Esa Honkalehto (vas.) on Linna Golfin uusi toimitusjohtaja.
Kentät |
14.7.2017

Petri Keskitalo jättää Linna Golfin – Esa Honkalehdosta uusi toimitusjohtaja

Kokenut liikunta-alan asiantuntija ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastaan jo syyskuun alussa.

Linna Golf Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu syksyllä, kun golfalalta väistyvä Petri Keskitalo siirtyy uusiin haasteisiin. Hänen paikkansa ottaa 1. syyskuuta tehtävässä aloittava liikuntatieteen maisteri Esa Honkalehto.

Honkalehto, 51, on toiminut muun muassa Suomen Urheiluliiton markkinointijohtajana ja yleisurheilun EM 2012 -kilpailuiden pääsihteerinä. Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtajana hän on työskennellyt kahdessa eri otteessa lähes kymmenen vuotta.

Hän on ollut myymässä ja rakentamassa kolmena vuotena Suomessa järjestettyjä European Challenge Tourin kilpailuja sekä toiminut pääsihteerinä Linna Golfissa kesäkuussa pelatussa European Senior Tourin kilpailussa.

”Innostuin tästä mahdollisuudesta heti kun halukkuuttani tiedusteltiin reilu kuukausi sitten. Oli helppo suostua, kun opin tuntemaan paikan ja sen ihmiset (European) Senior Tourin kilpailun aikana”, Honkalehto sanoi.

Hyvinkään Tahkoa pesäpallon pääsarjassa vuosina 1983–1995 edustanut Honkalehto ei ole aiemmin työskennellyt golfkenttäyhtiön palveluksessa, mutta on toiminut viimeiset neljä vuotta Hyvinkään Golf ry:n puheenjohtajana.

”Linna Golfissa laadittiin viime keväänä uusi strategia ja haluan noudattaa tätä linjaa. Uusi toimitusjohtaja tuo aina jotain uutta tullessaan, mutta siitä osaan paremmin sanoa, kun olen ensin päässyt tehtävässäni alkuun. Tuon joka tapauksessa uutta verkostoa yritysmaailmaan, ja yhteistyötä seudun kenttien kanssa pidän tärkeänä.”

Griinit ovat Esa Honkalehdolle tuttuja jo neljän vuosikymmenen ajalta.

”Hyvinkäällä on tehty viime aikoina uusia juttuja, jotka voisivat toimia myös Linna Golfissa. Ei meidän pyörää kuitenkaan tarvitse uudelleen keksiä, Linna Golfissa on tehty hyvää työtä. Pitää myös muistaa, ettei tässä yhden ihmisen savotasta ole kysymys, haluan tehdä rakentavaa yhteistyötä organisaation ihmisten ja hallituksen kanssa.”

Honkalehto aikoo jatkossakin asua Hyvinkäällä, ja toteaa, että HyG joutuu etsimään nyt uuden puheenjohtajan. Hän aloitti golfharrastuksensa 80-luvun lopulla opiskellessaan Jyväskylässä. Pienen tauon jälkeen pelit alkoivat uudelleen vajaat 20 vuotta sitten. Honkalehdon tasoitus on 4,3.

”Finnish Senior Tour kiinnostaa, mutta nähtäväksi jää, kuinka paljon omalle harjoittelulle ja pelaamiselle jää jatkossa aikaa. Työt Linna Golfissa käynnistyvät jo ensi kuussa, toimin elokuussa yhdessä Petrin (Keskitalo) kanssa. Käymme peruskäytäntöjä läpi.”

Petri Keskitalo, 50, on työskennellyt Linna Golfin toimitusjohtajana koko meneillään olevan vuosikymmenen ajan. Nyt edessä ovat uudet haasteet, mutta niistä hän ei halua tässä vaiheessa kertoa. Golfalalla Keskitalo ei kuitenkaan jatka.

”Haikein mielin jätän Linna Golfin seitsemän vuoden periodin jälkeen. Kiitollinen ja samalla tyytyväinen olen tästä kaikesta. Mutta vielähän näitä syksyn kuvioita täällä suunnitellaan. Esasta (Honkalehto) kenttäyhtiö saa innostuneen ja osaavan toimitusjohtajan. Hänelle voin luottavaisin fiiliksin ojentaa viestikapulan”, hän sanoi.

”Näiden vuosien aikana on tapahtunut paljon. Työ Linna Golfissa on opettanut minulle täsmällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Tiimityö on ollut todella laadukasta, yhden miehen show’sta on tarpeetonta puhua. Syvyyttä ja näkökulmaa on syntynyt uusien asioiden myötä.”

Keskitalo korostaa useassa otteessa talon sisäistä yhteistyötä ja sen eteenpäin vievää voimaa. Hän kiittelee myös mahdollisuudesta päästä tutustumaan tehtäviensä kautta kansainväliseen golfliiketoimintaan.

Petri Keskitalon päätös luopua Linna Golfin toimitusjohtajan tehtävistä konkretisoitui keväällä.

”Ryhdyin viime syksynä miettimään, olenko eläkevirassani vai haluanko tehdä jotain muuta. Kun yhtiön edellinen strategiakausi tuli päätökseen ja uusi laadittiin keväällä, koin että siinä on luonteva paikka jättäytyä sivuun.”

Keskitalo totesi, että monet asiat hänen elämässään ovat tapahtuneet seitsemän vuoden sykleissä. Hän ei tiedä, palaako vielä joskus takaisin golfalalle, mutta vannoo kiintymystään lajia kohtaan.

”Tämähän on vain elämää. Ihmisiä tulee ja menee ja uusia asioita syntyy. Golfiin liittyvää tulevaisuuttani en pysty tässä vaiheessa maalaamaan. Voi olla, että pidän jopa taukoa pelaamisesta tämän syksyn jälkeen tai sitten pelaan senioritouria tosissani parin vuoden kuluttua. Saatan olla jossain hallitustyössä mukana tai Golfliiton toimikunnassa. Aika sen näyttää.”

”Sen voin kuitenkin sanoa, että takana on seitsemän vuoden reissu, joka kannatti tehdä.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.