Nevaksen yhdeksiköistä viimeisin, Rapu, toi paljon uutta ilmettä kenttään.
Kentät | Kentät |
25.9.2017

Lämpimät kelit enteilevät ennätysviikkoa golfkentille

Viikonlopun huippukelit täyttivät golfkentät. Mikäli ennusteet pitävät paikkansa, syyskuun seitsemän viimeisen päivän kierrosmäärät voivat nousta kaikkien aikojen korkeimmiksi Suomessa.

Viikonloppu oli golfareille suuressa osassa Suomea varsin suosiollinen. Kenttien käyttöasteet olivat korkealla. Poutaa ja lämmintä riittää ennusteiden mukaan viikonlopulle asti, joka saattaa nostaa pelaajamäärän kaikkien aikojen  ennätyslukuihin syyskuun viimeisten seitsemän päivän osalta.

Varsin suuri osa kentistä aktivoi vieraspelaajia tarjouksilla, joiden määrä nousee syksyn edetessä.

 

Golf Pirkkalassa kirjattiin lauantaina ja sunnuntaina yhteensä 430 starttia.

”Maanantaillekin näyttäisi kertyvän lähtöjä yli 200. Tietysti kelit vaikuttavat, mutta meillä on riittänyt väkeä kauden mittaan sama määrä kuin pidemmillä ja säiden osalta paremmilla kausilla.”, kertoo toimitusjohtaja Pasi Kristiansson.

”30 000 pelaajan raja menee rikki tällä viikolla, kokonaismäärä tulee olemaan edellisvuoden malliin noin 34 000. Omat pelaajat ovat olleet tavanomaista ahkerampia, naapurimme Nokia River Golf on kerännyt uudella Rock –kentällään enemmän vieraspelaajia.”

Golf Pirkkala on Kosti Kurosen viimeisiä suunnittelutöitä Suomessa.

Golf Pirkkalassa ollaan tyytyväisiä kauden pelaajamääriin.

”Heinäkuussa startteja oli valoisuuden johdosta jopa pitkälti yli 300:n. Tulevalle kaudelle on suunnitelmissa palkata kentälle yksi lisähenkilö, jonka työpanoksesta 75 prosenttia suunnataan lyöntijälkien ja viheriöiden pintojen ylläpitämiseen. Suurella pelaajamäärällä tätä työtä jää henkilökunnalle, vaikka kuinka paljon pelaajia valistetaan omien jälkien korjaamisesta”, Kristiansson määrittää haasteen.

Kankaisten uudet väylät kiinnostavat

Kankaisten Golfpuiston uudet yhdeksän reikää ovat olleet omien ja vieraspelaajien arvioitavina kahden viikon ajan. Vastaanotto on ollut erittäin positiivinen.

Kokonaisuus laajeni 27-reikäiseksi, uudet väylät on jaettu kahdelle eri yhdeksikölle, joka rikastuttaa pelikokemusta onnistuneella tavalla.

Kankaisten kentän odotetuimpiin lyönteihin lukeutuu ensimmäisen uuden reiän avaus.

”Meillä vietetään pelaajamäärien osalta varmasti ennätysviikkoja. 18-reikäinen kokonaisuus jolla uudet väylät ovat on käytännössä täynnä, ysille löytyy peliaikoja. Viikonloppuna täällä pelattiin shortseissa. Jos säät jatkuvat ennusteiden mukaisesti suotuisina, syyskuun viimeisen viikon pelaajamäärät paukkuvat, tämän varmistaa osaltaan myös reikämäärän kasvu”, kertoo toimitusjohtaja Heikki Koskilahti.

Nevas kampanjoi syntymäpäivähinnoin

Nevas Golf viettää kuluvalla kaudella 30-vuotissynttäreitään.

”Viikonloppu oli huippukeleissä meille toiveiden täyttymys. Startteja kertyi 18- ja 9-reikäisille kokonaisuuksille yli 300 päivää kohden. Viikolla pelaajamäärä putoaa automaattisesti syyskuun lopulla. Hyvänä päivänä saamme 100-150 pelaajaa kentälle”, ennakoi toimitusjohtaja Henri Nissinen.

”Säät ovat toivottavasti puolellamme ennusteiden mukaisesti. Fakta on kuitenkin se, että melkoinen osa harrastajista on suunnannut syyskuun lopulla tarmonsa ja ajatuksensa muihin harrasteisiin tai lentänyt ulkomaille. Kauttaan jatkavien pelaamiseen on sään lisäksi hinnalla ja saatavuudella suuri vaikutus.”

Nevaksessa kampanjoidaan maanantaista eteenpäin loppukausi päivästä tai kellonajasta riippumatta 39 euron hintaan 18-reiälle.

Tulevana lauantaina hinta putoaa vielä tasalukuun, 30 euroon juhlavuoden kunniaksi.

”Pidetään peukkuja ylhäällä että sääennuste pitää. Kyllä se näkyy pelaajamäärässä ja kassassa myös ravintolan puolella. Etenkin viikonlopun ajat kannattaa varata ajoissa”, Nissinen evästää Nevakseen suuntaavia.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.