[11][17]
Golfkentät

Mikko Ilonen upeasti Skotlannin avointen kärkeen

Näyttävä kierros ei sisältänyt yhtään paria heikompaa reikätulosta.

Mikko Ilonen aloitti Dundonald Links -kentällä pelattavan Scottish Open -turnauksen erinomaisesti. Hän pelasi kisan avauskierroksella tuloksen 65, mikä oikeuttaa kahden lyönnin johtoon ennen kuutta kakkossijaa jakavaa pelaajaa.

10. tiiltä startannut lahtelainen esitti torstain kierroksella virheetöntä peliä. Tuloskorttiin piirrettiin seitsemän birdieä, joista viisi tuli toisen kenttäpuoliskon kuuden ensimmäisen reiän (1–6) jaksossa.

Alkukauden 12 kilpailussa seitsemästi karsiutunut Ilonen ei kyennyt täysin selittämään huippukierrostaan. Maailmantähdet, kisan suurimmat suosikit, Henrik Stenson, Alexander Norèn ja Rory McIlroy hävisivät Iloselle yhteensä 21 lyöntiä.

”Olihan tuo outoa, kun lähes virheetön kiekka tulee kulman takaa pitkän synkän jakson päätteeksi. Löin parhaimpia lyöntejä kentällä muutamaan vuoteen”, Ilonen hehkutti esitystään.

”Tykkäsin tuulen suunnasta. Peli eteni suhteellisen helposti läpi kierroksen, tehtiin caddieni kanssa hyviä päätöksiä ja lyönnit olivat kohdillaan. Nyt sain vihdoin rangella onnistuneet lyönnit kierrokselle mukaan.”

Golfpisteen saamista ennakkotiedoista poiketen Ilosen bägiä kantoi hänen vakituinen caddiensa Jason Hempleman.

Ilonen on kunnostautunut Skotlannissa aiemminkin. Vuonna 2007 hän sijoittui kahdeksanneksi, ansiolistalla on myös kolme muuta sijoitusta top 16:een. Kaudella 2016 Ilonen oli 13:s.

Scottish Openissa on tarjolla kolmelle parhaalle kärkikymmenikköön sijoittuneelle paikka seuraavan viikon Open Championshipiin. Ilonen on pelannut Openissa kuusi kertaa aiemmin, viimeksi kaudella 2015.

Hän starttaa kisan toiselle kierrokselle perjantaina kellp 10.20 Suomen aikaa.

Kilpailun toinen suomalainen, Mikko Korhonen, pelasi tuloksen 74. Hän oli vielä 15 reiän jälkeen kierrostaan yksi alle parin, mutta tuplabogi seuraavalla ja bogi kentän viimeisellä reiällä vetivät mattoa jalkojen alta.

Korhonen on kärsinyt pitkin kautta sitkeistä jalka- ja selkäsäryistä, joihin hän on hakenut apua muun muassa tukipohjallisilla.

”Uudet pohjalliset auttavat selvästi kävelyä, se on hyvä juttu. Muuten päivä oli huono. Kroppa on jumissa ja väsynyt”, Korhonen sanoi.

Hän jakaa Openin ”kenraaliturnauksessa” sijaa 103. Karsintaraja on ensimmäisen päivän jälkeen parin kohdalla.