Nokia River Golfin Rock-kentän ensimmäinen kokonainen kausi on ollut menestys. Kuva: NRG
Kentät |
6.10.2017

Nokialla kolkutellaan kaikkien aikojen kierrosennätystä – Rock-kentästä tullut nopeasti yksi Suomen halutuimmista pelikohteista 

Lassi Pekka Tilanderin luomus on osoittanut olevansa juuri niin kiinnostava kuin etukäteen saatettiin odottaa.

Uusia kenttiä valmistuu tätä nykyä Suomeen huomattavasti maltillisemmin kuin viime ja edellisellä vuosikymmenellä. Ja kun sellainen jossain avataan, niin sitähän pitää päästä testaamaan.

Näin on käynyt Nokia River Golfissa, missä avattiin syyskuussa 2016 ennakkoon paljon huomiota saanut Rock-kenttä. Kenttäyhtiön toimitusjohtaja Kimmo Sirainen kertoo, että Rockin ympärillä pyörinyt hype on aiheuttanut melkoista sutinaa NRG:ssä.

”Meillä kävi viime viikonloppuna 181 vieraspelaajaa, joista enemmistö pelasi uudella kentällä. Hieno syyssää suosi golfin pelaamista, ja itse asiassa molemmat kentät olivat aivan täynnä.”

Missä piilee sitten Rockin salaisuus? Varmasti uutuuden viehätyksessä, mutta Siraisen mukaan taustalla on paljon muutakin.

”Voin sanoa ihan huoletta, että Rock on lay outiltaan yksi Suomen makeimmista kentistä. Maisema ja koko näkymä kentällä on valtavan iso. Kaikki on mennyt nappiin. Oli oikea ratkaisu avata se vasta täysin valmiina, ja kaiken lisäksi talvehtiminen onnistui mainiosti.”

Sirainen kuvailee Rockia reiluksi ja sujuvaksi kentäksi, joka on pelattavissa helposti neljässä tunnissa. Kentän kanssa pääsee ensimmäistäkin kertaa pelaava nopeasti sinuiksi, sillä väylät ja viheriöt ovat selkeästi esillä avauksia ja lähestymisiä ajatellen.

”Hiljattain luin erään kenttäbongaus-jutun, jossa mainittiin vain murto-osan muilla kentillä käyvien vieraspelaajien tutustuvan ensimmäisellä kaudella uuteen kenttään. Sehän tarkoittaa, että Rock vetää vielä pitkän aikaa uusia bongareita”, hän päättelee iloisena.

Kesä oli lähes kaikkialla Suomessa poikkeuksellisen sateinen. Nokiallakin kentät jouduttiin pitämään yhtenä päivänä kokonaan kiinni liiallisen kosteuden vuoksi. Sateisuus ei kuitenkaan aiheuttanut notkahdusta pelaajamääriin.

NRG:n River- ja Rock-kentillä oli pelattu syyskuun puoliväliin mennessä 2000 kierrosta enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Myös green fee -pelaajien määrä on noussut tuhannella.

Kimmo Sirainen haluaa jalkautua sinne, missä asiakkaatkin ovat.

”Arvelen, että rikomme kauden päätteeksi 60 000 kierroksen rajan, mikä tarkoittaisi Nokia River Golfin uutta ennätystä.”

Kaksi miljoonaa euroa maksaneen kenttäuudistuksen jälkeen Riverissä ei hetkeen tehdä suuria investointeja. Tosiasia kuitenkin on, että vanhempaa kenttää odottaa lähitulevaisuudessa Siraisen sanojen mukaan ”jonkunlainen päivitys”.

”Ensi kaudella teemme vielä viimeistelyä Rockilla, mutta pian on aika laatia suunnitelmia River-kentän suhteen. Emme ole vielä yksilöineet tarkemmin, mitä päivitys tulee pitämään sisällään, mutta todennäköisesti hyödynnämme Riverin muutoksissa Rockin suunnitellutta Lassi Pekka Tilanderia.”

Sirainen haluaa, että NRG:n kentät koettaisiin jatkossa tasaväkisinä kenttinä hieman samalla tavalla kuin Kytäjällä, jossa hänen mielestään on aivan yhdentekevää kumpaa golfkeskuksen maineikasta kenttää pelaa.

Varalan urheiluopiston rehtorin ja toimitusjohtajan tehtävistä NRG:n palvelukseen vajaa vuosi sitten siirtynyt Sirainen kertoo, että hänen luotsaamassaan Riverissä pienetkin yksityiskohdat ovat merkittäviä jokaista tienviittaa myöden. Kaiken edelle menee silti yksittäinen ihminen.

