Kentät |
19.10.2017

Hattula Golf saa par 3 -kentän – myös klubin toiminnot muuttavat uusiin tiloihin

Kunnanvaltuusto näytti vihreää valoa laajennushankkeelle. Harjoituskentän suunnittelusta vastaa Lassi Pekka Tilander.

Hattula Golfin kentän omistajan Reijo Riihimäen suunnitelmat par 3 -kentän rakentamisesta noin yhdeksän hehtaarin alueelle ovat käymässä toteen. Tekninen lautakunta hyväksyi maan vuokraus- tai myyntiasian toissa viikolla ja Hattulan kunnanvaltuusto asettui omassa kokouksessaan samalla kannalle.

Mikäli hanke etenee suunnitelmallisesti, Hattulan uusi par 3 -kenttä avataan keväällä 2019. Ensiksi rakennetaan uusi range ja lähipelialue, jotka otetaan käyttöön ensi kesänä.

”Tarkoitus olisi laittaa hihat nopeasti heilumaan. Par 3 -kentän suunnittelija Lassi Pekka Tilander tulee paikalle perjantaina, ja siitä se projekti hiljalleen käynnistyy”, Riihimäki sanoo.

Vuokraussopimus sisältää lunastusoikeuden. Määräalan vuosivuokra on 5 prosenttia tontin elinkustannusindeksiin sidotusta myyntihinnasta, jonka on tänä syksynä neuvoteltu olevan 220 000 euroa.

Sopimus laaditaan 30 vuodeksi, mutta Riihimäen yhtiö voi lunastaa määräalueen viiden vuoden kuluessa.

Yhdeksänreikäisen harjoituskentän viheriöt valmistetaan keinonurmesta, mikä tekee niistä helppohoitoisemmat perinteisiin griineihin verrattuna.

”Haluamme luonnollisesti uusia pelaajia, joskin rakennettavalla par 3 -kentällä haluamme palvella kaikkia golfin harrastajia. Myös prot saavat hyvät fasiliteetit omalle toiminnalleen.”

Lähes 3500 jäsenen Hattula Golf kokee lähiaikoina muitakin muutoksia. Riihimäki on tehnyt esisopimuksen läheisen tanssiravintolan Satulinnan ostamisesta. Sinne hän aikoo avata vuonna 2018 sanojensa mukaan Suomen suurimman golfkaupan, joka saa tilat kahdesta kerroksesta.

Tässä Paltamon kentän ikonia Markku Leinosta (vas.) kättelevä Reijo Riihimäki on ollut viime aikoina aktiivinen golfiin liittyvien suunnitelmiensa kanssa.

Satulinnaan muuttaa myös yhdeksänreikäisen Hattula Golfin toimisto ja caddiemaster-palvelut. Uudelle klubille perustetaan lisäksi kuntosali. Hattulan Golfin nykyinen klubirakennus, Pehtoori, muuttuu vielä tämän syksyn puitteissa ympärivuotiseksi tilausravintolaksi.

Riihimäki kertoo toivovansa entistä tiiviimpää kanssakäymistä Hämeenlinnan ja ympäristön kenttien kanssa. Alueen seurojen edustajat järjestivät yhteisen tapaamisen, ja hän odottaa yhteistyön saavan jatkossa enemmän tuulta purjeisiinsa.

”Eihän tällaista golfkenttäkeskittymää ole missään muualla Suomessa. Tätä meidän pitäisi pystyä hyödyntämään paremmin.”

Riihimäellä on hallussaan seitsemän golf shopia eri puolilla Suomea. Hän haluaisi laajentaa shop-kuvioitaan Hämeenlinnan kaikille kentille, mutta uusia sopimuksia ei ainakaan toistaiseksi ole tehty. Aulangolla shop-toiminnasta on jo vuosia vastannut lahtelainen ABC Golf ja Tawast Golfin shop on kenttäyhtiön oma. Linna Golfin shop sen sijaan kuuluu ”Retsin” palettiin.

Reijo Riihimäki kertoo, että hänellä on myös toiseen omistamaansa kenttään, Paltamoon, liittyviä suunnitelmia. Näistä hän ei kuitenkaan halua tässä vaiheessa kertoa enempää julkisuuteen.

Olet viime aikoina ollut varsin aktiivinen golftoimintojesi kanssa, ja ilmeisen tyytyväinen niiden tuomiin mahdollisuuksiin?

”Sanotaan, että tämä on hyvä harrastus ja huomattavasti halvempi kuin jalkapallo”, hän naurahtaa.

Kommentit

Kyllä hämeenlinnan ympäristössä olisi ollut jo tarpeeksi golfkenttiä.

Kiitos Retsi, ilahduttavaa, että käytät energiasi ja aikasi golfareitten hyväksi. Sen ovat kaikki Hattula Golfin jäsenet jo aiemminkin huomanneet!
Läsnäolosi klubilla on huomattu ja arvostettu =)
Kunnon rangea on kaivattu, siitä saavat hyödyn myös muiden kenttien jäsenet ja jos vielä Hämeenlinnan golfkenttien keskinäinen vihanpito (ei Hattula-Linna) saadaan loppumaan, kaikilla on kivampaa ja helpompaa.
— Yksi toive vielä. Karavaanareissa on paljon golfareita. Asuntovaunulla tai -autolla ajetaan kentälle, pelataan kierros, yövytään ja pelataan uusi kierros vielä aamulla. Sitten matka jatkuu… Tämä onnistuu jo monella kentällä, mutta nyt kun Hämeenlinnan kaupunki on päättänyt, että kaupungin ainoa leirintäalue oli tarpeeton !! ei perinteisiä kesän Hugokierroksia ole enää kannattanut tehdä.
Jos Hattula Golfin parkkipaikalla olisi mahdollisuus yöpymiseen, siis tarvittava sähköpiste, olisi ongelma poissa ja Hattula karavaanareiden valikoimassa. Ei tarvita muita leirintäalueen palveluita (ehkä kulkukortilla WC:n käyttö…), paikalle tullaan golfaamaan, ei retkeilemään.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.