23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Golfseminaarissa haettiin pohjaa uudelle toimintatavalle golfissa

Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoi seminaarissa sadan ensimmäisen työpäivänsä kokemuksia ja painotti yhteistyön merkitystä tavoitteisiin pääsemiseksi.

Golfliitto järjesti Helsingin Kalastajatorpalla kolmipäiväisen seminaarin yhdessä FGMA:n ja SGK:n kanssa. Monipuolisiiin luentoihin, koulutustilaisuuksiin sekä FGMA:n syyskokoukseen osallistui toimitusjohtajien lisäksi palvelupäälliköitä,  seurojen puheenjohtajia ja liittokokousedustajia.

Toisena päivänä oman tervehdyksensä kokousväelle toi olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Golfliiton liittokokousta edeltävässä lauantaina seminaarissa puheenvuoronsa pitivät puheenjohtaja HannaHartikainen ja toiminnanjohtaja Juha Korhonen.

Jan Ruoho kertoi European Tourin kisan hakuprosessiin liittyvistä vaiheista. Suurin, käytännössä ainoa kynnyskysymys on kolmen miljoonan budjetin rahoittaminen.

Valitsemistaan aiheista äänessä olivat myös Gumbölen naiskapteeni Hanna Santavuori, Puula Golfin toimitusjohtaja Mari Meriläinen, Vierumäen golfjohtaja Jan Ruoho, valmentaja Timo Rauhala, ilmastoneutraalin golfin tulevaisuudesta puhunut Jouni Keronen sekä ammattilaispelaaja Lauri Ruuska.

Juha Korhonen on vaikuttanut Golfliiton johdossa elokuun alusta.

Juha Korhonen kertoi värikkäällä ja joukkoja yhdistävällä tavalla kokemuksiaan ja näkemyksiään elokuun alkaneen toiminnnanjohtajuutensa vaiheita.

”Tunnen olevani unelmaduunissani. Meillä on Golfliitossa oikeat ihmiset töissä ja hyvä motivaatio rakentaa suomalaista golfia yhteistyössä muiden järjestöjen ja nimenomaan kenttäväen kanssa. Golfin strategia on yhteinen työnohjain. Silti meidän on jatkuvasti kysyttyvä itseltämme, miksi olemme olemassa ja teemmekö oikeita asioita?”

Korhonen muistutti seminaariväkeä siitä, että Golfliiton talous on saatu käännettyä positiiviseksi viimeisten kahden tilikauden aikana.

”Golfliiton osalta tarkka taloudenpito on perusta toiminnalle. Yhteinen etumme onkin, että jokainen euro lähtee talosta soikeana, hankintaan tai investointiin täytyy olla painavat perusteet”, Korhonen kiteytti.

Golfarien määrä laski kaudella 2017 yhteensä 653:lla henkilöllä. Jäseniä seuroissa on 142 372. Päällekkkäisten jäsenyyksien johdosta näistä on eri henkilöitä 139 934.

Kierrosmäärät kotimaisilla kentillä laskivat lähinnä huonojen kelien ja myöhäisen kevään johdosta 7,6 prosenttia.

Korhonen peräänkuulutti vahvasti uusien toimintamallien ja lajin uudistumisen puolesta puhuessaan seurojen edustajille.

”Meidän täytyy päättää hyväksymmekö pelaajamäärien sekä lajin vähittäisen ja hiljaisen rapautumisen, vai toimimmeko uudella tavalla, jolloin teemme muutoksen ja säilytämme lajin elinvoimaisuuden?”

Matkapuhelimen kautta tehdyllä gallupilla käytännössä sata prosenttia kuulijoista oli Korhosen ehdottaman uudistumisen kannalla.

Vuoden 2018 aikana Golfliiton tavoitteena on kasvattaa jäsenmääräänsä 3 300 henkilöllä. Tästä naisten osuudeksi on arvioitu 1 300, seitsemän perättäisen vuoden ajan pudonneiden junioreiden määrän kasvutoiveeksi on kirjattu  1 000 henkilöä.

Golfkenttien toimitusjohtajia Golfliiton hallitukseen

Suomen Golfliitto muuttaa alkuvuodesta uuteen toimistoon Helsingin Pitäjänmäkeen. Samassa osoitteessa toimivat jatkossa myös FGMA , SGK , suurella todennäköisyydellä myös PGA.

Golfliiton hallituksen jäivät pois vapaaehtoisesti Itä-Suomen Harri Marjala sekä Uudenmaan Elisabeth Spåre.

Vahdinvaihto Itä-Suomen alueelta Golfliiton hallitukseen. Harri Marjala (vas.) suuntaa Oliver Lindellin caddienä ET:n kisaan Etelä-Afrikkaan. Osmo Ruuska (oik.) on hallituksen uusi jäsen.

Marjalan tilalle valittiin TarinaGolfin toimitusjohtaja Osmo Ruuska, Spåren korvaa Sarfrvikin toimitusjohtajuudesta muutama viikko sitten eläköitynyt Rauno Pusa.

Valintansa jälkeen parivaljakko uskoi työkokemuksensa tuovan hallitukseen lisää näkemystä siitä, kuinka golfyhteisössä osakeyhtiön ja seuran yhteistyötä entisestään voidaan kehittää.

”Toimitusjohtaja näkee ruohonjuuritasolta kuinka golfyhtiön ja seuran talous rakentuu. Molemmat tarvitsevat toisiaan. Golfyhtiön vakaa talous luo pohjan myös hyvälle seuratoiminnalle”, painottaa Pusa.

Ruuskasta tulee kautta aikojen ensimmäinen toimitusjohtaja, joka vaikuttaa Golfliiiton hallituksessa. Hän saanee vastuualueekseen kilpa-ja valmennusasiat, jotka kuuluivat Harri Marjalalle.

Ruuska on tehnyt jo ennen 2014 alkanutta toimitusjohtajuuttaan vapaaehtoistyötä TarinaGolfin  juniori-ja edustuspelaajien ohjaajana sekä toimikunnan vetäjänä.

Vaikka oma poika Lauri lukeutuu Suomen parhaisiin pelaajiin, Ruuskan motiivi ajaa huippugolfia Suomessa eteenpäin pohjautuu laajempaan kokonaisuuteen.

”Lauri on hyvällä omalla polullaan ammattilaisena jolle tietä siloittivat seura ja Golfliiton leiritykset, valmennus ja kansainväliset kilpailut.”

”Vahva uskomukseni on se, että kun saamme Suomesta vahvan edustuksen European Tourille, menestystä ja voittoja niin miesten kuin naisten sarjoissa, myös juniorit, vanhemmat ja media heräävät. Vierumäen mahdollinen ET-kisa on tässä loistava ikkuna”, Ruuska pohjustaa.

Vuodesta 1969 golfia pelannut Pusa ei halunnut lähteä erikseen ennakoimaan osa-aluetta, jonka hän hallituksessa saa vastuulleen.

”Tuntuu vaan todella motivoivalta jatkaa työtä golfin eteen. Hanna Hartikainen on tuonut Golfiiton johtoon raikkaita tuulia, yhteistyö järjestöjen kesken luo loputtomasti mahdollisuuksia. Kun saamme kaikki tavoitteita kuvaavat nuolet osoittamaan suomalaisessa golfissa samaan suuntaan, mennään varmasti oikeaan suuntaan”, Pusa perusteli päätöstään lähteä hallitustyöhön.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje