16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Avattavat kentät 2005

Estonian Golf&Country Club vetää suomalaispelaajia puoleensa jo keväällä 2005.

Yhdet lumet vielä ja taas avataan uusia kenttiä Suomeen. Sateinen kesä viivästytti lähes kaikkia projekteja. Eteläisessä Suomessa päästiin kaudella 2004 ensimmäistä kertaa pelaamaan mm. Kytäjä Golfin uusi kenttä, Pickalan kolmas, Nevaksen uusi yhdeksikkö, samoin Keimolan laajennus. Kulloossa otettiin käyttöön kahdeksan viimeistä reikää. Kaudella 2005 aukeaa myös muutama hyvin mielenkiintoinen kenttä joista ohessa listausta.

Hill Side Golf, Vihti

Hill Siden kentän toimitusjohtaja Raoul Jokilehto esitteli jo kauden 2004 aikana avautuneita harjoitusalueita.Vihdissä, Jokikunnan kylässä on rakennettu kerralla 27-reikäisenä avattavaa kenttää joka vihersi jo päättyvän kauden lopulla . Isännät ovat luvanneet että kenttä aukeaa jo toukokuussa. Kentän on suunnitellut Pekka Sivula ja rakennustöitä on ollut johtamassa kenttämestariksi Hill Sideen asettuva Jorma Eriksson. ”Kaiken kaikkiaan kyseessä on uudenlainen golfkeskus, joka rakennetaan kerralla valmiiksi eikä pala palalta vuosien saatossa. Täysin uutta tulee olemaan sekin, että pienet lapset voidaan jättää vanhempien pelikierroksen ajaksi muksulaan valvottuun hoitoon” , lupaavat vihtiläiset mainosteksteissään. Kun Hill Side avautuu, tulee Vihdistä kerralla yksi Suomen ”golfkeskuksista”. Vihti Golf Clubilla on laskettelukeskuksen yhteydessä 18-reikäinen kovassa käytössä oleva kenttänsä, Hill Siden myötä pelattavien reikien määrä kasvaa 45:een. Yhden hengen osake Hill Sidessa maksaa 7000 euroa.

Vanajanlinna

Linna Golfin päätösreikä on visuaalisesti yksi Suomen komeimmista.Odotukset ovat korkealla, markkinointipuheiden perusteella Suomeen tulee yksi luksuskenttä lisää. Hämeenlinna oli Aulangon myötä pitkään Suomen kakkoskaupunki golfissa, nyt hämäläiset puhuvat perustellustikin ”tiilaaksosta”. Aulanko, Tawast Golf, Peltola, Lepaa, Hattula, Vanajanlinna ja vuonna 2006 avatta Aulangon uusi kenttä antavat hämeenlinnalaisille alle puolen tunnin ajomatkan säteellä kadehdittavan paljon valinnanvaraa. Vanajanlinna avautuu suunnitelmien mukaan juhannuksen jälkeen, oletettavasti heinäkuussa. Viimeisten reikien kylvö ajoittuu kuitenkin vasta kevääseen 2005. Osakkeen hinta on hilattu lähelle 20.000 euron rajaa. Pelaajien odotetaan tulevan enimmäkseen pääkaupunkiseudulta ja yrityksistä. Vanajanlinna myy itseään jatkossa myös Golf Resortina sekä kotimaahan että ulkomaille.

Vierum&auml,ki

Vierumäki on jo pitkään ollut volyymissa mitattuna maamme johtava golfin koulutuskeskus. Suomen johtavan urheiluopiston 18-reikäinen golfkenttä sekä koulutusrata ovat varsinkin kesäaikaan äärimmäisen kovalla käytöllä. Uusi, kanadalaisen Graham Cooken suunnittelema ”pelaajaystävällinen” Championships kenttä valmistuu alueelle kauden 2005 aikana. Vierumäelläkin katsotaan jo pitkälle tulevaisuuteen, golfkenttä on osa Resortia johon vapaa-ajan asuntojen lisäksi rakennetaan muhkea hotelli ja kurssikeskus sekä kylpylät ja ravintolamaailma. Vierumäelläkin kentän avaamista saadaan odottaa kesän jälkipuoliskolle

Kurk Golf, uusi yhdeksikk&ouml,

Kurk Golfissa on pelattu yhdeksänreikäisellä kentällä jo vuodesta 1987. Kenttä laajeni 18 reikäiseksi vuonna 1990 ja 1100 jäsenen myötä pelaajamäärät ovat olleet suuria. Kurkisssa on rakennettu uutta yhdeksänreikäistä huolella ja ajan kanssa. Laajennus otetaan käyttöön keväällä 2005. Kurkissa myydään annissa osakkeita 12.000 euron hintaan. Kirkkonummellakin riittää kenttiä. Sarfvikissa on 36 reikää, Peuramaalla samoin kaksi täysmittaista sekä vielä hyvä par-kolmonen. Kurkissa pelattavia reikiä on jo tulevalla kaudella 27. Kun listaan lisätään vielä Hirsalaan kaudella 2006 valmistuva luksuskenttä on kunnanisilllä melkoinen valtti käsissään heidän kalastellessa muuttovoittoiseen kuntaansa uusia asukkaita.

Estonian Golf& Country Club

Ei Suomessa, mutta linnuntietä Helsingistä noin 70 kilometrin päässä Eestin puolellla on pian kaksi kenttää. Niitväljä on pitkään ollut golfturistien päiväretkien pelikohde, jonka Estonian Golf&Contry Club haastaa jo keväällä 2005. -Matkaa Tallinnasta on 25 minuuttia, tästä rakennetaan todenteolla alueen ykköskenttää, lupailee arkkitehti Lassi-Pekka Tilander. Ensimmäiset yhdeksän reikää avataan toukokuussa, 18 reikäiseksi kenttä laajentuu elokuussa. Lopullisessa laajuudessaan golfkeskuksessa on kolme yhdeksikköä. Komealle paikalle merenrantaan rakennettavan kentän yhteyteen tulee myös 1200 neliöinen klubitalo jonka ylimmästä kerroksesta saattaa nähdä jopa Suomen puolelle.

Estonian Golf&Country Club

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje