23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golf on ollut parasta vapaa-aikaa jo pitkään

Mitä mainokset kertovat golfista ja lajiin kytkeytyvistä mielikuvista? Katso jutun kuvagalleria mainoksista!

Coca-Cola Company lanseerasi vuonna 1976 uuden sloganin kolme vuotta kestäneen suunnitelutyön jälkeen. ”Coke Adds Life” -kampanjointi halusi alleviivata sitä, että virvoitusjuoman kaltainen pienikin asia saattoi olla tuomassa nautintoa elämään ja tekemässä arjesta juhlaa.

[galleria id=1]
Mainostoimistot olivat jo vuosikymmeniä aikaisemmin huomanneet, että golf oli omiaan herättämään samanlaisia mielikuvia. Golf putkahti säännöllisesti esiin alkoholijuomia, tupakkaa, autoja, matkakohteita tai vaikkapa kelloja markkinoitaessa.

Oli kyse elämän pienistä iloista ja etuoikeuksista, ovista laadukkaaseen elämään.

Golf oli chic, golf oli cool. Golfin täyteinen elämä oli jotain tavoittelemisen arvoista.

Mielikuvat olivat omiaan tukemaan valmistajien markkinointiponnisteluja. Mutta jälkiviisaasti voidaan kysyä, olivatko mainokset golfpelin kannalta myös kaksiteräinen miekka. Olivatko mainokset omiaan vahvistamaan mielikuvia golfista hyväosaisen eliitin pelinä?

Oheiset kuvat osoittavat, että kilpagolfin suuret nimet on otettu mainoksissa käyttöön Harry Vardonin, James Braidin ja J.H. Taylorin suuren triumviraatin klassisesta tyylistä lähtien. Myös tupakkamerkkien ja golfin pitkään jatkunut läheinen yhteys tulee selväksi.

Mainosten maailmassa golf on vapautta. Golf on parasta vapaa-aikaa. Golf Adds Life!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje