23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Facebook-kysely: digitaalinen tuloskortti paperista suositumpi

Osa golfareista suhtautuu puhelimen käyttämiseen golfkentällä vielä vastahankaisesti.

Digitaalisen tuloskortin suosio on ajanut perinteisen paperisen tuloskortin ohi. Näin voi päätellä ainakin keskiviikkona Golfpisteen Facebook-sivuilla julkaistun kyselyn tuloksista.

Kysely keräsi vuorokauden aikana 539 vastaajaa. Hieman yli puolet, tarkalleen ottaen 54 %, vastanneista ilmoitti puhelimen olevan paperia mieluisampi tapa kierrostulosten kirjaamiseen golfkierroksen aikana.

Kyselyn tulos on suuntaa antava, eikä sitä voi suoraan laajentaa koko golfin harrastajakuntaa koskevaksi. Tuloksen perusteella voi joka tapauksessa esittää arvion siitä, että ollaan lähellä taitekohtaa, jolloin suurin osa golfareista siirtyy digitaalisten palveluiden käyttäjiksi.

Oletettavaa on sekin, että suunta kohti digitaalisuutta edelleen voimistuu. Paperisen tuloskortin uusi tuleminen ei ole lähes kaikille elämän osa-alueille ulottuvan digitalisoitumisen pyörteissä kovin uskottava skenaario.

Toistaiseksi lähes puolet vastaajista käyttää kuitenkin mieluummin kynää ja paperia kuin digitaalista laitetta golfkentällä. Paperisen tuloskortin suosimisessa lienee paljolti kyse siitä, että puhelimen käyttöön golfkentällä suhtaudutaan ylipäätään vielä vastahankaisesti. Ei niinkään siitä, että vastustettaisiin nimenomaisesti tulosten kirjaamista digitaalisesti.

Suomessa digitaaliseen tuloskorttiin siirtymistä voimistaa Suomen Golfliiton ja tuloskorttisovelluksestaan tunnetun Golf GameBookin eilen julkistettu uusi yhteistyömalli. Golfliiton eBirdie-sovelluksen kehitystyön valmistuttua Golf GameBook -sovelluksella voi kirjata jatkossa myös tasoituskierroksen. Toiminnallisuus otetaan käyttöön jo golfkauden 2018 aikana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

    golftintti says:

    Varmaan iso osa golfareista pitää kirjanpitoa jollakin tasolla kentällä kynällä ja paperilla ja syöttää sitten tulokset digitaaliseen sovellukseen. Sinänsä ihan sama, kunhan pelirytmi säilyy, kaikki varmaan tietävät ainakin teoriassa missä vaiheessa tulos kirjataan.
    Olen kerran pelannut kisassa, jossa muutamilla oli Gamebook seurantakäytössä. Raivostuttavaa oli kuulla kierroksella kommmentteja sitä kuinka toisessa ryhmässä ’mun mies juuri teki birdien’ tms.
    Ei voisi vähempää kiinnostaa muiden ryhmien live-seuranta, keskitytään omaan peliin ja etenemiseen ja annetaan muille pelirauha!
    Toivottavasti Gamebookin käyttö pysyy vapaaehtoisena. Se on huomattavasti kankeampi kuin esim. MScorecard, jota parempaa golfiin liittyvää sovellusta saa hakea, eikä ole mitään järkeä syöttää tuloksia moneen kertaan.
    Ja aina vaan ihmetyttää:
    Golfliiton lanseeraama Golfbox-sovellus on yhä edelleen lapsen kengissä vaikka on ollut tuotantokäytössä jo vuosia ja valitettavasti joidenkin kisojen seuranta on tehtävä sen kautta. Varauksiin sitä käyttää enää 18 seuraa!!
    Ja valitettavasti:
    Nexgolfin uusi versio on väkisin väännettyä somea. Niin kauan kuin vanha versio pelaa, on palvelun käyttö tosi nopeata ja vaivatonta. Tässäkin on selvä, että sovelluskehittäjät eivät tiedä mikä on sovelluksen käyttötarkoitus.

    Golferman says:

    Juuh onpas kysely – dikiläyttäjiltä kysytään kumpi on suositumpaa: dikikortti tai paperikortti! Toimittajan täydellinen floppi! Mene kerrankin kentälle ja katso ympärillesi – kumpaa käytetään enemmän! jos 10 % pelaajista laittaa tuloksensa kentällä digitaalisesti taltteen on se otos jo paljon! ja haloo palataan perusasioihin ja maanpinnalle sieltä digitornista!

    Taribo23 says:

    Itse olen aloittanut golfin 10v sitten eli jo digitaalisella aikakaudella ja olen kokenut kännykässä toimivan tuloskortin kätevämmäksi/nopeammaksi kuin perinteisen. Nyt täytyy varmaan mennä kehityksessä hieman taaksepäin kun pitää opettaa lapset käyttämään perinteistä tuloskorttia, joita kuitenkin kilpailuissakin käytetään.

    MarX says:

    ””Nexgolfin uusi versio on väkisin väännettyä somea. Niin kauan kuin vanha versio pelaa, on palvelun käyttö tosi nopeata ja vaivatonta. Tässäkin on selvä, että sovelluskehittäjät eivät tiedä mikä on sovelluksen käyttötarkoitus.””

    Ihan normaalia sovelluskehitystä. Tietotekniikka ihmiset suunnittelee ja kehittää sovellusta omien luulojensa ja uskomuksien mukaan. Kysymättä loppukäyttäjiltä mitä ne haluaa tehdä ja millaisia toimintoja haluttaisi töiden selventämiseksi ja nopeuttamiseksi. Seuraavassa vaiheessa IT immeiset keksii huimasti uusia toiminnallisuuksia. Senjälkeen kehittäjien edustaja menee käyttäjien luokse ja yrittää ”myydä” hienoja ajatuksia mitä IT on keksinny.. Näin on eletty jo 70 luvulta ja homma jatkuu edelleen näemä. VAliettavasti IT ja käyttäjät puhuu harvoin ”samaa kieltä” noisa toiminnallisuusasioissa.

    Gnuu says:

    Eikö edelleenkin kaikilla ole vapaus käyttää joko paperista tuloskorttia tai digitaalista versiota? Ihme mussutusta. Mielestäni nyt mennään oikeaan suuntaan. Vähemmän duunia itselle, kun ei tarvitse kierroksen jälkeen palautella kortteja caddiemasterille, tai alkaa syöttämään tuloksia uudemman kerran Nexgolfiin. Tämä ehdottoman hyvä asia. Mitä softankehittäjiin tulee, niin eiköhän se ole itsestäänselvyys, että bugeja on ja tulee. Virheistä opitaan, niitä korjataan ja kehitetään softaa paremmaksi. Vai luuleeko jengi tosissaan, että Windows oli vuonna 95 samannäköinen kuin nyt… Ei kannata aina tuomita, ennen kuin mitään ei ole edes tapahtunut.