[9][10]

[9][10]
Amatöörigolf

Sami Välimäki kolmas Saksan avoimissa – Ellinoora Moisio top 10:een naisten EM-kisoissa

Vierumäen Challenge Tour -kilpailuun osallistuva lupaus on saavuttanut tänä vuonna jo useita kärkipään sijoituksia eri maiden avoimissa mestaruuskilpailuissa.

Nokia River Golfin Sami Välimäen hienot otteet kansainvälisissä amatööriturnauksissa saivat jatkoa viikonvaihteessa pelatussa German International Amateur Championshipissä.  Hän sijoittui 72 reiän kilpailussa kolmanneksi jääden saksalaisesta kärkikaksikosta vain kahden lyönnin päähän.

Välimäki johti Hamburger Golf-Clubin kentällä pelattua kisaa näyttävän avauskierroksen (63) jälkeen, mutta kahtena seuraavana päivänä meno (72–71) oli hieman maltillisempaa. Etenkin finaalikierroksen (68) jälkipuolella otteista alkoi löytyä jälleen toisenlaista irtonaisuutta.

Nuorukainen oli 13 reiän jälkeen kierrostaan yhden yli, mutta 14. ja 15. reiän birdiet sekä 17. reiän eagle nostivat hänet kolmen joukkoon.

”Ensimmäinen kierros lähti hyvin käyntiin, kun sain ensimmäiselle reiälle birdien ja etuysin loppuun vielä kaksi birkkua. Takaysillä hyöndynsin hyvin par-vitoset ja sain pari birdieä. Kierroksen viimeisellä väylällä sain chipin sisään, jolla sivusin kenttäennätystä”, Välimäki sanoi.

”Toinen ja kolmas päivä olivat hyvin samanlaisia; paljon griinejä sekä väyliä, mutta lähestymiset jäivät liian kauas, eikä kylmällä putterilla saatu kauempaa putteja sisään.”

Sami Välimäki on ollut amatöörikenttien ehdoton suomalaiskomeetta tänä vuonna. Kuva Portugalin avoimista helmikuulta.

”Viimeisen päivän 12 ensimmäistä reikää olivat vähän samanlaista, mutta sen jälkeen sain kirivaihteen päälle. Viimeisellä reiällä oli vielä hyvä paikka tehdä birdie, mutta se jäi tulematta.”

Vaikka iso menestys ei jäänyt kauas, oli seuraavaksi Vierumäen Challenge Tour -kilpailussa seuraavaksi pelaava Välimäki varsin tyytyväinen esitykseensä Hampurissa.

”Kolmas sija taskuun Saksan avoimista, hyvä kokonaisvaltainen viikko”, hän iloitsi.

Välimäelle, 18, vuosi 2017 on ollut täynnä onnistumisia. Hän voitti tammikuussa Gecko Touriin kuuluvan ammattilaiskilpailun Espanjassa ja nousi viikkoa myöhemmin Lissabonin lähistöllä pelattujen Portugalin avointen mestaruuskisojen ykköseksi. Maaliskuussa käydyissä Italian avoimissa Timo Karvisen valmentama pelaaja oli neljäs.

Saksan avointen voiton vei isäntämaan Maximilian Oelfke. Hän päihitti uusinnassa toisen saksalaisen Lukas Eulerin kolmannella jatkoreiällä.

Moisio kymmenes Sveitsin EM-turnauksessa

Ellinoora Moisio kunnostautui naisten henkilökohtaisissa EM-kisoissa. Kuva: Juha Hakulinen

Ellinoora Moisio pelasi tasapainoisesti Lausanne Golf Clubilla käydyissä naisten henkilökohtaisissa Euroopan mestaruuskilpailuissa. Archipelagia Golf Clubia edustavan Moision lopputulos 287 (-1) riitti 144 pelaajan joukossa hienosti jaettuun kymmenenteen sijaan.

Moisio pelasi kaikki kilpailukierroksensa 70 ja 73 lyönnin välimaastoon. Paras tulos osui sopivasti päätöspäivälle, jolloin hän kiipesi 15. sijalta top 10:een.

Aura Golfin Petra Salko (+4) oli Sveitsissä 31:s, Kanavagolfin Anna Backman ei selviytynyt finaalikierrokselle.

Euroopan mestaruuden voitti Ranskan Agathe Laisne (-8). Sveitsiläiset Albane Valenzuela (-7) ja kotikentällään pelannut Morgane Metraux (-6) saivat himmeimmät mitalit.

Jälkimmäinen kuuluu Florida State -yliopistojoukkueen kantaviin voimiin. Metraux’n entinen joukkuekaveri Matilda Castrén tavoittelee maanantaina paikkaa Womens’ British Openiin St. Andrewsin Castle Coursella maanantaina pelattavassa karsintakilpailussa.

Vastikään ammattilaiseksi ryhtynyt Castrén sai opintonsa Yhdysvalloissa valmiiksi tänä keväänä.