Nakkilassa on pelattu 18-reikäisellä kentällä elokuusta 2014 lähtien. Kuva: Nakkila Golf
Kentät |
9.11.2017

Lähes 1300 jäsenen Nakkila Golfin kenttä myynnissä

Golfkentän ja hiihtokeskuksen omistava yhtiö on tehnyt kahden edellisen tilikauden puitteissa yhteensä 85 000 euron tappiot.

Vuosituhannen alussa rakennettu ja reilut kolme vuotta sitten 18-reikäiseksi laajentunut Nakkila Golfin kenttä on laitettu myyntiin.

Kenttää ylläpitävän Salomonkallio Oy:n toimitusjohtaja Mikko Vaahtio kertoi Satakunnan Kansassa olleessa uutisessa, että kyse ei ole kuitenkaan pakkomyynnistä.

”Välillä on tehty tappiota ja välillä voittoa, mutta yrityksen tase on kunnossa”, hän sanoi.

Salomonkallio pyörittää Nakkilassa myös hiihtokeskusta, ja se on golfkentän ohella niin ikään myynnissä. Sekä golfkenttä että hiihtokeskus kuuluvat samaan mahdolliseen yrityskauppaan.

Golfpisteen puhelimitse torstai-iltapäivänä tavoittama Vaahtio totesi, että golfala on murroksessa, mikä on saanut yrityksen päätymään tähän ratkaisuun.

”Olemme perheyritys ja olleet tässä pitkään mukana. Katsellaan nyt tilannetta, mikään välttämättömyys myynti ei meille ole. Ihan hyvä olisi kuitenkin saada vähän uusia tuulia golfbisnekseen. Mikäli sopivaa ostajaa ei kaikesta huolimatta löydy, sitten jatketaan itse”, Vaahtio sanoi.

Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1989 nimenomaan hiihtokeskuksena, kunnes golf tuli kuvaan mukaan 11 vuotta myöhemmin. Salomonkallio Oy:n liikevaihto oli tänä vuonna (2017/03) 268 000 euroa. Tilikauden tulos oli 45 000 euroa (liikevoitto -11,2%) tappiollinen. Vuonna 2016 tappiota kertyi 40 000 euroa.

Myynnissä olevaan kokonaisuuteen liittyy Reijo Louhimon suunnitteleman golfkentän osalta kahvio/klubirakennus sekä konekanta. Nakkila Golfissa on noin 1300 jäsentä.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.