[9][10]

Bernhard Langer on senioreiden kuningas

Langer on kolmatta vuotta peräkkäin senioreiden kuningas.

Bernhard Langerin uskomatonta vuotta käydessä läpi voi vain ihmetellä miten Saksan teräsmies on kuntonsa pitänyt. Kysyä sopii myös miten ”Benkku” pärjäisi edelleen yleisessä sarjassa?

Kauden aikana viiteen voittoon yltänyt saksalainen nappasi nimiinsä sekä British- kuin US Open tittelit.

Rahallisesti vuosi oli jälleen suurmenestys. Rahalistan voitto 2 648 939 dollarin ansioilla jätti Fred Couplesin noin 300 000 dollarin päähän.

Ainoa pelaaja joka Langerin olisi voinut syrjäyttää Fred Couples olisi vaatinut voiton kauden päättäneessä kilpailussa – jenkin sijoitus oli kymmenes. Langer varmisti voittonsa kasvattaen eroa muihin sijoittuen neljänneksi.

Kauden viimeinen kilpailu joka käytiin Champions Tourilla oli pistelistankin nimeä kantanut Charles Shwab Cup Championship. Kilpailun voittoon pelasi John Cook, jonka lopullinen sijoitus pistelistalla oli neljäs.

Koettelevissa olosuhteissa käytynä viimeisenä päivänä Langer pelasi saman tuloksen (67) kuin kilpailun voittoon viilettänyt Cook.

Senioriurallaan Langerin voittosarake näyttää kolmeatoista. Kuluvan kauden viisi voittoa tarkoittanee suurella todennäköisyydellä kolmatta perättäistä valintaa vuoden pelaajaksi. Maailmantähti Langer oli myös yleisissä sarjoissa voittaen yli 60 virallista turnausta urallaan.

Myös Talissa näytösottelun pelannut Langer on seniorivuosiensa aikana vieraillut harvasti yleisissä sarjoissa. Suureksi voittajaksi kyseisissä kilpailuissa Langerista tuskin olisi, mutta Tom Watsonin ja Greg Normanin esimerkistä voi päätellä, että maailman parhaalla seniorilla voisi hyvin olla mahdollisuudet pärjätä esim. British Openissa.