”Tärkeintä on ihmisen, golfin harrastajan vastaanottaminen ja kohtaaminen klubilla. Haluamme panostaa asiakkaaseen ja menemme aina asiakasnäkökulma edellä. Uskon, että olemme tässä myös onnistuneet. Itse pyrin keskustelemaan mahdollisimman monen ihmisen kanssa päivän aikana. Haluan kuunnella pelaajia, ja jakaa heidän kanssaan ajatuksia. En ole sellaista tyyppiä, joka linnoittautuu työhuoneeseensa.”

Sirainen sanoo positiivisuuden ja hyväntuulisuuden lähtevän koko henkilökunnasta, josta se tarttuu jäsenistöön ja kaikkiin muihinkin kentän käyttäjiin.

”Golfin harrastajien, niin omien kuin vieraidenkin pitää voida tuntea itsensä päivästä toiseen tervetulleeksi Riveriin.”

Palveluiden osalta kauden 2018 näkyvin muutos koskee NRG:n opetustoimintaa. Klubilla on nykyään käytössään kolme prota, mutta se on Siraisen mielestä liikaa.

”Nykyisellä kysynnällä ja tarjonnalla kaksi valmentajaa riittää, kolmelle emme pysty takaamaan riittävän hyvää toimeentuloa. Tältä pohjalta myös päätimme laittaa pron paikat uudelleen hakuun. Se ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sitä, että opetustoiminnassa olisi ensi kaudella uusia henkilöitä. Olen keskustellut kaikkien kolmen kanssa, ja kertonut missä asian suhteen menemme. Tämänhetkisten valmentajiemme on silti haettava näitä paikkoja voidakseen jatkaa Riverissä.”

Toimitusjohtaja kertoo, että hakijat saavat esittää, mitä annettavaa heillä mahdollisesti on kentälle, vain haluavatko he vain opettaa. He voivat yksilöidä, minkälaisesta tehtäväkuvasta he olisivat kiinnostuneita.

”Me tarjoamme hyvät ansaintamahdollisuudet kahdelle opettajalle noin 1800 jäsenen seurassa Suomen toiseksi suurimmalla talousalueella. NRG on myös urheilullisesti erittäin hyvin menestynyt seura. Uskoisin, että kiinnostusta meitä kohtaan löytyy. Hakuaikaa on lokakuun viimeiselle viikolle saakka.”

Rock-kentän maisemat jättävät moniin kentällä vierailleisiin pelaajiin lähtemättömän vaikutuksen. Kuva: NRG

Opetuksesta tällä kaudella Riverissä ovat vastanneet Janne Mommo, Kari Viitanen sekä alusta asti NRG:n matkassa kulkenut Juha Pentikäinen.

Yritystapahtumat ovat kentille mukava tulonlähde ja NRG:ssä näitä oli tänä vuonna noin 20 enemmän kuin kaudella 2016. Yksi syy määrän tuntuvaan lisäykseen on yksinkertaisesti siinä, että Nokialla on lisääntyneen pelitilan vuoksi ollut mahdollista ottaa enemmän varauksia vastaan.

”Yritystapahtumissa on myös se hyvä puoli, että niitä ei sään vuoksi peruta. Kun kisa on sovittu jollekin päivälle, kilpailijat tulevat paikalle, satoi tai paistoi.”

”Ilahduttavaa on, että yritykset ovat jo nyt alkaneet tiedustella meiltä sopivaa paikkaa kilpailuilleen. Yleensä tiedusteluja aletaan tehdä vasta helmikuulla. Juuri palvelupäällikkömme Minna Mäkinen myi ensi vuoden elokuulle yhden 100 pelaajan yrityskilpailun.”

Sirainen kutsuu pian päättyvää ensimmäistä kauttaan NRG:n johdossa mielenkiintoiseksi ja antoisaksi. Hän sanoo, että kaikkein parasta on ollut saada tulla mukaan yhteisöön, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

”Työskentelemme täällä positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, jonka taustalla on tunnettu ’Riverin henki’. Sen tärkein voimavara on seuramme jäsenistö.”

Onnistuneen ”tulokaskautensa” jälkeen Sirainen aikoo palkita itsensä Walesiin suuntautuvalla pelimatkalla, jonka puitteissa hän pelaa 12 eri links-kenttää. Kimmo tunnustautuu todelliseksi merenrantakenttien ystäväksi, sillä hän on ehtinyt pelata vuosien varrella Irlannissa lähes 80:lla linksillä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.