26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Brittien mielestä golf on tylsin tv-laji

Brittiläisessä kyselyssä golfia kiinnostavammaksi arvioitiin mm. kriketti, darts ja hevosurheilu.

Brittiläinen href="https://yougov.co.uk/news/2018/01/10/what-most-boring-sport/">YouGov-verkkoyhteisö järjesti lukijakyselyn, jossa selvitettiin eri urheilulajien kiinnostavuutta tv-katselijan näkökulmasta. Kyselyn tulokset eivät ole kovin mairittelevia golfin näkökulmasta – golf kun jäi kyselyssä hännille.

Golfia kiinnostavammaksi britit rankkasivat mm. kriketin, snookerin, baseballin ja dartsin. Kyllä, dartsin.

Kyselyn tulos heijastelee brittiläisen urheilukulttuurin perusluonnetta, eikä se sellaisenaan ole vartailukelpoinen Suomeen nähden. Briteissä golf on kuitenkin huomattavan suuri laji, joten sen jääminen kyselyssä hännillä oli sittenkin yllätys.

Kiinnostavin tv-laji on brittien mielestä yelsiurheilu. Kakkoseksi sijoittui tennis ja kolmanneksi varsin yllättäen telinevoimistelu. Jalkapallohullussa maassa myös rugby peittosi kiinnostavuudessa jalkapallon, joka sijoittui viidenneksi. Jalkapallo tosin jakoi mielipiteitä enemmän kuin moni muu laji, sitä joko rakastetaan tai vihataan. Golfin suhteen tilanne on sikäli lohduton, että vastaajista vain 11% pitää lajia erittäin kiinnostavana tv-lajina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje