Toimitusjohtaja Kari Kalin (vas.) pokkasi Viipurin Golf - Etelä Saimaan puolesta Suomen parhaan kentän palkinnon. Oikealla Golflehden päätoimittaja Jere Jaakkola.
Kentät |
25.11.2017

Kenttäranking julkistamistilaisuuden tunnelmia

Listojen kärkeen nousseiden kenttien edustajat uskovat tunnustusten auttavan heitä lajin sisäisessä ja ulkoisessa markkinoinnissa.

Otavamedian tiloihin Helsingin Pasilaan kokoontui torstai-iltana toistasataa golfkenttien, alan järjestöjen ja yhteistyökumppanien edustajaa juhlimaan kauden päättymistä ja kuuntelemaan Golflehden kenttärankingin tuloksia.

 

Edelliskerran yllättäjä Viipurin Golf – Etelä – Saimaa osoitti, että se oli kyennyt kahden vuoden aikana entisestään vahvistamaan asemiaan äänestäjien sydämissä.

”Kiinnostus golfkeskustamme kohtaan kasvoi merkittävästi, uskon, että nyt saavuttamamme ykköstila kokonaislistalla jatkaa tätä trendiä. Golf on entistä tärkeämpi palanen Lappeenrannan matkailun vetovoimatekijänä”, iloitsi toimitusjohtaja Kari Kalin.

 

Näköalat Viipurin Golfin Etelä-Saimaa-kentällä ovat äänestäjien mukaan 9,49 pisteen arvoisia. Arvosana on kenttärankingin historian kaikkien aikojen paras..

Varsinais-Suomessa, Raisiossa ja maajoukkueessa mittavan maajoukkueuran tehnyt Kalin rakastui nykyisen työpaikkansa kenttään ensinäkemältä.

”Maisemat ovat hurjan merkitykselliset. Tämä kenttä antaa joka kierroksella uusia näkymiä ja tunnelmia. Minulle paras ja kaunein aika pelata on varhainen aamu”, Kalin jatkoi.

Ålands Golfklubbin Åsa Nordström ja Björn Wenström olivat yhtä hymyä seuran voitettua kolme kategoriaa. Paras kenttä -sarjassa ÅGK:n Slottsbana oli toinen.

Mykistyneen onnellisia menestyksestään olivat Ålands Golfklubbin edustajat. Slottsbanan  oli kenttiä arvoitaessa toinen, Kungsbana kuudes.

”Eniten minua lämmittää ykkössija sarjassa Suomen viihtyisin kenttä. Se on juuri se osa-alue, johon olemme panostaneet. Haluamme, että meillä käyvä vieraspelaaja kokee saavansa elämykseltään joka ainut kerta jotain ekstraa, joka ylittää odotukset”, toimitusjohtaja Åsa Nordström kertoi.

Slottsbananilla tehdään varsin iso remontti, jonka myötä rantamaisemat tulevat aiempaa paremmin hyödynnetyiksi. Uusia tiiauspaikkoja viheriöitä tulee runsaasti, muutama uusi väyläkin, vaikka 90 prosenttia nykyisistä väyläalueista hyödynnetään lähes sellaisenaan.

”Kesällä 2018 Slottsbanalla pelataan lähes alkuperäisessä muodossaan, vuonna 2019 se on remontin johdosta kiinni. Kaudella 2020 avaamme sen uudessa muodossaan, jonka uskomme olevan yksi komeimmista omassa luokassaan koko Euroopassa”, Nordström hehkutti Kenttärankingin yhteydessä.

Kenttärankingin tulokset löydät täältä.

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.