[11][17]

[11][17]
Amatöörigolf

Kerttu Hiltunen ylivoimainen Floridan junioriturnauksessa

Hämeenlinnalainen esitti vakuuttavia otteita toisen kierroksen vaikeissa olosuhteissa.

Suomessa ikäluokkansa suurimpiin lupauksiin kuuluva Kerttu Hiltunen pelasi mainiosti South Florida PGA Junior Championship Touriin kuuluvassa Pukka Junior Championshipissä.

Hän voitti viikonvaihteessa käydyn 36 reiän turnauksen 13–18-vuotiaiden tyttöjen sarjan viidellä lyönnillä ennen Makenna Rodriguezia.

Alle 14-vuotiaiden tyttöjen viimevuotinen suomenmestari oli kisassa ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena tuloksellaan 76. Hän pystyi ankaraa tuulta (pahimmillaan lähes 18 metriä sekunnissa) uhmaten pelaamaan toisella kierroksella tuloksen 72, mikä on yksi yli Country Club of Coral Springsin kentän parin.

”Mahtava päivä”, Tawast Golfia edustava Hiltunen kuvaili päätöskierroksen tunnelmiaan.

”Kaikki pelin osa-alueet sujuivat hyvin ja griiniosumiakin tuli 12 brutaaleista olosuhteista huolimatta.”

Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut Haylie Turnquest ei päässyt sinuiksi sunnuntain tuulen pyörteiden kanssa. Tulos 83 pudotti hänet lopullisissa sijoituksissa jaetulle kuudennelle sijalle.

South Florida PGA Junior Tourin kilpailuista saa AJGA Performance -tähtiä, joiden avulla pääsee pelaamaan USA:n ylimmän tason junioriturnauksia.

Hiltunen sijoittui tammikuun alkupuolella niin ikään Floridassa (PGA National) pelatussa juniorikilpailussa, 14−15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa, kakkoseksi.