HGK:n viheriöiden pohjien uusiminen on yksi projekteista, joka saatt
Kentät |
14.3.2018

HGK pestasi Kytäjän kenttämestarin

Suomen vanhin golfseura uudistuu, Talissa on pelikauden 2018 käynnistyessä kaikilla avainpaikoilla uudet ihmiset!

Helsingin Golfklubin organisaation rakennetta muutettiin loppuvuodesta 2017. Kymmenen vuotta toimistopäällikkönä  työskennellyt Tiina Pulkkinen vaihtoi työpaikkaa ja toimialaa jo loppukesästä.

Puheenjohtaja Lauri Gulin tarttui joulukuussa ruoriin toimistossa, hänen tittelikseen muokattiin Suomessa ainutlaatuinen golftoimen johtaja.

Gulin vetäytyi luottamustoimestaan, uusi puheenjohtaja valitaan toukokuun kevätkokouksessa.

HGK:lla on ollut viimeisten vuosien aikana suuria haasteita kentän kunnon osalta. Väylien lisäksi etenkin viheriöt ovat olleet keväisin, monesti myös kauden aikana vain tyydyttävässä kunnossa alueen muihin kenttiin nähden.

Kurkin kenttämestari, HGK:ssa kentänhoitajana työnsä aikoinaan aloittanut Juuso Rajasvuo oli jo sopinut kenttämestarin vakanssin vastaanottamisesta kaudelle 2017. Hän kuitenkin perui jo julkistetun tulonsa Taliin.

HGK pestasi Rajasvuon tilalle monissa maissa kokemusta ja mainetta hankkineen skotin, Allan Walkerin. Hänen työuransa Talissa jäi kuitenkin yhteen kauteen. Seura olisi jatkanut työsuhdetta, mutta Walker jätti vakanssinsa lähinnä henkilökohtaisista syistä.

Kai Kurikka on aktiivinen golfin harrastaja ja kilpapelaaja seniorisarjoissa.

Talissa aloittaa uutena kenttämestarina huhtikuun kolmantena päivänä Kytäjällä kenttämestarina toiminut, 56-vuotias Kai Kurikka. Hän on ollut mukana kehittämässä Kytäjää jo kenttien rakentamisen käynnistymisestä vuodesta 2001.

”Olen tutustunut Talin kentän kehityssuunnitelmaan ja saanut myös selkeän toimeksiannon Talin johtokunnalta. Uskon, että kokemukseni kautta pystyn yhdessä motivoituneen kenttähenkilökunnan kanssa kehittämään Talia vielä paremmaksi. Otan vastaan tämän uuden haasteen nöyränä ja innostuneena” kertoo Kai Kurikka HGK:n sivuilla olevassa tiedotteessa.

Tanskalainen kenttäarkkitehti Philip Spogard on työstänyt HGK:lle laajan masterplanin kentän uudistamiseksi. Sen toteuttamisessa on otettu jo ensimmäisiä askelia. Suunnitelmissa ovat seuraavaksi kentän ensimmäisen ja neljännen viheriön sekä niiden ympäristöjen uudistaminen.

Neljäs muutos henkilöresursseissa ja palveluiden tuottamisessa koskee ravintolaa. Sarfvikissa edelleen ravintolaa isännöivä Teemu Mattila hoitaa seuraavina vuosina  myös Talin ravintolapalvelut.

 

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Kannattaa Possun ja Vedon molempien muistaa myöskin se että, Kytäjällä oli kaksi kenttämestaria joista juurikin toinen, eli Kimmo Keihäskoski vastasi ja vastaa edelleen ruohon kasvattamisesta ja Kai taas kaikesta muusta. Ja mitä Taliin tulee, niin uskon kyllä että, kenttä paranee usean hoidollisesti epäonnistuneen vuoden jälkeen.

Onnea vaan Talille ja Kari Kurikalle. Uskon, että Talissa eivät pelkät taidot riitä, vaan tarvitaan rutkasti onnea myös. Vaihto saattaa olla voitto sekä Talille, että Kytäjälle … niin heikossa kunnossa Kytäjä on ollut vuosikaudet. Uskon, että monelle Kytäjä on ollut iso pettymys, kun alkuun se aivan huippua, mutta joka kesä sen jälkeen on kärsitty jos minkälaisista ongelmista ja samaan aikaan moni muu kenttä on kehittynyt merkittävästi.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.