16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Antti Ahokas painui tuloslistalla alaspäin

Antti Ahokkaan katse-etäisyys kärkeen hävisi lauantain kierroksella. Kuva Getty Images.

Tehoton takaysi vei mahdollisuudet kärkitaistelusta.

Viidenneltä sijalta Italian Challenge -kilpailun kolmanteen päivään lähtenyt Antti Ahokas menetti päivän aikana asemiaan kilpailun kärkitaistelussa. Tulos 72 (+1) vei Ahokasta tuloslistalla 19 pykälää alaspäin sijalle 24. Hän on tällä hetkellä yhteistuloksessa -6.

Ahokas aloitti päivänsä hienosti, ja peli eteni vahvassa myötätuulessa etuysillä, jonka hän pelasi kaksi alle parin. Jälkimmäisen yhdeksikön kolme bogeya veivät kuitenkin hissin väärään suuntaan, ja kärki karkasi tavoittamattomiin. Eroa kilpailua johtavaan Espanjan Emilio CuarteroBlancoon on kuusi lyöntiä. Cuartero Blanco otti kaiken hyödyn irti lauantain ”Moving Daysta”, sillä hän kiersi Is Molas Resortin kentän 64 lyönnillä.

Ahokkaalle hyvän alun jälkeiset takaiskut ottivat koville.

”Rundi lähti napakasti liikkeelle, ja meininki oli hyvä. Ote kuitenkin lipesi, ja takaysi oli suoranaista taistelua”, Ahokas sanoi.

Vaikka takaysille tuli kolme bogeya, joukkoon mahtui myös hyviä suorituksia.

”Sain tosin hyvin kasailtua pareja, mutta 16. väylän bogey oli aika katastrofi. Par 5:n toinen lyönti lähti rautaysillä flyerilla täysin tekemättömään paikkaan. Nyt sauhuaa aika reippaasti, mutta jostain pitää kaivaa huomiselle jahti päälle”, Ahokas tuskaili huonoa lopetustaan.

Toisen päivän jälkeen johtaneella Ruotsin Sebastian Söderbergillä oli Ahokkaan tavoin tahmea kierros (71), ja hän lähtee sunnuntaihin lyönnin espanjalaisen takaa. Söderbergin kanssa toista sijaa jakaa Englannin Jack Senior.

Jos oli Ahokkaalla tuloksellisesti vaatimaton päivä, sama vaiva oli myös Kalle Samoojalla (70) ja Oliver Lindellillä (71). Molemmat menettivät sijoituksiaan tuloslistalla, ja sunnuntaille jäi paljon kirittävää. Samooja (-5) on lyönnin Ahokkaan takana sijalla 33., ja Lindellin (-2) nimi löytyy sijalta 54.

Sardinian saarella pelataan Challenge Tourin mittapuulla isoista rahoista, sillä palkintopotissa on 300 000 euroa, josta voittajan osuus on 48 000 euroa. Viidenneksi sijoittuneellekin on tarjolla vielä 15 000 euroa, joten Ahokkaalla ja Samoojalla on vielä sunnuntain huippuonnistumisella saumat hyvään palkintoshekkiin.

Juttua muokattu kello 21.40. Lisätty Ahokkaan kommentit.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje