26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pietariin suunnitellaan Euroopan suurinta golfsimulaattorikeskusta

Aki Kuivaniemen johtama Golf Coat on loppusuoralla neuvotteluissa 13:n golf- ja urheilusimulaattorin toimittamisesta syksyllä avattavaan viihdekeskukseen.

Suomessa on suurella todennäköisyydellä Euroopassa eniten golfsimulaattoreita harrastajaa kohden. Simulaattorit villitsivät suomalaisia pelaamaan ja kilpailemaan sisätiloissa jo 80-luvun loppupuolella lajin ensimmäisen kovan boomin aikana.

Laitteet ovat noista ajoista kehittyneet kovasti ja Aki Kuivaniemen maahantuomat Sports Coach simulaattorit ovat nousseet Suomessa ylivoimaiseen markkinajohtajan asemaan.

Kuivaniemellä on ollut Englannissa pääkonttoriaan pitävän yrityksen tuotteisiin myyntioikeus myös Baltian maissa sekä Venäjällä.

”Olimme mukana tarjouskilpailussa, jossa toisella puolella neuvottelupöytää on Venäjän suurin yhtiö, maakaasu- ja öljykonserni Gazprom. He ovat mukana projektissa, jonka osasena Pietariin valmistuu syksyllä golf –ja viihdekeskus. Golfsimulaattoreita sinne tulee nykyisen suunnitelman mukaan 13, joissakin näistä on mahdollista pelata myös muita lajeja, joista merkittävin on jalkapallo ”, Kuivaniemi kertoo.

Kuivaniemi sai pöydän toiselle puolelle kolme tilaajan edustajaa. Oikealla Gazpromin johtajistoon lukeutuva Aleksei Mitusov.

Golf Coatin esittämä tarjous simulaattoreista selätti  loppusuoralla maineikkaat kilpailijansa, Aasiassa vahvan aseman omaavan korealaisen tuotteen, sekä  pallotutkien kategoriassa kehitystä johtavan brändin tuotepaketit.

Kuivaniemi kävi tällä viikolla Pietarissa jatkoneuvotteluissa.

”Seuraavaksi teemme venäläisille 3D mallinnoksen siitä, miltä tuo kaksikerroksinen, lähes 2000 neliön kokoinen tila voisi parhaimmillaan näyttää.”

Kuivaniemi hioo esitystään maaliskuun puoliväliin, jolloin neuvottelut jatkuvat.

Heli ja Aki Kuivaniemi perustivat Golf Coat- yrityksensä vuonna 2005. Ensimmäisiä tuotteita olivat golfsprayt sekä birdie-pallot.

Lopullista sopimusta ei vielä ole allekirjoitettu. Tilan sisustamisen pitäisi käynnistyä loppukesästä, keskus on tarkoitus avautua syksyllä 2018.

Mikäli kauppa toteutuu, sen arvo on pelkästään laitteiden osalta reilut puoli miljoonaa euroa.

Arviot aktiivisten golfarien määrästä Venäjällä  liikkuvat 1 000 – 2 000 välillä, joten Euroopan suurimman simulaattorikeskuksen rakentaminen Pietariin olisi melkoinen investointi viiden miljoonan asukkaan kaupungissa.

Gorki Golf tarjoaa tasaiseen maastoon kummuilla elävöitetyn ja viheriöiltään hienon pelikokonaisuuden. Kuva Lassi Pekka Tilander.

Metropolialueen ensimmäinen 18-reikäinen kenttä, Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema Gorki Golf valmistui syksyllä 2015. Tällä hetkellä Pietarin ympäristössä kenttiä on kolme ja potentiaali lajin kehittämiseksi on valtava.

Golfsimulaattorien ja sisäharjoitushallien rakentamisen kautta Pietarin golfilla on huomattavasti nykyistä paremmat mahdollisuudet saada  jalansijaa myös paikallisten asukkaiden parissa.

Tilaajaosapuoli on Kuivaniemelle kertonut, että mikäli kokemukset nyt suunnitteilla olevasta golfkeskuksesta ovat hyviä, saman kaltaiselle, jopa suuremmalle, olisi tilausta Moskovan alueella.

Moskovassa on toistakymmentä, käytännössä yksityistä, golfkenttää resortien yhteydessä.

Moskovan ensimmäisen 18-reikäisen kentän, sen yhteydessä sijaitsevan Moscow Country Clubin hotellin sekä reilut 50 mahtavan kokoista vapaa-ajan asuntoa Nakhabinon alueelle rakensi suomalaisyhtiö Seicon Oy.

Vuonna 1994 valmistuneen kentän suunnittelusta vastasi Robert Trent Jones Jr. Kentällä on pelattu useaan otteeseen European Tourin ja Challenge Tourin kilpailuja.

Etenkin sijaintinsa vuoksi Pietarilla on Moskovaa otollisemmat mahdollisuudet kehittyä myös golfkohteeksi kenttävalikoiman laajentuessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje