26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Sairaus, avioero tai potkut – golf auttaa kiinni elämään

Jos takana on avioero, potkut tai vaikkapa sydänkohtaus, golf voi auttaa luomaan uskoa tulevaisuuteen.

Golfin kaltainen harrastus voi parhaimmillaan olla tie ulos vaikeista elämäntilanteista. Moni on golfin avulla päässyt eroon alkoholista, saanut takaisin elämänuskon avioeron jälkeen tai noussut jaloilleen itsetuntoa syöneiden potkujen jälkeen. Golfyhteisö voi pitää pinnalla silloin, kun sosiaalinen verkosto kentän ulkopuolella ei syystä tai toisesta tahdo kantaa.

Kuntoutujillekin golf on osoittautunut erinomaiseksi välineeksi. Asia on pantu merkille myös Walesissa, jossa sydänkohtauksen saaneita kannustetaan kokeilemaan golfia tai palaamaan rakastamansa pelin pariin. 

Paikallinen sydäntautiliitto on jo muutaman vuoden ajan viestittänyt, että golfin tarjoama liikunta ongelmanratkaisua vaativine tilanteineen ja pelin sosiaalinen ulottuvuus ovat tepsivä lääke henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin palauttamiseen. Nyt myös Walesin golfliitto on lähtenyt mukaan kampanjointiin.

Jo vuonna 2014 Walesissa julkaistiin tutkimus, jonka mukaan sydänkohtauksen riski pienenee iäkkäillä miehillä kahdella kolmasosalla, jos golfia harrastaa päivittäin.

Golfliiton kehitysjohtaja Hannah McAllister on yhteistyön tuloksista mielissään.

”Sydänkohtauksen saaneet ovat usein arkoja tarttumaan mihinkään uuteen tai palaamaan aiemmin harrastamiensa aktiviteettien pariin. Jo pilottihankkeemme osoitti, että golfin hyödyt kuntoutujien terveydelle ja yleiselle hyvinvoinnille ovat kiistattomat.”

Ernie Els on puolestaan tehnyt jo pitkään työtä autististen lasten ja nuorten hyväksi. Uusin projekti sijoittuu Jerseyn saarelle, jossa autismikirjon häiriöistä kärsivien itsetuntoa ja itseluottamusta kohennetaan golfin avulla. 

Golftaitojen opettelun siivellä osallistujia kannustetaan tulemaan ulos kuorestaan sekä kehittämään motorisia ja sosiaalisia taitojaan. Kaikki tapahtuu hauskuutta korostavassa ja kaikin tavoin kannustavassa ilmapiirissä.

Koulutusta vetävä Daniel Husley on hyvillään näkemistään tuloksista.

”Jotkut tulijoista ovat alkuun hyvin arkoja. Kun lopettelemme, on jo ihan toinen ääni kellossa.”

Els for Autism -säätiö perustettiin vuonna 2009 Ernie ja Liezl Elsin toimesta, pian sen jälkeen kun avioparin oma poika oli saanut autismi-diagnoosin. Tavoitteena on auttaa autismin leimaamia lapsia ja nuoria saamaan potentiaalistaan mahdollisimman paljon irti ja elämään palkitsevaa ja tuloksellista elämää. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje