein hipoo täydellisyyttä. Yleisimmät selitykset tässä sarjassa kuuluvat seuraavasti: ”Mä en voi tajuta mikä muhun tulee kentällä. Rangella löin ainakin 50 ihan täydellistä puulyöntiä ja sitten heti ykkösellä tällainen katastrofi. Ei vaan kuuppa kestä, näillä lyönneillä pitäisi aina pelata 15 lyöntiä paremmin kuin mitä nyt tulee” ”Eiks olekin ihan ihmeellistä. Mun harjoituslyönti on tosi rento, ja mailassa on vauhtia enemmän kuin tarpeeksi. Kun pallo laitetaan mukaan, ei tule mitään, jännitän ihan hirmuisesti, ei se mitään muuta voi olla…”

4.Valmentaja on sotkenut pelin

Butch Harmon ja Tiger Woods astelevat nykyään eri tahtiin &copy Getty ImagesAina ei suinkaan kannata ottaa syytä omille harteille. Myytti siitä, että valmentajalta otettu tunti on sotkenut pelin menee kuuntelijoille usein ihan täydestä. Kaikki nyökkäävät ja toteavat, että näinhän se on, valmentaja on taas innostuksissaan sotkenut hyvän, toimivan slicen tai quickhookin… ”Mulla oli tosi hyvä ja rento olo kun ajoin kentälle. Päivällä vielä luin netistä pari tipsiä ja svingailin niitä ajatellen lounaan jälkeen duunissa. Mutta eikös vaan, kun kentälle tulin ja näitä sitten yhdistelin siihen mitä se proffa sano viimeisellä tunnilla niin johan sekos. Oli ainakin kuusi asiaa päässä, omia ja vieraita. Pelaa siinä sitten. Aina sama juttu. Ihan kahjua mennä tunnille, ei ne hommat toimi jollei ole aikaa treenata välissä”

5.Kentt&auml, on ihan susi… tai pelikaverit hitaita…

Laaja-alaisin kaikista selityksistä löytyy kentästä tai vaihtoehtoisesti pelikavereista. Alla joitakin malleja joista voi lähteä rakentamaan ”mieleistään” , toimivaa tilanteen mukaan. ”Tiiauspaikat osoittaa ihan metsään, kukakohan tämänkin on suunnitellut. Ja kauhean epätasaisia vielä, täällä on taas joku tehnyt hyvän tilin kun rakentamista ei ole valvottu” ”Näin huonokuntoisellla kentällä en ole pelannut vuosiin. Ihme ettei ne saa väylillä ruohoa kasvamaan vaikka väkeä on enemmän töissä kuin osuuskaupassa. Täällä pitäisi olla talvisääntö ympäri vuoden” ”Mitä ihmeen hiekkaa ne on tänne laittaneet. Joko sitä on liikaa tai liian vähän, mutta jokaisessa eri määrä. Ja laatukin vaihtelee, onks näillä rahat loppu kun tämmöstä puuroa on kaikki bunkkerit” ”Griinejä ei ole leikattu varmaan kolmeen päivään. Kalliit kausimaksut kyllä peritään, mutta tämmöisellä kynnöspellolla saa sitten työntää. Mun uusi putteri toimisi kyllä Augustassa, mutta nyt en saa mitään tatsia” ”Mä tiesin jo ennen kierrosta että sen nipon kanssa ei pelistä tule yhtään mitään.Se alkoi jo siitä kun ykkösen griinillä se ehti korjata mun alastulojäljen ja katsoi vihjailevasti, lähes sormi pystyssä. Ja koko ajan kyttäämässä mun vesiestedroppeja. Eiks ihmiset vois relata kentällä, hei..” ”Se Reino on maailman hitain pelaaja. Oma rytmi menee ihan sekaisin kun saa puolitoistaminuuttia katsoa sen hinkkaamista griinillä lyöntiä kohden tai ikuista mailanvaihtoshowta lähestymisissä. Ihan meni siihen hyvä peli kun hitsasin toisen suorituksia”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje