Harri Mankki on järjestyksessään viides Vuosaari Golfin toimitusjohtaja. Kuva: VGH
Kentät |
12.10.2017

Harri Mankista Vuosaari Golfin uusi toimitusjohtaja

Mankki on työskennellyt kenttäyhtiön palveluksessa lähes sen perustamisesta lähtien.

Vuosaari Golf Oy:n hallitus valitsi tiistaina pitämässään kokouksessa Harri Mankin kenttäyhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässään Juha Ruposta, joka siirtyi jo alkukaudesta Peuramaa Golfin toimitusjohtajaksi.

Mankki on vuosaarelaisille tuttu mies, sillä hän on toiminut yhtiön palveluksessa lähes sen perustamisesta saakka. Caddiemasterina aloittanut Mankki siirtyi vuonna 2006 toimistopäällikön vakanssille, jota hän hoiti Vuosaaressa tiistai-iltana allekirjoittamaansa toimitusjohtajasopimukseen saakka.

”Kenttäyhtiön ensimmäinen vetäjä Jaakko Tuominen kutsui minut aikoinaan tänne Ringside Golfista head caddiemasteriksi. Olen sittemmin ehtinyt työskennellä kenttäyhtiön jokaisen toimitusjohtajan (Mikko Alanen, Staffan Tuomolin ja Juha Ruponen) alaisuudessa”, Mankki sanoo.

Tuomiseen Mankki, 46, tutustui jo Suomen urheiluopistolla, Vierumäellä, jossa hän opiskeli 90-luvun alussa liikunnanohjaajaksi. Samalla vuosikurssilla opiskelivat niin ikään golfkenttäyhtiöiden toimitusjohtajan jakkaralla tätä nykyä istuvat Jan Ruoho (Vierumäki) ja Esa Palosaari (Porvoo). Tuominen valmistui Vierumäeltä edellä mainittua kolmikkoa hieman aikaisemmin.

Olen omaksunut, että omat työntekijät ovat tärkeitä, ja että kenttä menestyy pitkälti heidän kauttaan.

Vuosaari Golfin toimitusjohtajan paikka herätti odotetusti laajaa kiinnostusta. Valinta tuli Mankille lopulta pienenä yllätyksenä, vaikka hän oli jo osannut varautua ratkaisevaan kysymykseen.

”Ensimmäisen kerran aavistelin jotain, kun minulta tiedusteltiin, millä tavalla luotsaisin kenttäyhtiötä Vuosaaren tj:nä. Ihan yöstä valinta ei siis tullut. Viime viikolla vastasin myöntävästi hallituksen puheenjohtajan kysymykseen halukkuudestani ottaa tehtävä vastaan.”

”Hyvältä tämä valinta tuntuu, ja nöyrin mielin otan tehtävän vastaan. Tästä on hyvä jatkaa. Kenttä on laadukas ja moitteeton, kenttäyhtiön ravintola toimii mallikkaasti ja koko henkilökunta on vahvasti motivoitunutta. Meillä on tukirakenteet kunnossa.”

Mankki tuntee suurta kiitollisuutta jokaista neljää edeltäjäänsä kohtaan, jotka ovat sparranneet häntä monessa merkittävässä asiassa.

”Olen omaksunut, että omat työntekijät ovat tärkeitä, ja että kenttä menestyy pitkälti heidän kauttaan. Talossa onkin hyvä henki ja henkilökunta tuntee toiminnan vahvasti omakseen. Tästä on aiempia toimitusjohtajia pitkälti kiittäminen.”

Vuosaari Golf on yksi pääkaupunkiseudun suosituimmista kentistä.

Valkealasta kotoisin oleva Mankki asuu nykyään Porvoossa, jossa sijaitsee viisihenkisen perheen omakotitalo. Hän kehuu kotipaikkansa sijaintia osuvaksi, sillä työmatka Vuosaareen taittuu puolessa tunnissa.

”Se on juuri sopivan pituinen työmatka, siinä saa samalla vähän omaa aikaa”, klubitason golfariksi itseään kutsuva KooKoon entinen juniorikiekkoilija toteaa.

Golfkenttien toimitusjohtajat tiedetään usein työmyyriksi, jotka saapuvat klubille ensimmäisenä ja lähtevät viimeisten joukossa kotiin. Tunnollisena asiakaspalvelijana mainetta niittänyt Mankki on valmis tekemään pitkiä päiviä, sillä hänen vakanssillaan ei työntunteja liiemmin lasketa.

Vuosaarigolfilaiset tuntevat hänet hyvin palvelevana ja asiallisena yhtiön tukipilarina.

”Vanhin lapsi on jo 15-vuotias ja nuorinkin seitsemän, joten ihan pienistä jälkeläisistä ei ole kysymys. Tuon ikäiset pärjäävät hyvin, vaikka isällä työpäivät välillä venyvätkin.”

Vuosaari Golf tiesi Mankin kohdalla sanan varsinaisessa merkityksessä mitä tilaa.

”Harri on ollut yhtiön palveluksessa käytännössä yhtiön toiminnan alusta lähtien, joten hänellä on erinomainen tuntemus Vuosaari Golfin toiminnasta. Vuosaarigolfilaiset tuntevat hänet hyvin palvelevana ja asiallisena yhtiön tukipilarina. Yhtiön hallitus on tyytyväinen saatuaan Harrin vastaamaan yhtiön toiminnasta ja palveluista sekä niiden kehittämisestä”, kenttäyhtiön tiedotteessa kerrottiin.

Tarkan euron mieheksi tunnustautuva Mankki sanoo, että Vuosaaressa ei ole lähiaikoina näköpiirissä mitään suurempia uudistuksia tai remontteja. Myös henkilökunta säilyy hänen käsityksensä mukaan kutakuinkin ennallaan.

Vuosaari Golf on kärsinyt tänä vuonna lukuisten muiden kotimaisten kenttien tavoin sateista. Se on pudottanut jonkun verran kentällä pelattujen kierrosten määrää.

”Liikumme tällä hetkellä 28 000 kierroksen tuntumassa. Yleensä olemme päässeet kolmosella alkavaan lukemaan. Toivottavasti loppusyksyllä on suotuisat peli-ilmat, jotta saamme hieman kurottua tavoitteellista kierrosmäärää kiinni.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.